VreugdeVistripdans van de Vistrippers!

De Vistrippers hadden weer zo’n zin in hun 2012 Vistrip naar België dat ze tijdens de Vistripvergadering spontaan een vreugdedans inzetten. Gelukkig hebben we de beelden nog zeggen we dan:


Nico voor de eerste keer Vistrip Champion.

Hij heeft er 21 jaar op moeten wachten, en dat wachten was nou juist het probleem. Vaak zat Nico met een boek of een Sudoku langs het viswater en genoot van het uitzicht op de visstekken. De vishengel nam hij pas in de handen wanneer de rest van de Vistrippers de nodige vissen op de kant hadden.
Zo ook deze 2011 Vistrip.
De eerste Vistripdag zat Nico (onder een strak blauwe hemel ) nog in een boek gedoken, en dook hij zo af en toe in het viswater van de rivier de Beaume. Maar op de tweede en de laatste Vistripdag sloeg hij toe. Beide dagen werd hij Daywinner en op donderdag, de laatste visdag trok hij in het laatste half uur de Championvis op de kant. Nico is de nieuwe trotse Champion Vistripper met een Karper van 63 cm.


Vistrippers haken machtige Steuren in Canada!

Op hun trip naar Canada vingen v.l.n.r Marc, Max, Hans en Eric 18 Steuren op de Fraser River. De grootste was een Steur van 2.10 meter, en in het laatste half uur werd nog een Buffel verspeeld. Op deze foto de gebroeders en Max met één van de 6 footers.
De Ad Huiberts stichting!


Vrienden van Ad hebben in 2010 de 'Ad Huiberts stichting' in het leven geroepen.
Met de stichting willen ze zich inzetten voor speciale groepen in de samenleving.
Gelijke behandeling van ieder mens vond Ad belangrijk als gevoelsmens.

Daarnaast zal de Stichting een groot gedeelte van de opbrengsten doneren aan Stichting Spieren voor Spieren. Deze Stichting zet zich in voor mensen met een spierziekte.

 

Op www.adhuiberst.nl kunnen jullie meer informatie vinden.

 


Vistrippers vangen hun 'jaarlijkse Karper' in de kolk.

Zoals de traditie wil heeft Marc (onder toeziend oog van Herman en Eric) z'n jaarlijks eenmalige Karper-visavond in de 'Vistrippers'-kolk achter de rug, en voor het 4e jaar op rij met succes. We weten dat er een paar Karpers in de kolk rondzwemmen, maar dat er één van rond de 20 pond er z’n baantjes trekt was niet bekend.
Tijdens de drill bleek het schepnet niet groot genoeg en moest Marc het Karper schepnet nog ff op de boerderij halen, vandaar dat Herman ook nog met de Karper op de foto staat want hij nam in de tussentijd de drill van Marc over, waarna Eric en Marjolein deze foto's schoten:


Goede vangsten op de visdag in de Forellenvisvijver!

Donderdagmiddag stond de afspraak om het vriesvak van de koelkast weer eens te gaan vullen met de nodige Zalmforel. We konden 2 nieuwe Vistrippers verwelkomen. Voor het Beunk team was dat Sander (goede vervanger van z’n vader die in Costa Rica zat/lag), en voor het De Kleine team was dat Bob.
Er waren 8 Vistrippers richting Doornspijk afgereisd voor de middag sessie op de forellenvijver 'de Haere'. Het visweertje tussen 13.00 en 17.00 uur ( Herman, onze illegale visser zat er al om 12.00 uur, en pikte aldus weer een uurtje van de morgen sessie mee,...... het blijft een onverbeterlijke ‘regelontduiker’) varieerde tussen strak blauw + een zacht briesje over het water, tot stortbuien en windkracht 7. Alleen Eric en Bob lieten zich eerder van de waterkant wegblazen/regenen, de rest van de Vistrippers ging pas kort na vijf uur aan het Biertje, waarna Marc en Herman de forellen nog ff gingen fileren.

Score’s van de dag:
  • Bob: 1, gooide z’n hengel (aas) in en trok bij z'n eerste worp een mooie zalmforel uit de vijver, was ook gelijk z’n laatste vis.
  • Ton: 2
  • Herman: 3 ( waarvan 2 binnen 1 minuut)
  • Nico: 2 ( dat gaat met de visdag beter, ........ een outsider voor het Championship van 2010 ? ))
  • Harry: 0 ..... (wel 1 verspeeld.... Harry z’n commentaar; “ik heb hier nog nooit een vis gevangen”!)
  • Eric: 2
  • Sander: 1 ( ..... en 3 verspeeld omdat hij niet bij z’n hengel stond, was dus ff wennen zullen we maar zeggen)
  • Marc: 4 )

Kapitein Herman ?!

Dat geloof je toch niet, Herman kan er blijkbaar niet genoeg van krijgen. Hij is, ondanks zijn ervaringen als stuurman op de Vistrips in Ierland, toch weer achter het roer van een boot gespot .............. en dat parkeren heeft hij nog steeds niet echt in onder de knie(ën)......zie bewegende beelden:


Nils gaat waarschijnlijk emigreren!?

Wanneer Nils dit nieuws leest zit er een gerede kans in dat hij z'n spullen pakt en naar België gaat emigreren, want van deze maat Steaks droomt Nils al z'n hele leven............. en dat Nils hem als eerste gast van 'Le Grand Chemin' achter de kiezen werkt lijkt me ook geen verrassing !


www.beunkdekleine.nl

Het is gelukt, ook wel een mooi moment. Vlak voor het jubileum Vistripjaar 2010 hebben we onze eigen domeinnaam op het www met een paar gigabite ruimte, dus we kunnen nog wat Vistripverslagen plaatsen. Vanaf vandaag kan www.beunkdekleine.nl in je favorieten.


Eric met Karper uit de kolk !

We gaan natuurlijk geen topstekken op het WWW zetten want dan staat heel Karpervissend Zwolle langs de kolk, maar de Vistrippers in de families herkennen de visstek vanzelfsprekend.

Na een mooie visdag in de boot eerder die week met 6 snoeken tussen de 75 cm en 95 cm , was Eric ook succesvol in de kolk. Een Karper met dikke pens op de avond van het noodweer rond en boven Zwolle.

Vistripverslag 2008 af, en Eric in "De Hengelsport"

Het verslag van de 2008 Vistrip is afgerond en staat op de Vistrippersite. De Vistrippers die mee geweest zijn kunnen weer ff nagenieten bij het zien van de verschillende foto's en bewegende beelden. De bezoekers van de site die er niet bij geweest zijn kunnen een indruk krijgen van de belevenissen van de 7 Vistrippers, maar wil je optimaal genieten van zo'n Vistripweek, dan moet je meegaan.
Aan voorbereiding van de Vistrip van 2010 wordt al gewerkt. Dit kun je bijvoorbeeld lezen in het verslag van Eric z'n trip naar Chili wat in de November uitgave van het visblad “De Hengelsport” is verschenen. Daarin kun je z'n verslag van de trip volgen en de uitnodiging om in de toekomst mee te gaan op een Vistrip naar Chili.
Touch de onderstaande foto voor het verslag van Eric z'n vangsten in Patagonië:


Eric in de drill van één van z'n 5 Chinooks !

In de Vistrippersfamilie staken geruchten de kop op dat de foto's van Eric en z'n Chinook vangsten wel eens konden zijn bewerkt met de beruchte Photoshop software.
Om deze geruchten direct en volledig te ontkrachten hier de beelden van één van Eric z'n gevechten met een Chinook op de PetroHué rivier in Chili.

Zoals jullie zien is Eric al in Vistripvorm na z'n Zuid-Amerika trip. Ik heb van Hans gehoord dat Eric al bezig was met het surfen op het WWW, op zoek naar een nieuwe Vistripstek voor de 2008 editie. Het wordt weer eens tijd dat de Vistrippers de koppen bij elkaar steken om een paar data en Vistriplokaties te bespreken.


Foto ´Champions 2001´ hangt langs de EBRO.

Zoals eerder in het " Laatste Nieuws" gemeld , Harry is op zijn vakantietrip door Spanje ff langs geweest bij Twan in Riomar.
Eén van de redenen om Riomar aan te doen was om te controleren of Twan de Foto ( maatje joekel ) van de ´2001 VistripChampions´ een mooi stekkie had gegeven ......... en zoals te zien is op de foto ...........we hebben een eervolle plek gekregen in de vishut aan de boorden van de Ebro!


Zo kan het ook!

Op bladzijde 1 van het instructieboek voor de hengelsport staat in alinea 1;

  • pak een vishengel, bevestig daaraan een vislijntje + dobber + vishaak en doe wat aas aan de haak (bijvoorbeeld een mestpier, broodpluim of made) ....... maar zo kan het op sommige visstekken blijkbaar ook:


Hij kan het ook!

Toch maar is proberen zonder........hengel!


Verrek, die vogel kan het ook!

Het moet niet gekker worden....of gewoon een gevalletje evolutieleer, 100 jaar trial and error?

Slimme vogel, die bakt waarschijnlijk ook z'n eigen brood!


Vistrip joke!

Man calls home to his wife and says, "Honey I have been asked to go fishing at a big lake up in Alberta with my boss and several of his friends.
We'll be gone for a week."
"This is a good opportunity for me to get that promotion I've been wanting so would you please pack me enough clothes for a week and set out my rod and tackle box. We're leaving from the office and I will swing by the house topick my things up. Oh Please pack my new blue silk pajamas."
The wife thinks this sounds a little fishy but being a good wife she does exactly what her husband asked.
The following weekend he comes home a little tired but otherwise looking good.
The wife welcomes him home and asks if he caught many fish?
He says, "Yes! Lot's of Walleye, some Bluegill, and a few Pike. But why didn't you pack my new blue silk pajamas! like I asked you to do?"
The wife replies; "I did, they were in your tackle box."


Nieuw Biertje voor eetcafé De Kleine ?

Het Zwolse carnaval zal de Biertank van Bob toch weer een paar keer tot op de bodem droog drinken is de verwachting. Een idee voor na de carnaval Bob, is dit ‘Lakemaid Beer’ iets voor eetcafé De Kleine?
Volgens mij wordt dit (Vistrippers)Biertje nog nergens in horeca Zwolle geschonken.Welke Vistripper is dit ?


Dit zou toch een van de Vistrippers in zijn jeugdjaren kunnen zijn!

eentje die waarschijnlijk voor het eerst in zijn jeugdige bestaan een spartelende vis aan zijn haak en hengel heeft hangen!........ hij heeft toch wel wat weg van Nico.....niet?

 

Zoekplaatje.

Na fantastische ijsdagen in december is het januari 2011 een beetje een kwakkelwinter geworden, dus maar ff een zoekplaatje: wat zijn die mensen aan het doen?


Een Vistripper zinkt !

Welke Vistripper deze Karper boven z'n hoofd uit het water tracht te houden is moeilijk te zien. Ik neem aan dat die vis niet te tillen was en de zelfontspanner van de camera iets te laat z'n werk deed.......... maar het blijft een mooi plaatje:


Het moet niet gekker worden!

Dat kan volgens mij alleen in Engeland, je Karper uitlaten in z'n vissenkom op wieltjes......."are you enjoying yourself old chap"!


Vissers mop.

Voor de goede orde, die Harry in de cartoon is niet Vistripper Harry van de De Kleine clan, ......... want ten eerste kan onze Harry wel vissen (denk aan de Meerval), en een ander wezenlijk verschil tussen de heren is dat onze Harry niet gezegend is met de getoonde lenigheid van een top turner:


Irish joke!


Lachen om vissers homevideo's !

Herkenbaar Vistrippers !


Ze zal toch niet weer.......!

Wat gooi ik terug, de vis of de onthaker ?


Dat kon een broer van Aadje zijn!

Dus Aadje was niet de enige onhandige visser, Bill Dance spant de kroon wat dat betreft:!


Heb je hem op de slip staan ?

Wat dacht je zelf !


Vissers mop.


Er zitten kwabalen in de Vecht?!

Ik kwam op de web-log van Zwolle het volgende toch zeer 'verontrustende' visnieuws tegen:

Bij een visbemonstering op de Overijsselse Vecht zijn enkele zeldzame kwabalen gevangen. De bemonstering vond plaats in opdracht van het Waterschap Groot Salland en werd uitgevoerd door Natuurbalans, een ecologisch onderzoeks- en adviesbureau. Groot Salland laat de Vecht bemonsteren op vissen vanwege de Europese Kaderrichtlijn Water (EKW). Dit is een internationale richtlijn en geeft een kader voor de bescherming van oppervlaktewater en grondwater. De richtlijn moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van het oppervlakte- en grondwater in Europa in 2015 op orde is. Duurzaam, schoon oppervlaktewater en bescherming van het drinkwater voor de toekomst zijn in het kort de belangrijkste doelstellingen. Voor deze Kaderrichtlijn moeten waterschappen onder andere de visstand in het waterschapsgebied in beeld brengen. Tijdens de visbemonstering op de Vecht zijn 19 verschillende soorten vis gevangen, waaronder enkele bijzondere exemplaren. De kwabalen springen hierbij het meest in het oog, omdat deze soort sterkt achteruit gaat. Een belangrijke reden hiervan is het verdwijnen van zijn voortplantingsbiotoop.


Loesje wijsheid!


Verslag Vistrip 2007!

Het verslag van de eerste dag van de 2007 Vistrip staat erop. Ook zijn de eerste pagina's van Vistrippers aangepast (omdat sommigen voor het eerst sinds 1990 op een foto zijn vastgelegd met een vis in de handen!) en zijn er bewegende beelden op You Tube geplaatst van de catch van Nico z'n Salmon.
En nog even dit, ik heb de navolgende berichten van een site over de Ballina Fisheries geplukt. In het 2e verslag (van de week voor ons) kun je lezen dat we echt mazzel hebben gehad ( en dat we vanzelfsprekend goede vissers zijn (?!), want in de Vistripweek zijn er 411 gevangen, tegnover 190 ( The very low water levels) in de week ervoor.

w/e 16 September, 2007

River Moy

The Moy system accounted for a reported catch of 411 salmon for the week of which at least 115 were released. This brought the catch for 2007, to date, to 8,302 with just a week remaining in the season. The Moy Fishery produced 15 salmon for the week with seven of these coming off the Ridge Pool and four off the Cathedral Beat.

Elsewhere, the best fishing was to be had on Mount Falcon, where 102 salmon were reported, of which 76 were released, Coolcronan, Byrne's, Gannon's, Rinnaney and East Mayo. The best fish reported was one of 12.5 lbs. which was taken on prawn at Rinnanney while Phil Cooke, UK, had a fine salmon of 10 lbs. on fly on the East Mayo water.


w/e 23 September, 2007

River Moy

The Moy system produced a total of 190 salmon for the week. The very low water levels impacted on the fishing in the upper reaches, while anglers still enjoyed good sport between Ballina and Foxford.

On the Moy Fishery, James Woods, UK, David O'Neill, Dublin, Austin O'Neill, Northern Ireland, Jean Louis Coupe, France, Miguel Angel Diaz, Spain and Gabriece Moriconi, Italy each caught a salmon, mainly on the fly. Mount Falcon yielded 33 salmon (20 released) for the week, including 9 salmon for 3 days for the Payne party from the UK. On Coolcronan, lady angler, Brona Reilly from Drogheda had 2 salmon on her first ever days fishing. Austrian angler, Chris Hagg, landed a 6 lbs. salmon on Gannon's, while Rinanney had a reported catch of 21 salmon, with best fish at 10 lbs.

Dat wisten we al wat langer.

Onderstaande berichten stonden in de Telegraaf, de uitkomst van deze onderzoeken verrast de Vistrippers niet:


Het raadsel van de 'luchtbellen' in het viswater!

Deze week kwam ons het navolgende visnieuws onder ogen.

Mijn advies aan de lezers; wanneer je de volgende keer met je hengel aan de waterkant vertoeft ........ let op de belletje die zo nu en dan het wateroppervlak ontstijgen. Direct je hengel ophalen en je dobber erboven uitwerpen .......... kans op een maaltje Haring ! ( vergeet niet thuis de uitjes in te pakken bij de alcoholische versnaperingen voor de visdag ).


Reactie op 'het A4-tje' van Herman.

Onder het mailtje stond:

STUUR DIT (als je wilt) AAN EEN SLIMME VROUW DIE EEN OPKIKKER NODIG HEEFT, EN AAN MANNEN...DIE ER TEGEN KUNNEN!

De oorzaak van deze reactie aan de Vistripwebmaster kan wellicht worden verklaard naar aanleiding van het verslag over het 'A4-tje' van Herman op de 2001 Vistrip naar Spanje. De female bezoekster van de Vistrippers-site had nog wel wat leuke quotes aangaande het mannelijke geslacht.

Veel leesplezier Vistrippers,....jullie kunnen er wel tegen, ...... d'r zitten een paar tussen manne !

Wat geef je aan een man die alles al heeft? Een vrouw om uit te leggen hoe het werkt.
Waarom lijken mannen op de reclame? Je kunt geen woord geloven wat ze zeggen.
Waarom gaan slechts 10 % van de mannen naar de hemel? Anders zou het een hel zijn.
Waarom lijkt een man op een magnetron? Is in 30 seconden klaar.
Hoe komt een vrouw van 85 onnodige kilo's af? Een echtscheiding aanvragen.
Waarom schiep God eerst de man en toen de vrouw? Iedere artiest maakt eerst een ruw schetsje.
Wat is het dunste boek? "Alles wat mannen weten over vrouwen".
Hoe noemt men een interessante man in Brazilië? Een toerist.
Wat hebben de clitoris, verjaardagen en de wc-pot met elkaar gemeen? Mannen zitten er altijd naast.
Waarom doen veel vrouwen net alsof ze een orgasme hebben gehad? Omdat mannen net doen alsof ze een voorspel hebben gehad.

Adam vraagt aan God: 'Waarom heb je haar zo mooi gemaakt'?
God: 'Zodat je van haar zal houden'.
Adam: 'Maar waarom heb je haar zo dom gemaakt'?
God: 'Zodat ze van jou kan houden'.

Wat is de overeenkomst tussen een dinosaurus en een lieve en gevoelige man? Ze zijn beiden uitgestorven.
Waarom heeft God de man geschapen? Omdat vibrators geen gras maaien.
Wat is het verschil tussen een varken en een man? Een varken wordt geen man als hij drinkt.
Waarom houden mannen van liefde op het eerst gezicht? Dat bespaart tijd en geld met flirten,bloemen,etentjes etc.
Waarom hebben mannen geen mid-life-crisis? Ze blijven in de pubertijd hangen.
Wat is het verschil tussen in je eentje naar een bar gaan of naar het circus? In het circus spreken de clowns je niet aan.
Wat is het verschil tussen en man en een stuk fruit? Fruit wordt rijp.
Wat is het verschil tussen een man en een batterij? Een batterij heeft ten minste één positieve kant.

Drie mannen waren aan het wandelen toen ze plots een wilde rivier op hun pad tegenkwamen. Ze moesten aan de overkant zien te geraken, maar ze hadden geen idee hoe ze dit probleem gingen aanpakken.
De eerste man bad tot God : "God, geef me de kracht om deze rivier over te steken".
....Poef !......God gaf hem grote armen en sterke benen en hij slaagde erin om in twee uur tijd de rivier oversteken.
Een paar maal verdronk hij zelfs bijna.
Toen hij dit zag, bad de tweede man tot God :"God, geef me de kracht...en de middelen om deze rivier over te steken".
....Poef !...... God gaf hem een roeiboot en zo slaagde hij erin de rivier over te steken in een uur tijd.
Een paar keer was hij nochtans bijna kopje onder gegaan.
Toen de derde man zag hoe het de andere twee verging, bad hij ook tot God: "God, geef me de kracht, de middelen en... de intelligentie om deze rivier over te steken".
....Poef !......God veranderde hem in een vrouw.
Ze keek naar de kaart, ...............wandelde 500 meter verder en stak daar de brug over.

Herman, regel jij weer even zo'n A4-tje voor de komende Vistrip met dit soort fairy tales !


's Werelds kortste sprookje !


Waar komt die Forel in De Vecht toch vandaan?

Het onderstaande bericht over 'Bot in de Overijsselse Vecht' kwamen we tegen in de Zwolse Courant.

In het begeleidende schrijven van de man + bot kun je lezen dat; 'Forellen in de Overijsselse Vecht al niets bijzonders meer is', en dan met name schijn de stek in de buurt van 'het pontje' goede resultaten op te leveren..........hoe zou dat nou kunnen beste Vistrippers ?!


Perfecte timing!

Veel geduld, mazzel, perfecte timing van de fotograaf........of toch gewoon weer Photoshop?


The Bitch stole my fish!

I think the little man is angry, because the B.... stole his fish !!


De ideale hoeken voor een dagje vissen!

We krijgen toch regelmatig de vraag “wat vinden jullie daar nou aan, zo’n dag vissen aan een watertje”?
Beste site bezoekers; pak eens een hengel, wat maden en zorg voor je natje en droogje.
Zoek een viswatertje, made aan de haak, inleggen, en neem vervolgens deze ‘hoeken’ aan, je weet niet wat je overkomt ......... RUST!!!


Dat is wat anders dan een bellyboat!

Deze Fishing Kayak is van alle gemakken voorzien. Daar kun je het wel een visdag op De Vecht in uithouden.


Man...... ik zit gewoon ff lekker te vissen!

Hoezo 'je moet een visvergunning bij je hebben om te mogen vissen'!?


Erger dan zweetvoeten?

Met verse vis zal het meevallen, maar stinkvoeten zul je krijgen lijkt me toch!


I love fishing in space!


'Leuke piercing'!


Cadeau idee !.... pleerol in vissers-design!


Coole vis T-Shirts!

De Vistrippers T-Shirts die volgens de traditie van de Vistrips ieder jaar worden ontworpen zijn intussen collector items geworden, maar deze vis T-Shirts zullen ook niet snel in 'de zak van Max' worden gestopt lijkt mij!


Kaviaar uit een tube!

Ik wist dat ze tegenwoordig elke vis die geschikt is voor consumptie kunnen kweken in vis-farms, maar deze kaviaar uit een levende vis-tube was nieuw voor de Vistrippers:

Paling, Makreel en citroenen!

We gaan het proberen:


I need a bigger boat!

De beroemde scene uit de film Jaws is ook wel van toepassing op deze 'man in de kano' en the great white die ff langs komt zwemmen:Het oog is groter dan de maag!

Ja, dat krijg je dan wanneer je tanden hebt met weerhaken:


Wat zwemt daar langs m'n dobber?

Dat ding zal je aas pakken:

>

Nijlbaars!

Daar moeten we ook maar eens een keer een Vistrip boeken:


De ideale visstek!

Dat is toch de visdroom van Vistripper Hans, de ideale stek ........ die vis kan geen kant op:


Vis, waar?


Met een Cuban Cigar boven de benzinetank!

Daar is over nagedacht............of niet:


Fish tattoo!

Het is een idee, , je favoriete Koi Karper ff laten vereeuwigen middels een tattoo (en nog wat ideeën mocht je inspiratie willen opdoen) .Snoek pakt eendje.

Veel mensen denken dat het een fabel is van hengelsporters, een eendenkuiken die op het menu staat van een Snoek?!

Hier het bewijs op bewegende beelden:


GOOI JE AAS UIT......DWARREL!!!!!

Komt er een buffel BullShark rondom je visboot z'n baantjes trekken.....vergeten die DWARRELS hun aas uit te zetten !


Basketbal-vis-skills met een werphengel

Toch een sterk staaltje werphengel-basketbal,.......dat is wel een driepunter dacht ik zo!


Vis tennis ?!

De bekende beelden van viswater dat tot het nokkie vol zit met die Asian Carp.

Met een vishengel schijn je ze niet te kunnen vangen, ........een honkbalknuppel en tennisracket zijn de ideale (ver)vangers.

Marianne Thieme and friends, eat your hart out !


Vistrippers eerste Fish?

Er zijn geen bewegende beelden bewaard gebleven van Vistrippers die hun eerste vis vangen, maar dat kan er ongeveer als volgt uit hebben gezien:


Nieuwe vis gadget : Air Swimmers!

Een vis behoort in het water te zwemmen, dat lijkt me logisch. Maar een vis in de vorm van een heliumballon is een ander verhaal, die mogen in de lucht zweven. Dat is in ieder geval zo met de nieuwe rage, de Air Swimmers.


Geintje op het boorplatform!

Na een dag hard werken op een boorplatform...... ff relaxen, ff een hengeltje in het water hangen!

Van je maten moet je het hebben.....!


It's raining cats and dogs.......and FISH!

Het blijven fascinerende beelden. Heb je ze nog niet eerder gezien dan geloof je het niet wanneer ze je het zouden vertellen….. klassiek gevalletje van ‘visserslatijn’ zou je eerste reactie zijn.

Kun je het je voorstellen, in je visboot over de Vecht en voor je het weet liggen er 19 Asian Carp buffels in je boot, en dat zonder dat je een vishengel heb aangeraakt. Je kunt er natuurlijk op wachten, er zal een visfanaat zijn die een paar van die Asian Carp in Hollands viswater uitzet. Daar moeten we trouwens niet blij mee zijn want die beesten schijnen het viswater compleet te ruïneren. Ze vreten alle waterplanten weg en zijn ook niet geschikt voor de hengelsport omdat ze geen aangeboden aas pakken (maar dat is dus ook niet nodig, ze springen vanzelf in je visboot).


Incoming!

Dit (na het uitziet) Seal-team zit op dezelfde rivier als hierboven,....bad timing van de Carp.


Hoe moet je zo'n haai vasthouden voor een foto?

Zo dus niet DWARREL!


Snoekbaars neemt nog ff revange!

Schrok je?


'Attacked by a goose' ......... wat een dwarrel!

Professionele uitrusting in de volledig ingerichte viskajak,.......... videocamera op scherp voor de beelden van de catch, ........ beet, ......... laat die dwarrel zich z’n viskajak uitjagen door een GANS !


Nachtvissen Fun!

Zo'n hele nacht in een tentje op de aanbeet van een Karper wachten is van weinig Vistrippers een hobby.

Voor deze nachtelijke gein zijn de nodige Vistrippers wel te porren.


Snoek eet Forel!

Geen echte kerstgedachte deze slachtpartij, maar onze Forel in de kolk heeft dit soort aanvallen moeten zien te ontduiken:


Irish Biertje!

Fraaie nieuwe reclame van het ons welbekende Ierse Guinness Biertje, vooral de horecatak van de De Kleine clan zal hiervan kunnen genieten:


WTF is dat.......!

Zit je ergens op een meer met je vlieghengel te vissen en heb je beet, ...leuke drill met een mooie maat forel..... bijna bij de boot ............ en dan .......!


Toch nog een betere visstek op deze wereld!

Asian Carp op de Mississippi river ! Een hengel, haaken aas heb je daar niet nodig en kun je overslaan wat betreft vistaktiek, gewoon direct je schepnet pakken en vangen maar:


Haai surfen!

Surfer heeft een aardige variatie op waterskiën bedacht:


VistripSTERS!

Er zijn nog mensen op deze aardbol die denken dat vissen een sport is, alleen voor mannen.....!....deze VistripSTERS bewijzen het tegendeel :


OHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH!

Goede reclame voor Johnson buitenboordmotoren............. die zullen blij zijn met deze video:


Zonder hengel vissen!

Je zult de stek bij dit bruggetje toch in je achtertuin hebben:Vissen houden van mensen!

Het was reeds bekend dat mensen van vissen houden, maar dat het omgekeerde voor waarheid werd gehouden wordt met name door de 'partij van de dieren' sterk in twijfel getrokken ...............maar zie hier het bewijs, hoe blij kan een mens zijn met z'n vangst van de visdag!


Love-kunst met vishaken!

De visser die dit ontwerp met z’n vishaken heeft bedacht is hoogstwaarschijnlijk een Karpervisser geweest....hij of zij had tijd over om te spelen met de 3 vishaken, maatje 2:


Liefde is!


Liefde is!


Liefde is!


Liefde is!


Liefde is!


Liefde is!


I love fish!


Love fish body paint!


When fishing for love ........


Een visser gooit niet al z'n vangsten terug!


Peace, Love, and Fishing.


Fish hook Love!


Fish Love!

Dat is ook Fish-Love; om aandacht te vragen voor de schade die diepzeevissen aanricht, zijn diverse filmsterren naakt op de foto gegaan met bijzondere vissen.

Onder andere Jerry Hall and Lizzie Jagger, Mélanie Laurent, Aure Atika, Greta Scacchi c.s. durfden het aan om te poseren met de glibberige wezens.

Sinds 2009 vraagt de Engelse organisatie Fishlove aandacht voor overbevissing van de zeeën.

Aan de fotocampagne zit een petitie gekoppeld, waarmee Fishlove 20.000 handtekeningen wil ophalen tegen diepzeevissen.

Montage van de knopen op je visslijn.

Goed knopen is soms een ingewikkelde materie! ....Line to line, ....no-knot en de ....bimini twist !

Ja, waar heb je het in hemelsnaam over ? ...... gewoon over knopen die vaak door sportvissers worden toegepast. Nou is de no-knot onder de karpervissers wel de meest bekende maar wat dacht je van bijvoorbeeld die andere twee en vele anderen. Iets wat er nog vaak knap moeilijk uit ziet als iemand het voor doet en nog veeeeeel moeilijker is als je het uiteindelijk zelf gaat proberen. Maar goed, zoals jullie van mij gewend zijn is er voor alles een oplossing.

Eén die ik, om eerlijk te bekennen, ook graag raadpleeg aangezien ik zelf ook niet de meest grandioze knopenkoning ben is deze, kijk gewoon eens op deze KNOPEN pagina, allerlei handige stap-voor-stap-video's. Makkelijker kan niet...... toch ?

Tip: pak er meteen een stuk nylon en schaar bij zodat je direct kan oefenen.

Eén ding staat als een paal boven Vistripperswater in de sportvisserij,...... goede knopen leveren meer vis op. Juist knopen die dat niet doen kosten je vis, en uiteindelijk dus een plek op de "Ad Beunk trofee" !

Knoop dat in je oren en doe er je voordeel mee, en ga na oefenen “veilig” op pad.

Succes en knoop zé!

How to Tie a Common Snell Fishing Knot.


How to Tie a Perfection Loop Fishing Knot.


How to Tie a Centauri Fishing Knot.


How to Tie a Uni Knot Fishing knot.


How to Tie a Haywire twist fishing knot.


How to Tie a Common Snell Fishing Knot.


How to Tie a Sliding Snell Fishing Knot.


How to Tie a Tony Jones Leader Fishing Knot.


How to Tie a Albright fishing knot.


How to Tie a Twisted Dropper Loop Fishing Knot.


How to tie a Bimini Twist fishing Knot.


Wijsheden, spreekwoorden en gezegden over VIS.


aan de vishaak bijten
zich laten vangen, toehappen

achter het net vissen
te laat komen - de waarheid niet kunnen achterhalen

de grote vissen eten de kleine
de ondergeschikten moeten doen wat de baas zegt

een visje verschalken
een kleinigheid meepikken

boter bij de vis
betaling bij de levering

in zulk water vangt men zulke vissen
van dat slag volk mag men dat verwachten

in zulke vijvers vangt men zulke vissen
van dat slag volk mag men dat verwachten

mossel noch vis
noch het een noch het ander - goed noch slecht

leven als een vis in het water
totaal tevreden en onbekommerd leven

als een vis op het droge (of op zolder)
bekommerd en ontevreden leven

naar iets vissen
iets trachten te achterhalen

vis noch vlees
noch het een noch het ander

vissenbloed hebben
koudbloedig zijn, weinig gevoel hebben, niet gauw koud hebben

voor een vissers deur vissen
vergeefse moeite doen

zo gezond als een vis
heel gezond

vis moet (wil) zwemmen
bij een goede maaltijd hoort een goed glas wijn (bier)

een klein visje een zoet visje
een klein voordeel of winstje dat ook met weinig moeite is verkregen

een goeie vis moet drie keer zwemmen
in het water, in de boter of kookvocht en in de wijn

vis laat de mens zoals die is
vis eten is goed voor je

hij kan zwemmen als een vis
iemand die zeer goed kan zwemmen

zo stom als een vis
iemand die geen woord zegt

eet vis als het er is
laat u de kans niet ontnemen een vers visje te verschalken als er aanbod is. Vis moet je niet lang bewaren

alle vis is geen bakvis
niet alles is even dienstig (of handelbaar of lekker)

die is vis
die is dronken

de grote vissen eten de kleine
de grote (mensen) verdringen de kleine of geringen

waar geen vis is, is haring ook vis
wie slaapt, vangt geen vis
je moet voor alles moeite doen

de vis aardt naar de zee
de vis wordt duur betaald
het vereist grote en zware offers

die vis heeft moet ook de graat hebben
je moet ook de nadelen accepteren (geen rozen zonder doornen)

hoe meer vis, hoe droever water
als er meer mensen komen valt er minder te verdelen (erfenissen)

bezoek en vis blijven drie dagen fris
je moet geen gasten te lang laten logeren want dan ga je je aan hun gewoonten ergeren

vis begint aan de kop te stinken
als een bedrijf een slecht management heeft

hij gaat de visjes voeren
hij is zeeziek en moet overgeven

achter het net vissen
te laat komen

vis van Schmidt, ruik je niet
die vis is spartelvers

met hem kun je gaan vissen
een prettig persoon in de omgang

hij heeft met een zilveren (of gouden) hengel gevist
die heeft vis gekocht in plaats van gevangen. Ook: met bedrog zijn doel bereiken

aan een goede visser ontsnapt ook wel eens een aal
zelfs de besten kunnen foutjes maken

een visje uitgooien
iets proberen te ontdekken

hij heeft het gelijk van de vismarkt
iemand die (altijd) probeert men een grote mond zijn gelijk te krijgen

iedereen wat van de stokvis
eerlijk delen

tussen de mazen (van het net) vissen
creatief te werk gaan

vuile boter, vuile vis
Zonder goed gereedschap bereik je geen goede resultaten

wie ’s nacht gaat vissen moet overdag zijn netten drogen
Wie te veel heeft gedronken is de volgende dag niets waard

aal is geen paling
van een slechte grondstof kun je geen goed product maken (bedoeld wordt zeepaling want gewone paling is wel degelijk hetzelfde als aal)

daar zitten graten in
daar klopt iets niet

dat is een aalshuid
dat is van weinig waarde

visnamig
daar is het goed vissen, er zit daar veel vis

geef een man een vis dan heeft hij die dag te eten
je kunt iemand beter leren vissen dan heeft hij z’n leven lang vis te eten

hij kijkt als Jonas in de walvis
hij zit benauwd te kijken

de spiering doet de kabeljauw afslaan
er is veel slechts spul op de markt en daar lijden de prijzen onder van de betere spullen

een spiering uitgooien om een kabeljauw te vangen
iets opofferen om er groter nut voor terug te krijgen

er kan nog een kabeljauw onderdoor
er is ruimte genoeg (brug, speling)

het neusje van de zalm
dat is het allerbeste

haring in het land, dokter aan de kant
haring eten is zeer gezond; haring is zelfs één van de beste vissen voor je gezondheid

als haringen in een ton
Zeer dicht opeen gepakt

haring of kuit ergens van willen hebben
hij wil iets zeker weten of uitgezocht zien

zijn haring braadt daar niet
hij is daar niet welkom

zo rood als een kreeft
een rode kleur hebben. (kreeft wordt knalrood tijdens het koken)

hij is zo stoned als een garnaal (ook makreel)
hij is stomdronken

een geheugen als een garnaal
een zeer slecht geheugen hebben

hij heeft de hersens van een garnaal
bij is erg dom

hij is zo mager als een garnaal
zeer mager zijn

zo glad als een aal (paling)
hij is geslepen, uitgekookt

hij kijkt als een snoek op zolder
hij is zeer verbaasd

een bliek (spiering) uitgooien om een snoek te vangen
met zo min mogelijk kosten proberen maximale winst te behalen

hij zoekt een snoek op zolder
dat is vergeefse moeite

de baars vergallen
de zaak laten mislukken

hij gedraagt zich als een baars
hij is zeer onhandig

hij is zo gesloten als een oester
hij doet zijn mond niet open en kan een geheim bewaren

dat is een echte haai
assertief en bijdehand mens

dat is nog geen haaienvin waard
waardeloos

er zijn haaien op de kust
er dreigt gevaar; iemand dreigt jouw voordeeltje in te pikken

hij loopt te haaien en te draaien
doelloos ronddwalen

in een haai en een draai
in een tel

naar de haaien gaan
verloren gaan (zinken, schip)

als sardientjes in een blik
stijf boven op elkaar; dicht opeen

hij heeft schelvisogen
hij kijkt als een schelvis
hij kijkt je lodderig, dom of onbetrouwbaar aan

zo Hollands als haring met uitjes
typisch Hollands

spiering is ook vis, als er niets anders is
bij gebrek aan beter

bij de vleet
er is meer dan voldoende van (vleet was vroeger een groot visnet)

roep geen haring voor hij in het net is
wees niet te voorbarig

aan elke goede visser ontsnapt wel eens een aal
iedereen maakt wel eens een foutje

iemand uitmaken voor rotte vis
iemand uitschelden voor alles wat mooi en lelijk is

hij leeft als een vis in het water
hij heeft absoluut geen zorgen

als een vis op het droge
iemand die zijn draai niet kan vinden of daar niet thuis hoort

hij snakt ernaar als een vis naar water
ergens hevig naar verlangen

snoeken op zolder zoeken
vergeefse moeite doen

een vrouw zonder man is als een vis zonder fiets
feministische uitspraak

een knorhaan pikken
een dutje doen

zo droog als een haring
hij zegt bijna niks

hij droogt uit als een Harderwijker
iemand die alsmaar vervelender wordt

droge stokvis
een houterig iemand

zo gesloten als een oester (mossel)
hij zegt weinig en laat niets los

hij heeft vissebloed
hij is zo koud als een vis
hij is gevoelloos

hij heeft een schollekop (vissekop)
hij heeft een boeventronie

dat is een kwal
een uiterst vervelend persoon

zo kalm als een zalm
een rustig persoon

geen vin verroeren
geen poot uitsteken

een garnaal heeft ook een hoofd
tegen brutale kinderen

botten blijven platvis
als je dom bent dan blijf je dat

hij heeft bot gegeten
hij is dom geboren en dat zal hij wel blijven ook

zo mager als een stokvis, sprot, garnaal
mager persoon

ze is zo plat als een botje (scholletje)
ze heeft bijna geen borsten

ik maak een platvis van je
iemand dreigen in elkaar te slaan

hij ligt er bij als een blei
hij beweegt niet (meer)

vissen hebben een goed leven
het gelag niet betalen

je kunt nooit weten waar een paling kruipt
zeg nooit nooit

hij heeft een haaienmaag
hij kan alles verorberen

hij praat visserslatijn
hij blaast zijn prestaties op

de grote vissen de kleine eten
rijken winnen het altijd van de armen

achterin de fuik zit de paling
je moet geduld hebben

hij droomt van schol hij eet graag platvis
hij verwacht te veel

roep geen mosselen voordat ze aan de wal zijn
verkoop de huid niet voordat de beer geschoten is

een klein visje is een zoet visje
je moet ook met weinig tevreden kunnen zijn

hij heeft een paling (snoek) gevangen
iemand die per ongeluk in het water is gevallen

ze slaan een snoek
roeiers die een slag met hun riem missen

hij vist in troebel water
hij is een profiteur

de haringvijver
de Noordzee

naar de kabeljauskelder
schip wat gezonken is

hoe meer vis hoe droever water
vele varkens maken de spoeling dun

wie slaapt vangt niks
je moet wel opletten

hij vaart de haring over de kop
hij schiet zijn doel voorbij

hij is lelijk ten haring gevaren
hij heeft zwaar pech gehad

het is alle dagen visdag maar geen vangdag
als de buit of vangst tegen valt

wie ’s nachts vist moet overdag zijn netten drogen
roes uitslapen

een visje uitgooien
proberen of ergens belangstelling voor bestaat

er is tuk aan de hengel
hij heeft beet (krijgt zijn zin)

een Kampersteur
een domme streek

de vis aardt naar de zee
je kunt wel zien waar hij vandaan komt

hij is niet zuiver op de graat
hij is niet te vertrouwen

als de vis goedkoop is stinkt ze
de herkomst ergens van is niet te vertrouwen

vis laat de mens zoals hij is
van vis eten wordt je niet dik

de vis is de boet niet weerd
het sop is de kool niet waard

haring of kuit
van de hoed en de rand willen weten

beter rapen aan eigen dis dan elders vlees of vis
Oost West thuis best

de boer eet vis als het spek op is
Je moet tevreden zijn met wat je hebt

het kan niet altijd kaviaar zijn
niet elke dag is een topdag

die heeft een graat in z’n keel
hij is (spreekt) bekakt

van december tot maart is de schol de pan niet waard
platvis moet je in de zomer eten

platvis eet je met de ramen open en rondvis met de ramen dicht.
m.a.w. platvis is een zomervis en rondvis is in de winter op z'n best.

't Mag vloeien, ‘t mag ebben’ Die niet waagt zal 't niet hebben.
Je moet niet denken als je niets onderneemt dat ze het dan bij je thuis komen bezorgen.

Fishhound.com Commercial: Hot girl vs. a fishing lure. Who wins?.


Ugly Stik Fishing Commercial.


New John West Fisherman and Bear Fight.


John West Tuna (Funny Commercial!).


John West - Shark & Fisherman.


Labatt Blue Light- Fish Commercial.


Nitro boat vs whiney girlfriend.


Fishing on the fly.


THE RAPALA PRAYER.


Rapala Advertisement Love.


Funny Fishing Commercial - G Loomis Superstore.


Budlight Fishing.


McDonalds Fishing Commercial.


Hahn - Venice - Gone Fishin' - Australian Beer Ad Commercial.


Rapala "Freedom" Commercial.


Rapala X-Rap Extreme Net Men - Sumo.


Rapala X-Rap Extreme Net Men - Hockey.


Rapala X-Rap Extreme Net Men - Gladiator.


Rapala Commercial "Sick Day" - Featuring Dave the Bass 2011.


Classic Rapala.


I had a wife like that once......


Shakespeare Fishing Commercial.


Evinrude E-TEC TV Commercial.


TIGER WOODS AMERICAN EXPRESS COMMERCIAL.


Fishhound.com Commercial - Where's all my fishing tackle?.


Dean Davis Conoco fly fishing ad.


Dog-Fish (funny commercial).


Fishhound.com Commercial - Where's all my fishing tackle?


Merry X-mas and Happy 2016 !


Merry X-mas and Happy 2015 !


Kerst & Nieuwjaarsgroet 2014 van de Vistrippers.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kerst & Nieuwjaarsgroet 2013 van de Vistrippers.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kerst & Nieuwjaarsgroet 2012 van de Vistrippers.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kerst & Nieuwjaarsgroet 2011 van de Vistrippers.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vistrip 2015 snapshots:

Vistrip oud nieuws:

Hier kun je al het oude nieuws over de Vistrip(pers) lezen, wat er zoal in de afgelopen decennia op de Vistripperssite en op Twitter voorbij is gekomen.

Twitter:

 

Visweer:

Vistrippers Regenradar
Zwolle
Regenradar Zwolle

Vistrippers