De Ad Huiberts stichting

www.adhuiberts.nl

De Ad Huiberts stichting dient als virtuele gedenksteen om Ad Huiberts en de talrijke herinneringen en verhalen over Ad in ons midden te blijven houden. Ad's sportieve en vrolijke reikwijdte kent geen einde. De Ad Huiberts Stichting wil opvolging geven aan zijn strijdvaardigheid en saamhorigheidstreven door actieve evenementen te organiseren.
Uit opbrengsten zal de Ad Huiberts Stichting doneren aan Spieren voor Spieren, de stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Vanuit persoonlijke betrokkenheid heeft Ad altijd al een samenwerkingvorm willen opzetten voor deze stichting en het gedachtegoed ervan. Daarnaast heeft Ad zich ingezet voor speciale groepen in zijn omgeving. Een gelijke behandeling van ieder individu vond gevoelsmens Ad belangrijk.
Ad heeft onder meer een aangepaste jeugd-tennisgroep opgezet in Kampen.De Ad Huiberts Stichting wil tennisactiviteiten ondersteunen voor mensen met een handicap, ook wel G-tennis genoemd, op het gebied van onder meer (tennis)activiteiten, lidmaatschap, lesgeld en materiaal. De Ad Huiberts Stichting heeft als doel er wat moois van maken.

De Wereld Draait Door


www.spierenvoorspieren.nl

Elk kind moet onbezorgd kunnen rennen, fietsen, schaatsen en spelen. Voor 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend omdat ze lijden aan een spierziekte. Spieren voor Spieren helpt deze kinderen. Door mensen op te roepen om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Help mee om spierzieke kinderen een betere toekomst te bieden zodat ook zij kunnen meedoen en meegenieten.
In 2008 bereikte de Stichting, in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC), een belangrijke mijlpaal met de opening van het Spieren voor Spieren Kindercentrum, dat zich volledig richt op diagnose, onderzoek, registratie en de behandeling van kinderen met een spierziekte.
In 2011 heeft Spieren voor Spieren een besluit genomen tot het oprichten van een expertisecentrum op het gebied van de spierziekte SMA (Spinale Spier Atrofie). SMA is een van de meeste voorkomende oorzaken van sterfte op kinderleeftijd. Door middel van het expertisecentrum dat in samenwerking met het UMC Utrecht wordt opgezet willen we nieuwe behandelmethoden ontwikkelen voor deze spierziekte en de eerste grote stap zetten in de behandeling hiervan.
Op deze website kunt u lezen hoe u kunt bijdragen, bijvoorbeeld door uw gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. U leest meer over de doelstellingen, missie en visie van de Stichting, het Kindercentrum, de ambassadeurs en de (ex) topsporters. Ook is er informatie over de evenementen die de Stichting organiseert en de projecten die de Stichting steunt.

Coco Huiberts.

Coco is 'kind ambassadeur' van Spieren voor Spieren en op de site van de stichting heeft Coco de onderstaande column geschreven:

Mijn naam is Coco Huiberts. Ik woon in Kampen en heb een oudere zus en broer. Ik heb de spierziekte SMA type II, waardoor ik niet kan lopen en staan. Ik kan best veel dingen zelf, het gaat allemaal alleen wat langzamer. Op school gaat het heel erg goed, maar dat komt ook omdat ik zulke lieve vriendinnen heb die mij altijd heel goed helpen in de klas. Bij de meeste dingen heb ik namelijk wel hulp nodig. Soms baal ik daar wel een beetje van, maar aan de andere kant is het ook heel gezellig om mijn vriendinnen altijd bij me te hebben. Mijn sportheld is mijn broer Dean, hij voetbalt bij FC Twente en moet er heel veel voor doen om profvoetballer te worden. Hij staat elke dag om half 6 op en is pas om half 8 ’s avonds weer thuis. Ik vind dat heel knap want hij moppert nooit. Mijn zus Mexime is ook een held, zij tennist heel veel. En natuurlijk Louis Van Gaal, die ken ik inmiddels en dat is echt mijn vriend geworden. Meneer Van Gaal is een hele lieve meneer, die heel veel voor kinderen met een spierziekte doet. Mijn grote hobby is paardrijden. Elke woensdagmiddag ben ik op de manege en rijd ik op Lady. Lady is een hele lieve pony, een Fjord. Ik kan niet alleen op een paard zitten en daarom doe ik aan Backriding. Er zit dan iemand achter mij die mij vasthoudt. We kunnen dan zelfs draven en over balkjes heel lopen, echt super cool! We gaan ook regelmatig naar buiten, voor een echte buitenrit. Naast paarden vind ik honden ook heel erg leuk. Ik wil heel graag een hondje, maar weet nog niet zo goed welk ras. In ieder geval een hele lieve, waar ik lekker mee kan knuffelen en misschien kan hij mij zelfs een beetje helpen…dat zou helemaal cool zijn! Spieren voor Spieren vind ik echt een geweldige stichting. Ik vind het altijd leuk als ze me vragen om iets voor ze te doen en zeg dan ook nooit nee. Je maakt echt de leukste dingen mee, zo ben ik samen met Louis van Gaal op tv geweest bij De Wereld Draait Door, ben ik samen met Olivia op de radio geweest bij Q-music en mocht ik samen met Ronald de Boer op de gong slaan om de beurs te openen in Amsterdam. Allemaal hele leuke dingen om mee te maken. Al deze dingen worden natuurlijk gedaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten, zoals SMA. Mijn grootste droom is dat de dokter een pilletje vindt voor alle stomme spierziekten en dat we ooit ook kunnen rennen en spelen zoals alle andere kinderen!

Vistrippers Links:

Nog een leuke site gezien ?
Wil je een Link naar de Vistrippers-Site? 
Laat het ons weten en we plaatsen je link bij de Vistrip-Links.

Twitter:

 

Visweer:

Vistrippers Regenradar
Zwolle
Regenradar Zwolle

Vistrippers