Hengelsport info

www.sportvisserijnederland.nl

Behartigt landelijk en internationaal de belangen van de sportvisserij. Ze zorgt ervoor dat sportvissers mogen vissen, dat er vis zit en dat sportvissers kunnen vissen. Aangesloten sportvissers krijgen automatisch de VISpas..

www.sportvisserijoostnederland.nl

Sportvissen biedt ontspanning. Niet alleen het vangen van vissen, maar ook het buiten zijn in de natuur is een belevenis. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders hebben dat inmiddels ontdekt en gooien regelmatig een hengeltje uit. Voor een ieder is het bovendien een betaalbare vrijetijdsbesteding. Voor het luttele bedrag van gemiddeld € 30,- per jaar beschikt men over de VISpas waarmee in ruim 80% van alle Nederlandse binnenwateren gevist mag worden! Ook voor de jeugd is het een betaalbare hobby. Voor gemiddeld minder dan € 10,- kan er tot een leeftijd van 14 jaar naar hartelust gevist worden. Op de website komt u alles te weten over zaken die met vissen te maken hebben. De beste stek, de wateren, de hengelsportverenigingen en vele andere wetenswaardigheden komen aan bod. Wij wensen u veel leesplezier en vooral veel (ont)spannende visuurtjes!

roofvis.startpagina.nl

Een roofvis is een vis die in hoofdzaak carnivoor is en leeft van andere dieren. Het is een informele term die meestal wordt gebruikt voor vissen die vissen en andere gewervelde dieren eten, ongeacht tot welke groep die carnivore vissoort behoort. Vissen die alleen kleine ongewervelde dieren (macrofauna) vreten, worden meestal geen roofvissen genoemd, want bijna alle vissen doen dat, ook roofvissen als ze klein zijn. Roofvissen in de oceanen en zeeën zijn een belangrijke ecologische groep die niet alleen leven van andere vissen maar soms ook dieren als zeeschildpadden en zeezoogdieren eten. Roofvissen die in zoet water leven, zijn een geduchte vijand van amfibieën als kikkers en salamanders en hun larven. Van de snoek is bekend dat jonge watervogels niet veilig zijn. Andere bekende roofvissen zijn de meervallen, de piranha's en de haaien.

www.roofvisnet.nl

Roofvisnet.nl is een uitgebreid online hengelsportmagazine gericht op het roofvissen dat reeds meer dan 10 jaar online is. Lees alles over de laatste technieken, laat je meeslepen door de verslagen en verhalen. Bekijk de schitterende ingezonden foto's en blijf op de hoogte van het laatste Roofvis nieuws! Het archief van Roofvisnet telt inmiddels meer dan 1150 artikelen. Geen website met meer informatie over het vissen op snoek, snoekbaars, baars, roofblei. Gekoppeld aan Roofvisnet is Roofvisforum.nl met meer dan 7500 actieve leden. De online ontmoetingsplek voor roofvisfanaten. Je vindt hier duizenden sportvissers en honderdduizenden berichten over deze tak van de hengelsport. Elke dag nieuwe vangstmeldingen van onze forumleden met foto's. Aanbiedingen in de marktplaats, discussies en tips! Je mist als roofvisser heel wat zonder dit forum!!

www.karpervisseninnederland.nl

Informatieve website over Karpervissen in Nederland per provincie, per categorie met karper nieuws voor de Karpervissers. Ook vindt u informatie over karpers en het karpervissen zoals visstekken, hengelsportzaken , boilie producenten e.d.

www.moyflyfishing.net

Our fly fishing business is helping beginners, intermediate or experienced anglers to really enjoy wild brown trout, salmon and pike fly fishing in Ireland. Paddy Mc Donnell was born in the West of Ireland, near the banks of the river Moy, Ireland's best salmon river and has forty years experience of fly fishing and guiding on its many famous rivers, lakes, and streams.

www.forellenparkdehaere.nl

Op Forellenpark de Haere kunt u naar hartenlust forelvissen. De 4 forelvijvers die we ter beschikking hebben zijn zeer ruim aangelegd, in een prachtige natuurlijke omgeving. Het hele park is gerealiseerd op een oppervlakte van circa 5 hectare, zodat u al de ruimte heeft om de hengelsport te beoefenen.

www.meervalnederland.nl

De Europese meerval (Silurus glanis) is een vissoort die behoort tot de beenvissen (Osteichthyes), en wordt ook wel val of visduivel genoemd. De meerval is een langgerekte vis met een afgeplatte bek, een vrijwel rolrond lichaam met een dikke buik en een zeer lange staart. De meerval heeft zes baarddraden aan zijn opvallend grote bek: twee zeer lange baarddraden vlak voor en boven de mondhoeken, en twee paar aan de onderzijde van zijn bek waarvan de achterste twee wat meer naar buiten staan. Hij heeft een zeer klein rugvinnetje en een zeer lange anaalvin.

www.totalfishing.nl

Total Fishing... Altijd aktueel en super compleet! Het grootste online sportvis magazine

www.spanish-catfish-ebro.com

Catfish and Carp Holidays on the Ebro since 1988... At the end of the day... it's your experience that counts Catfish and carp are the primary target for anglers fishing at our specialist facilities on the banks of Spain's Ebro River System. As the longest established guiding company in the region, we have been helping fishermen smash their personal bests since 1988. Here at Bavarian Guiding Services, you the angler come first. Our client list now looks like a who's who of angling.

www.weerplaza.nl

En wanneer je op het ijs wilt vissen, onderstaand vind je een schema met daarop de dikte van het ijs (dan weet je welke ijsboor je mee moet nemen!)

www.meertens.knaw.nl

De Nederlandse Familienamenbank geeft informatie over de familienamen in Nederland. Er zijn ongeveer 320.000 namen opgenomen: de 300.000 namen van de 16 miljoen Nederlanders van nu aangevuld met namen die niet meer voorkomen.

De familienamenbank is gebaseerd op twee corpora uit twee peiljaren: de volkstelling van 1947 en het namenbestand van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) in september 2007. Bij een naam wordt voor 1947 en/of 2007 een verspreidingskaart getoond. Voor 2007 geldt daarvoor een minimum van vijf naamdragers.

Momenteel vindt u bij 120.000 namen aanvullende informatie die kan bestaan uit een naamsverklaring, oude naamsvermeldingen, naamkundige en genealogische literatuurverwijzingen, genealogische links en pdf-bijlagen, en verbindingen met naamsvarianten en webpagina's over specifieke naamtypen en naamscomponenten. De namen zijn bovendien gekoppeld aan de catalogus van het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) waar men mogelijk meer informatie kan vinden. NFB concentreert zich op naamsbetekenis, -variatie en ontstaansgeschiedenis, het CBG omvat de familiegeschiedenis.

De Nederlandse Familienamenbank komt voort uit een naamkundig documentatiesysteem van het Meertens Instituut in Amsterdam. Per 1 januari 2012 is NFB overgedragen aan het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag.

www.visfileren.nl

Het advies van de Gezondheidsraad is twee keer per week vis te eten, waarvan één keer een vettere vissoort. Vis levert veel waardevolle voedingstoffen: eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten, vitamines en mineralen. Vis -en vooral vette vis, zoals makreel, haring, zalm, sardines en paling- is rijk aan omega 3. Dit beschermt ons tegen hart- en vaatziekten en is ook nog eens erg gunstig voor de ontwikkeling van onze hersenen en ogen.
Verse vis is erg gezond en met vis kun je een heerlijk menu bereiden. Misschien heb je de vis wel zelf gevangen? Het fileren van vis is een vak apart. Hoe je een verse vis moet fileren (kop verwijderen, open snijden, etc.) kun je leren.

www.visrecepten.nl

Wist je dat je om aan de dagelijkse hoeveelheid Omega3 te komen, je per week maar 70 gram gerookte makreel hoeft te eten? Dus neem als lunch een lekker broodje gerookte makreel en je hebt je Omega3 voor de week weer te pakken! Zo ben je goed met je gezondheid bezig. Mensen die relatief veel vis en visvetzuren eten, lopen minder risico om te overlijden aan een hartinfarct. Bij mensen die ongeveer één portie vis per week eten is dit risico gehalveerd ten opzichte van mensen die minder dan eens per maand vis eten. Een kleine hoeveelheid visvetzuren in de voeding zou dus al het risico kunnen verminderen om te overlijden aan een hartinfarct. Dit blijkt uit onderzoek van ir. Janette de Goede, promovendus aan de Wageningen Universiteit (bron: FoodHolland). Lees meer over de positieve eigenschappen van

www.visserslatijn.nl

Visserslatijn Nederland de hengelsportsite voor Nederland en België. Met hengelsportnieuws, tips, het Nationaal HengelSportForum en veel informatie.

Fishing Champion

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vistrippers Gokkast

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vistrippers Links:

Nog een leuke site gezien ?
Wil je een Link naar de Vistrippers-Site? 
Laat het ons weten en we plaatsen je link bij de Vistrip-Links.

Twitter:

 

Visweer:

Vistrippers Regenradar
Zwolle
Regenradar Zwolle

Vistrippers