Vistrip verslag


Waar gaan we heen !

De eerste vistrip van de Beunken en de De Kleines werd georganiseerd in Denemarken. In de familie De Kleine was bekend dat de Zwolse Hengelsportzaak van Bé Rigter een bungalow (zie kleine en grote cirkel op onderstaande Google Earth image) in Denemarken verhuurde. Deze bungalow lag aan een groot viswater (de Alling sØ) bij het dorpje GrØnbaek, in de buurt van Silkeborg. 
Volgens Bé Rigter en familie zat dit meer vol met snoek , brasem en paling en en je kon er volgens Rigter zelfs een enkele forel aan de haak kon slaan.
Dit visserslatijn werd als zeer betrouwbaar beoordeeld en dus werd besloten de eerste vistrip bij Rigter te boeken.
In September 1990 was het zover. 's Morgens om 7.00 uur verzamelden de families zich bij het Postiljon Motel van Zwolle en werd de rit naar Denemarken ingezet.


Vistrip 1990 story is under construction!

In het archief van de vistrippers zijn nog geen foto's opgenomen van de Vistrip 1990 naar GrØnbaek, een dorpje in de buurt van Silkeborg in Denemarken. Oproep bij deze aan alle vistrippers van het eerste Vistripjaar in 1990; spit in al je oude fotodozen (digitale camera's werden door Vistrippers toen nog niet gebruikt, zelfs niet door Harry !!!) en mail het opgedoken materiaal + sterke verhalen en herinneringen door.


Videoverslag Vistrip 1990!

Omdat onze Vistripperssite pas eind jaren negentig op WWW werd geplaatst hebben we zoals gezegd van de eerste Vistripjaren geen verslagen gemaakt en zijn er helaas ook weinig foto’s bewaard gebleven. In dat pre-digitale tijdperk waren de aanwezige Vistrippers niet zo van het fotograferen. Er was wel een tak van de familieclans die voor de betere foto’s en videobeelden kon zorgen (Harry, Ralf en Nils),......maar laat nou net deze De Kleine clan er het eerste Vistripjaar nog niet bij zijn geweest.
Gelukkig had één van de initiatiefnemers, en daarmee gelijk ook (als oudste Vistripper) Godfather van de Vistrippers Ad een videocamera aangeschaft. En omdat Ad zijn (video 8!) camera veelal wel op familietrips meenam zijn er beelden van de allereerste Vistrip in de familie Beunk archieven bewaard gebleven.
Deze ‘unieke’ Vistripbeelden zijn gebruikt bij het maken van het navolgend Vistripverslag. En met het optekenen van dit verslag is begin 2015 een start genmaakt, dus niet alles van het 1990 Vistripgebeuren is in het geheugen blijven hangen, maar van de allereerste Vistrip moet natuurlijk een verslag op de Vistripperssite staan.......have fun !Vistrippers verzamelen bij het oude van der Valk restaurant.


Ad en Marc onderweg naar de verzamelplek.
Ze gaan de strijd om de vangst van de Championvis aan tegen een overmacht van 6 De Kleines op deze eerste familieclan Vistripclash.
Vanzelfsprekend is Ad zo vroeg in de morgen weer het nodige vergeten mee te nemen en komt Coby z’n spullen nog ff brengen.

Ton neemt voor vertrek nog ff afscheid van z’n oudste zus.


Pitstop onderweg, en Ton mag Denemarken niet in.

Onderweg ff een pitstop in Duitsland, kamperen vanaf het dak van Herman z’n bolide.
Weer afgetankt richting grens met Denemarken. Het was het pre-Schengen tijdperk dus het hele Vistripperzakie kreeg paspoortcontrole.

Bij de Deense grens bijna de 'definitieve pitstop' voor Ton. Wat was het geval. Zoals gebruikelijk bij elke grensovergang die een De Kleine nadert werden zei ook tijdens deze passage aangehouden......... "Pasport please "! 
De Beunk auto en de eerst gecontroleerde De Kleine auto's passeerden de Deense grens en reden alvast rustig door. Na enkele minuten bleek echter dat de derde auto van de De Kleine clan niet wist aan te haken. Deze was in geen velden of wegen te zien.
In die tijd hadden ze nog geen GSMmetjes en hadden de grensoverschrijders geen idee waarom de vierde auto werd vastgehouden door de douane. De vissers die zich reeds in Denemarken bevonden zochten de eerste rustplaats langs de snelweg op en al snel werden de eerste redenen van het niet verschijnen van de rest van de groep geventileerd. 
" Heeft John dan toch wat 'Nederwiet' aan z'n bagagelijst toegevoegd " ?
" Heeft Nico i.p.v. de toegestane fles Apfercorn , de hele achterbak van Herman volgestouwd met dat goedje "? 
" Is er Mond en Klauwzeer geconstateerd bij de meegenomen MADEN en PIEREN van Bé Rigter "?
............... , grote hilariteit bij deze groep in Denemarken ................. grotere paniek bij de groep die zich nog op Duits grondgebied bevond. 
Ton was druk doende de Deense douane ervan te overtuigen dat hij z'n paspoort toch echt had meegenomen .................. hij had z'n paspoort nog zo netjes bij z'n spullen in de auto opgeborgen zodat hij , indien nodig , deze direct kon vinden............. ééééén probleempje echter........... de auto met z'n spullen was de grens reeds gepasseerd!
Na één van de pitstops in Duitsland had Ton namelijk de auto van Wim [ met daarin z'n paspoort] verlaten en was bij Herman in de auto gaan zitten (met Bier & Apfercorn , maar zonder PASPOORT).................. als Ton ook eenmaal de gemeente grenzen van Zwolle is gepasseerd !!!!!????????
Wim had e.e.a. na een half uur op Deens grondgebied ook door en na enig overleg werd alsnog besloten om de achterblijvers toch maar te hulp te gaan schieten , het staat een beetje slordig als ze in Zwolle Ton diezelfde dag nog van het station moeten halen (De Beunken hadden daar echter de minste moeite mee gehad)!  
En zo'n nieuw paspoort duurt ook weer twee dagen , vervolgens met de trein naar Denemarken....... nee , laten we Ton dat zo'n eerste keer maar niet aan doen was de mening van z'n broers.
Een goed uur later zou Ton , wat bleekjes om de neus , alsnog z'n voeten op Deens grondgebied zetten. Het eerste visuurtje was verspeeld en het was dus wel duidelijk wie het eerste rondje in Denemarken zou ín doen ' !


Heelhuids op de Vistriplocatie gearriveerd en hengels te water.

Onder begeleiding van Bob Marley arriveren de Vistrippers op hun Vistripstek aan de Alling sØ .
Eerst ff het Vistriphuis indelen waarna de competitie tussen de familieclans gelijk start.
Het terras van de bungalow wordt direct volgebouwd met de vismaterialen van de Vistrippers.
Hengels worden opgetuigd en de waterkant opgezocht, waarna die middag zowaar de eerste Voorntjes uit het water werden getild. Een noemenswaardige Buffel vis kwam echter nog niet op het droge.


Veel Voorn, nog geen Snoek.

De tweede Vistripdag startte vroeg, want zo te zien is de zon net over het vismeer verschenen. Het vertrek van de visboot van de De Kleine clan wordt door Ad opgenomen. Ad volgt ze tot aan de andere kant van het vismmeer en ziet dat ze vervolgens het roer omgooien en hele stuk weer komen terug peddelen……maden en wormen vergeten…..!!?? Overhaastig vertrokken,......gemotiveerd tot in de haarvaten om de Championvis uit het water te gaan slaan. Ook deze visdag weer wat Voorn en Baars gehaakt, maar de grote Snoek van het formaat waarvan de kop als trofee aan de boom was gespijkerd (?!) kregen de Vistrippers niet aan de haak (wanneer alle vissers in het verleden een gewoonte hadden gemaakt van dat ‘kruisigen van de gevangen Snoek’ dan zou dat het bestand aan Snoeken in het vismeer geen goed hebben gedaan).


Herman uitgeroepen tot 1e VistripChampion.

Laatste Vistripdag werd gevist in het BrosØ meer onder de rook van Silkeborg. Het was takke weer deze laatste visdag, zoals te zien waren alle Vistrippers zwaar ingepakt tegen de geselingen van het noodweer.
In het begin werd er weinig gevangen, maar op een gegeven moment was het raak op Marc z’n stek. Herman ging nog aan de leiding met de Brasem van 49 cm, maar marc haalde de ene na de andere Brasem van rond de 45 cm. uit het water.
Het laaste uurtje zochten alle Vistrippers een beschutte plek op de stek van Nico en Marc. Tot de laatste minuut waren de Beunk clan (vissend) en de De Kleine clan (vocaal) verwikkeld in de Strijd om het eerste Championship.
Uiteindelijk werd Herman tot Champion gekroond en werd daarmee de basis gelegd voor de jaarlijkse familiestrijd om de VistripChampion, de clanstrijd om de Ad Beunk trofee!


Start van een mooie familietraditie.

Vertrek naar Zwolle.
Nog ff wat namens de Vistrippersgroep in het gastenboek geschreven; TOP week met de familie maar de vangsten in het vismeer voor de deur waren niet als voorspeld. Wel veel witvis, maar de Buffels van Snoeken wisten we niet te haken.
Onderweg weer ff een pitstop waar onder de lunch de laatste strijd tussen de clans plaatsvond, en er een eind kwam aan een zeer geslaagde start van een fraaie familietraditie !

Vistrip 2016 snapshots:

Vistrip logo:

Organisatie:

Vistrippersvergadering werd dit eerste Vistripjaar georganiseerd Ad in de Eemlaan. Kasbeheerder van de 1990 Vistrip.

De uitdaging van een Vistrip familie-clan battle werd door Herman geaccepteerd. Boeking van de accomodatie + betaling geregeld door Herman.


Webmaster Vistrippers.

Vistrip 1990:

Algemene Vistrip informatie over het verslag van de 1990 Vistrip:

Twitter:

 

Visweer:

Vistrippers Regenradar
Zwolle
Regenradar Zwolle

Vistrippers