Vistrip verslag


Waar gaan we heen !

Dit jaar zaten we op een prachtige locatie iets buiten Silkeborg. De riante bungalows lagen op een eilandje (zie witte circel op onderste Google Earth image) midden in een groot meer, het JuulsØ. Het eilandje was via een zandpad op een smalle landtong bereikbaar en deze visstek lag aan dit landweggetje. Het geeft een indruk van de pittoreske omgeving. 
Enkele vistrippers waren dusdanig geïmponeerd (en daardoor gemotiveerd) door de aanblik van het viswater in de directe omgeving van de bungalows, dat ze direct hun visspullen uitpakten en een hengeltje uitwierpen.
V .l.n.r: Herman houdt de hengel vast, Hans en Eric staan en Wim geniet op de grond.
Toen binnen het half uur Jan een Brasem van 48 cm. op de kant had liggen werden de weddenschappen ten aanzien van de te verwachten vangsten deze vistrip ter plekke hoog ingezet. 
Een vistripper stelde: "Wanneer zelfs Jan binnen het half uur een Brasem kan vangen , dan moet het hier wel vergeven zijn van de vis , en trouwens Jan , je bent de Daywinner! ............ rondje voor Jan vanavond "!
Op de foto zijn enkele Vistrippers te zien op het door ons gecreëerde terras op het binnenplaatsje tussen de bungalows. Jan heeft net z'n Brasem gevangen en is ter plekke in de rode ' Daywinner trui ' gehesen.
We zijn hier in gesprek met een paar Duitse sportvissers die diezelfde middag zouden vertrekken na een week verblijf in Silkeborg. Ze vertelden dat ze veel witvis hadden gevangen en ze waren een dag op zee geweest en ook daar hadden ze goed gevangen , dus de visstemming verbeterde met de minuut

Onderstaand een overzicht van de omgeving rond onze 1993 Vistripstek:


Forellen op de BBQ.

De volgende dag stond 's avonds een BBQ gepland en dus moest er eten op de plank komen. De vistrippers voelden wel wat voor een diner van verse vis en dus werd besloten om die dag op forel te gaan jagen. Om de kans op een net vol forel te vergroten werd door beide clans op verschillende stekken gevist. De de Kleine clan ging vissen in een Put and Take in de buurt van de bungalows, de Beunken gingen hun geluk proberen in de Put and Take waaruit Hans het voorgaande jaar zijn Champion vis wist te tillen foto is het resultaat van het de Kleine team te zien. 
V.l.n.r.: Hessel (z'n bijnaam was intussen 'de couveuse kid ' geworden) Jan, Wim , Herman , Ton en gestrekt voor de forel Harry.
Een net vol regenboogforel en Harry wijst de grootste van de door het de Kleine team gevangen vis aan. Die nog grotere gekleurde forel naast die van Harry werd gevangen door Hans, een Zalmforel van 52 cm. en daarmee was Hans de Daywinner en nam hij de Daywinner trui van Jan over  
De Beunken hadden namelijk ook een netje vol, maar dan met vooral Zalmforel.

Op de foto showen de winnaar van de dag en zijn medestrijders de regenboogforel van 52 cm. 

De foto is genomen door één van de leden van de De Kleine clan. Deze De Kleine was enig zins jaloers op de Beunk Daywinner, want de Beunken hebben toch sterk de indruk dat het hoofd van Eric toch ook nog wel op de foto had gepast !!!!?.
De hele familie Beunk als winnaars op de foto was toch te veel van het goede voor de De Kleines, maar toch Heren:
" You will win the trust of others only by trusting them " !
En het was niet Hans z'n laatste biertje van de dag !..........SKOL !

De BBQ die avond aan de boorden van de JuulsØ was Top. Enkele specialiteiten die we dit diner kregen voorgeschoteld: gepofte aardappels met de beroemde zelfgemaakte knoflooksaus van Harry, gestoofde en geroosterde Zalmforel, een kleine beetje regenboogforel , salades a la Jan en wat biertjes , wijn en Baco's. Onderstaand enkele foto's van dit diner, zelfgevangen & klaargemaakt!

Tijdens de BBQ (en na een paar biertjes) wilde Aadje nog even laten zien dat hij in zijn jeugdjaren bij de Atletiek tak van de ZAC tot één van de beste atleten van Zwolle werd gerekend. Met zijn snelheid (dat zit in de genen van veel Beunken) voetbalde hij jaren als rechtsbuiten in het 1e van de ZAC, maar deze avond wilde hij ff voordoen hoe je met een (zelf gefabriceerde) polsstok (van......na snel zou blijken.....inferieure kwaliteit) over een hek moest springen.

Hans: “doe dat nou niet Aadje, we geloven je wel ‘!
Ad: “ Ach, zo’n hekkie pak ik easy”!
Marc: “ ….die stok houdt je nooit, die breekt......doe nou ni.....

.......maar daar ging Aadje al.......aanloop vol overtuiging.......(rotte) polsstok vaardig in één soepele beweging voor het hek in de grond geplaatst (dat zag er nog professioneel en overtuigend uit) .......Ad zette zijn gewicht vol in de polsstok met het idee om via de vervolgens opgebouwde spanboog van respectievelijk armen, bovenlijf, benen en in laatste instantie (zwiep van) de polsstok sierlijk over het massieve hek tussen weiland en BBQ te zweven…….maar zijn geplande bewegingscurve werd ruw onderbroken door het krakende en vervolgens knappende geluid van de brekende polsstok !!!
Ad landde vol met zijn borstkas op een paal van het hek......de geschrokken Vistrippers sprongen omhoog om als eendrachtige hulptroepen richting Aadje te sprinten en hem als verwacht en gevreesd op een (van de resten van de polsstok in elkaar geflanste) brandcard richting plaatselijk Hospitaal te vervoeren.
Maar gelukkig kwam er al beweging in Aadje en stond hij op onder het slaken van zijn bekende kreet wanneer hij dit soort stunts moet bekopen met een hoop pijn.

Ad: “ GHAGHAAAAAA.....dat ging niet goed......GHAAAAAA......dat stokkie was toch rot geloof ik “!
Eric: “ja lach maar, maar je verrekt volgens mij van de pijn “ !

Maar ja, dat geeft een Beunk al helemaal niet toe, maar in de rest van de week zagen we bij elke lach en hoestbui dat hij meer dan waarschijnlijk zijn ribben had gekneusd (wat hij pas jaren later tussen neus en lippen misschien zou toegeven).
Een zeer geslaagde eerste Vistripdag, en het zou weer een latertje worden op het eiland in de JuulsØ.

Vistrip 1993 story under construction!

In het archief van de vistrippers zijn nog geen foto's en verslagen van de rest van de Vistrip 1993 opgenomen. Oproep bij deze aan alle vistrippers van dat Vistripjaar. Spit in al je oude foto dozen en op je harde schijven en mail het opgedoken materiaal + sterke verhalen + herinneringen door.

Vistrip 2016 snapshots:

Vistrip logo:

Organisatie:

Organisatie van de Vistrip 1993 werd door Eric en Hans verzorgd. Kasbeheerder tijdens de Vistrip.


Hans verzorgde de organisatie van de Vistrip 1993 samen met Eric.


Webmaster Vistrippers.

Vistrip 1993:

Algemene Vistrip informatie over het verslag van de 1993 Vistrip:

Twitter:

 

Visweer:

Vistrippers Regenradar
Zwolle
Regenradar Zwolle

Vistrippers