Vistrip verslag


Waar gaan we heen !

Dit jaar werd de vistrip voor het eerst in Nederland georganiseerd.

 • En waar beter te verblijven dan in Fryslan Boppe , en dan ook weer net als in Ierland met twee vissersjachten. In de nieuwsbrief van dit jaar van de hand van de broers Harry en Herman de eerste kennismaking met de nachtverblijven". Voor de Beunk clan + de Huiberts broers lag bij Tacozijl, de jachthaven van Lemmer (in witte cirkel) , een 12 meter Moterkruiser in het water genaamd "Monique " (voor Hans kon de week dus al niet meer stuk!).
  Het De Kleine team werd ondergebracht in de kruiser "Wave Dancer", deze had Jan van een kennis geleend voor de duur van de Vistrip. De grote vraag voor het vertrek was dan ook, komt het scheepje de Wave Dancer ook weer heelhuids terug in de thuishaven met dit zooitje ongeregeld aan boord.


  Short Vistrip story.

 • Voor vertrek zorgde Herman voor een Fries paspoort voor elk familielid want als je de Friese landgrens passeert ga te tenslotte ook een beetje naar het buitenland. Hiernaast is het paspoort van Ad (klik op image voor vergroting).

  De start in Lemmer en Max direct aan het roer! Dat vertrouwde dan ook niemand aan boord en hij wordt dan ook nauwkeurig gecheckt door;
  v.l.n.r. Nico, Klaasje, Marc, Eric en fotograaf Hans even een foto van Max want het was toch waarschijnlijk de laatste gelegenheid van Max als Kapitein op de Beunk-Huiberts boot !
  De oplettende surfer op de site ziet namelijk dat kapitein Max met een blikje Heineken achter het roer zit. En van Malt bier had Max nog nooit gehoord vandaar dat de shipmates dicht achter Max waren opgesteld. Op een tweede 'Ierse Herman actie ' zat deze Beunk boot niet te wachten.

  Hans en Eric op een mooi viseiland ergens op een groot Fries meer. De enige dag dat er ook top werd gevangen [door de Beunk clan] en de grootste vis van de week [Brasem van 58 cm] werd op deze stek door Hans gevangen. Ergens tussen deze brasems ligt de topper van de week.
  Hans heeft de foto waarschijnlijk genomen en daar had hij beide handen voor nodig , vandaar dat blikje bier op de voorgrond !

  Hans dus voor de tweede maal (1e keer in Denemarken) winnaar van de Ad Beunk trofee.


  De visdag werd afgesloten met een BBQ op het eiland.
  V.l.n.r: Max, Eric, Marc, Ad(H), Herman, John en Wim.

  Na de BBQ werd er nog een kampvuurtje gemaakt.

  V.l.n.r: Marc, Harry, Ad(H) en Eric. 

  Het vuurtje werd opgemerkt door een vissersboot en deze kwam even buurten. De kapitein kreeg een biertje van de vistrippers aangeboden en zelf trok hij een vaatje haring open die hij aan ons serveerde onder het genot van enkele biertjes. Het vuurtje bleef branden tot de zon onderging en het vlees & bier op waren.  Vervolgens werd koers gezet naar de volgende Friese haven waar de dagsluiting werd gevierd in de plaatselijke stamkroeg , het werd dacht ik 'de Fuuk ' in Lemmer. Leuke kroeg en top barkeepers [ en de De Kleines kunnen het weten]. 
  Dansen op de bar met een friese damesvolleybal afvaardiging. Geen enkel probleem , als het maar leuk blijft.....en dat bleef het !
  In het archief van de vistrippers zijn weinig foto's opgenomen van deze vistrip. Oproep bij deze aan alle vistrippers van het Vistripjaar 1997 naar Friesland, spit in al je oude fotodozen en op al je harde schijven met digitale foto's en mail het opgedoken materiaal + sterke verhalen en herinneringen door.

  Story under construction !

  Vistrip 2016 snapshots:

  Vistrippers