Vistrip verslag


2010, een bijzonder Vistripjaar !

In September hebben we voor het 20e jaar in successie van onze familietraditie genoten. Destijds in 1990, aan het eind van de eerste Vistrip in Denemarken besloten we een tweede Vistrip te boeken en vroegen de Vistrippers van het eerste uur zich af hoe lang ze het zouden volhouden, die familie Vistrips. De families Beunk en De Kleine een week lang op jacht naar vis, onderwijl genietend van andere plezierige facetten van het leven, en dat in de directe nabijheid van elkaar……… hoe lang zou dat goed gaan.
Bij het eerste lustrum in 1995 waren we al verbaasd over deze bijzondere prestatie. Na 10 jaar Vistrippen (dat Vistripjaar in Ierland) waren de familieclans intussen dusdanig aan elkaar gewend dat de hoop werd uitgesproken ( en de uitdaging werd aangegaan) om de Vistrip 2010 te gaan halen.
Wat kan een mens zichzelf en anderen verrassen,……… HET IS GELUKT !!!
Konden de onderlinge verhoudingen tijdens de eerste Vistrips nog worden aangeduid met de woorden: "what doesn’t kill us, make’s us stronger "......!.....de wat oudere, intussen wijs ( ? ) geworden Vistrippers van de harde kern karakteriseren de laatste Vistrips inmiddels als volgt : “huil niet omdat het voorbij is, maar lach omdat je het hebt mogen meemaken” !
Na dit eerste Lustrum zijn we des te gemotiveerder om de volgende Vistripmijlpaal te halen in 2015 !

Naast het logo voor de 2010 Vistrip hebben we voor het 20 jarige Lustrum ook een, laten we zeggen Vistrip familieschild ontworpen. Dat is vanzelfsprekend op zijn plaats bij deze Vistrippersfamilieprestatie!Waar gaan we heen!

Begin mei van het Lustrum Vistripjaar werden de Vistrippers van de harde kern door Vistriporganisator Eric uitgenodigd voor de traditionele Vistrippersvergadering in de Ierse pub op “de Haerster Hoeve”!
De maanden voor de bijeenkomst was er al druk gebrainstormd over het reisdoel van de Lustrum Vistrip. Scandinavië werd geopperd als nieuwe Vistriplocatie, Canada, Chili, maar ook Enniskillen stond hoog genoteerd op de ranglijst van het Vistripwedkantoor. Geen van deze locaties zou het worden, het werden stuk voor stuk zeer aantrekkelijke alternatieven.

Onder het genot van het tweede tapbiertje nam Eric het woord en kwam met een voorstel dat de aanwezige Vistrippers verraste. Geen buitenlandse Vistrip dit lustrum Vistripjaar. Eric kwam met het voorstel om in Nederland te blijven zodat alle Vistrippers van de afgelopen 20 jaar de gelegenheid kregen om één of meerdere dagen langs te komen. Ook familieleden die nog niet eerder waren opgenomen in één van de familieclans tijdens een Vistrip en wel eens wilde ervaren of al dat Vistrippers-Latijn van de Vistrippers tijdens familiereünies op waarheid beruste !?....... deze zijn in de 2010 van harte uitgenodigd. Verrassend dit voorstel, maar het viel ook direct in vruchtbare grond of, om het in Vistripperstermen te houden, in goed Vistripwater.
Er werd echter ook een voorwaarde gesteld.
We wilden proberen minimaal 16 oud en debuterende Vistrippers bij elkaar te krijgen, een passend record voor de 20e Vistrip want niet eerder zou een dergelijk aantal Vistrippers aanwezig zijn. De uitnodigingen (klik op onderstaande +) gingen via de mail / Hyves / Facebook / Twitter / I-Phone/ I-Pad / Tablets/ sms het land in met als resultaat dat er binnen een paar dagen toezeggingen waren ontvangen van ruim boven de 16 Vistrippers.

Uitnodiging Lustrum Vistrip 2010 !

In 1990 voor de eerste keer, in 2010 voor de 20ste keer met de hengels aan een waterkant! Een unieke prestatie en dat moet gevierd gaan worden. Het moet een echte reünie worden, alle oud vistrippers maar ook nieuwe aanwas is uitgenodigd! De ‘harde kern’ heeft een stek in Nederland gevonden met onnoemelijk veel mogelijkheden, niet alleen voor wat betreft vissoorten maar ook qua activiteiten! Wat kunnen de deelnemers o.a. verwachten:

Snoek, karper en voorn.
Vanaf het kantje en vanuit een visbootje.
Zeker een dagje op zee, op oa. makreel, kabeljauw.
Middagje golfen of avondje karten/bowlen.
In de driehoek Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.
Zeer luxe villa’s direct aan het water voor 6 of 8 personen.
Barbecue en goede restaurants.
Vast mooi weer, dus zwembad, het meer of de zee.

En wanneer gaan we dan? We vertrekken op maandag 6 september om 12.30 uur en blijven, naar eigen keuze, 2, 4 of 6 nachten! Op basis van een ruwe inschatting, zijn de kosten voor zoveel plezier: €###,- , € ###,- of € ###,- en dan is echt, echt alles inclusief.

Wij doen dit alleen wanneer er in totaal 16 mensen inschrijven voor 2, 4 of 6 nachten in dit Reünie Lustrumjaar 2010! Komen we niet aan dit aantal, dan is het de keus aan de ‘harde kern’ om toch met een kleiner aantal te gaan voor een buitenlandse trip.

Mail voor vrijdag 8 mei aanstaande of je meegaat voor 2, 4 of 6 nachten en of je op 6 september meegaat of jij je op 7, 8, 9, of 10 september bij ons aansluit!

De dag dat de groep het grootst is gaan we op zee vissen, zeker lekker uit eten en karten/bowlen. De dagwinnaar (combinatie zwaarste vis, hoogste score bowlen, snelste tijd karten en netjes met mes en vork eten ……..) ontvangt de “Aadje 2010 Lustrum Trofee”.

Jouw reactie graag voor 8 mei naar Eric

Heb jij het mailadres van een vistripper, stuur deze mail ajb. dan door, maakt nml. wel 20  herinneringen!

De Vistrip naar Noord-Holland kon worden geboekt.

Eric had een mooie visstek aan de boorden van het IJsselmeer gevonden, in en om het plaatsje Onderdijk. Op het park ‘De Groote Vliet' zijn een aantal bungalows geboekt.

Op de site van het bungalowpark worden de vismogelijkheden als volgt omschreven:

Ons park is geheel omringt door kilometers vaar- en viswater: Vissen op snoek, snoekbaars, karper, witvis, paling, brasems, voorns, boerenkarper, etc. het is allemaal mogelijk. En dat nog wel direct vanuit uw eigen chalet of bungalow! De kanalen van ons park komen uit op het gelijknamige meer “De Groote Vliet”. Wat dacht u ervan om zelf met een (gehuurde) boot over kilometers vaar- en viswater te trollen door de polders van West-Friesland? Wij verwachten van u, als goed huurder, dat u zich aan de geldende regels houdt wat betreft minimummaat, het terugzetten van gevangen snoek en de gesloten tijd voor bepaalde vissoorten.Wanneer u een visarrangement bij ons boekt, zit hier een boot bij inbegrepen. Verder ontvangt u een waterkaart van de omgeving. Bij het Pannenkoekcafé bent u voor het eten van harte welkom! Het is eventueel, indien mogelijk, om tegen een kleine vergoeding, met een roofvisgids te vissen. Dit dient u wel minimaal een week voor uw aankomst aan te vragen. KARPERVIJVER Op het terrein is de karpervijver gelegen. Vanuit uw eigen steiger aan de zijkant van de vijver mag u met maximaal twee hengels per persoon vissen. Dit is ons eigen viswater en hier hoeft u dus geen specifieke visvergunning voor te hebben, u dient zich alleen te houden aan de onderstaande regels. In deze vijver zwemmen prachtige karpers, maar u kunt hier ook paling, brasem en witvis vangen. Om ervoor te zorgen dat gasten die ná u willen vissen dit met net zoveel plezier kunnen doen gelden er een paar regels:
• Het aanbrengen van voederplaatsen is niet toegestaan.
• Het is streng verboden om op roofvis te vissen. (vissen met kunstaas, stukjes vis of levend aas.)
• Iedere gevangen vis dient direct te worden teruggezet, m.u.v. paling.
• Uw hengel kunt u niet onbeheerd achter laten.
• Bij het vissen op karper is een onthaak mat verplicht. De bungalows en chalets die wij verhuren, liggen vrijwel allemaal aan het doorgaande vaarwater of aan de karpervijver.

Wilt u een chalet of bungalow bij ons huren, geeft u dan uw wensen aan. Huurt u liever aan de vijver of heeft u liever uw (gehuurde) boot voor de deur? Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen. Wij brengen geen geen extra reserveringskosten in rekening, wanneer u uw wensen aangeeft. Wanneer u een van onze chalets of bungalows huurt, kunt u te allen tijden ook aan de karpervijver of via de openbare steigers in het meer "De Groote Vliet" vissen. Kortom, in dit waterrijke gebied is voor iedere beginnende of ervaren sportvisser wat wils !


Onderstaand een overzicht van de omgeving rond onze 2010 Vistripstek:


Vistrippers & Kermis in Onderdijk !

Op maandag 6 september werden de eerste Vistrippers van de Jubileum Vistrip 2010 op ‘de Haerster Hoeve’ door Eric en Marjolein ontvangen.  De Vistrippers die zich definitief hadden aangemeld voor deze 20e Lustrum Vistrip waren:
Eric, Hans en Marc van het Beunk team,
Wim, Ton, Jan, Herman, Harry, Nico, Ralf, Nils, Bob, Hessel, Stef, Sjoerd, Jesse van het De Kleine team,
Max van de Huiberts clan,
Michel van de Schouten clan,
Maikel van de De Vries clan,
en Kjell van de Aink clan…… 20 man sterk, een gepast record aantal Vistrippers op de jubileum Vistrip. De toekomst van de Vistrip familietraditie had weer een extra impuls gekregen want naast Maikel ( in 2009 de eerste ) waren Jesse en Kjell de volgende twee Vistrippers van de 3e Vistripgeneratie.
De aankomst en vertrekdata van de Vistrippers varieerde, zo kwamen Nils en Michel een paar uur later, en zou Stef op zaterdagmorgen arriveren. Zo kwamen en gingen de verschillende Vistrippers tijdens de 7 dagen in Noord-Holland.

Het vertrek stond die maandag om 12.30 uur gepland, dat late tijdstip had een oorzaak. Het toeval wilde dat Wim op vrijdag voorafgaande aan de Vistrip zijn 75e verjaardag vierde, en Nico op zondag zijn 60e. Goedbeschouwd werd de Vistrip dus eigenlijk uitgebreid met 2 feestdagen, en was het op zich al een prestatie van de feestvierende Vistrippers van dat weekend (en dan met name Nico) de vertrektijd redelijk zouden halen. De paar koppen koffie in de zon op het terras van ‘de Haerster Hoeve’ waren echter noodzakelijk om het hele Vistrippers gezelschap ook werkelijk in actie te krijgen voor vertrek. Als laatste werden de 3, door Marjolein versgebakken appeltaarten ingepakt (één voor elke Vistripbungalow), en ook Joyce had die morgen nog een mooi cadeau voor de Vistrippers klaargezet, 4 flessen prosecco (met een begeleidend briefje die voor een speciale Vistripavond zou gaan zorgen).

Ton: “zeg hoe rijden we eigenlijk……. via de afsluitdijk”?

Onze man uit Benidorm (later die week omgedoopt tot ‘Benidorm Bastard’, uitleg volgt later) is veel weg uit Nederland, dus is niet meer up to date met de nationale topografie.

Harry: “rij jij maar over de afsluitdijk Ton, wij gaan met de Tom-Tom rechtsom richting Onderdijk, jij met je ToN-ToN lekker linksom, we zullen met het avondeten niet op je rekenen”.

Toen we de oprijlaan van ‘de Haerster Hoeve’ amper achter ons hadden gelaten ging Herman vol op de rem, sprong de auto uit:

Herman (in gebarentaal): “ff w88, moet wat halen”.

Even later kwam hij met een visstoel terug !

Eric: “ja.....daar denk je niet aan als je een week gaat vissen hè Herman........was het laat geworden vannacht bij je broer”?!

Uitgezwaaid door de Beunk lady’s werd Hoorn-Enkhuizen in de Tom-Tom gezet, en zocht Ton toch maar z'n stekkie in de Vistripperscolonne. De Beunken hadden de visboot van Eric achter hun bolide gehangen. De vorige dag hadden ze nog 2 nieuwe visstoelen in de boot gemonteerd. Het materiaal was tiptop in orde bij het Beunk team, niets zou aan hun voorbereiding ontbreken om eindelijk weer eens die "Ad Beunk trofee" in de wacht te slepen/trekken/ophalen.
De overmacht van 15 De Kleines + 3 leden uit familieclans tegen 3 Beunken was kwantitatief groot, kwalitatief (wat vissen betrof) werd de te verwachten overmacht kleiner ingeschaald. Het vertrouwen in een goede afloop van de Beunken was dan ook groot. Hans zou zich pas op donderdagavond aansluiten bij z’n beide broers, maar hij heeft altijd ‘vismazzel’ dus zou nu ook wel weer wat groots uit het water trekken was de verwachting (vrijdag zeevissen, die Orka’s en Zeeleeuwen waren niet veilig met Hans + zeehengel aan boord), en Eric & Marc vormen al jaren een goed visduo op en langs het viswater van de Vecht.

Met zo’n grote groep wordt er meer gevraagd en verwacht van de organisator, en Eric had dan ook een heel Vistripplan opgesteld, en voor vertrek rond gemaild. Zo kwamen er enkele weken voor vertrek onderstaande berichten in de mailbox van de 2010 Vistrippers. De eerste mail bevatte de kop 'Informatie over de Lustrum Vistrip 2010' en een week voor de start van de Vistrip kwam deze info mail, 'Jubileum Vistrip 2010 weetjes' bij de Vistrippers binnen (klik op de +)

Beste vissers,

Het is bijna 6 september, de dag dat wij om 12.30 uur verzamelen bij Herman en/of Eric. Wij ga er van uit dat de auto indeling onderling geregeld gaat worden.
Wij kunnen de bungalows op de Groote Vliet in Wervershoof betrekken vanaf 15.00 uur. Deze verlaten wij weer na het ontbijt op zondag 12 september.
Er zijn tevens 2 visbootjes met buitenboordmotor gehuurd, Eric neemt ook zijn bootje mee.
Op vrijdag 10 september vertrekken wij, als het weer het toelaat, om 08.00 uur met Sportvisserij De Stella uit Den Oever voor een dagje zeevissen tot 16.00 uur. Dit is inclusief koffie met een lekkernij, 5 consumptiebonnen p.p., hengelhuur, zeeaas, bal gehakt of satétje met brood of een uitsmijter. Naar verwachting is de vrijdag de dag met de meeste deelnemers (15) aan de vistrip. In totaal verwachten we over de gehele week misschien wel meer dan 20 vissers.
Bier, frisdranken en wijn worden van de gezamenlijke pot ingekocht. Iets sterkers graag zelf meenemen. Neem desgewenst jouw eigen voorkeurbeleg voor het ontbijt mee of iets anders waarmee je jezelf of anderen een plezier mee doet.
Er zijn 20 linnenpakketten gehuurd -dus alleen nog handdoeken mee- en de eindschoonmaakkosten per bungalow zijn ook inmiddels betaald. Neemt niet weg dat we de inrichting behandelen of het van ons zelf is.

Met betrekking tot het avondeten kunnen we kiezen uit Italiaans, Chinees, Hollands, Mediterranees, koud-warm buffet en barbecue(s). Op de 2e en misschien de laatste avond wordt er per bungalow (3) een voor-, hoofd- of nagerecht gemaakt, zodat we een of twee diner-estafettes gaan meemaken. Elke bungalow verzorgd om de drie dagen een lekker ontbijtje met gekookt eitje of geklutst eitje of een omeletje.
De bungalowindeling is inmiddels bepaald op aankomstdatum en de bekende bloedlijnen.
Wie komen zijn er zeker: Marc, Hans, Eric, Max, Wim, Ton, Herman, Harry, Nico, Ralf, Nils, Bob, Michel, Maikel, Hessel, Sjoerd, Jesse en Kjel. En wellicht ook nog Koen een paar dagen en Peter Paul en Flip een dagje. De volgende generatie -Jesse en Kjel- zijn er dus nu ook, super!
Het gaat gezellig, lachwekkend, afwisselend, strijdbaar, sportief, veel vis aan het haakie, zonnig, droog, nat, zeeziek en relaxed worden ……!
Tot de 6e om 12.30 uur!
Groet,
Eric

Vistrip 'weetjes'!

De volgende ‘weetjes’ komen misschien wat gebiedend over, maar dat is zeker niet de bedoeling. Er heeft veel tijd gezeten in de voorbereidingen. Wanneer iedereen zich aan een paar afspraken weet te houden, dan hebben we allemaal een leuke, gezellige, onbezorgde en relaxte vakantie.

1. Wist jij al dat er dit jaar 3 heel bijzondere prijzen zijn?
De Ad en Ad Memorial 2010!
De winnaars mogen deze prijs voor altijd houden. Op elke trofee staat niet voor niets: “Levenslang in ons hart!”

2. Wist jij dat al dat we een indeling per huis gemaakt hebben?
We hebben dat gedaan op basis van o.a. de bloedlijnen, grootte van het huis en de aankomst- en vertrekdagen. Wacht ajb. maandag bij aankomst totdat iedereen (11 of 12 man) er is voordat je de gereserveerde bungalow/chalets gaat betrekken. We verzamelen in het restaurant en daar krijgt iedereen verdere en ook schriftelijke informatie.

3. Wist jij al dat elke van de 3 bungalows/chalets een ‘Huiskarper’ heeft?
De Huiskarpers zijn verantwoordelijk voor het vertrek en ontvangst van de vissers. Het zal soms een komen en gaan zijn, met een piek op de donderdagavond. De Huiskarpers dragen de eindverantwoordelijkheid voor elke taak van hun bungalow- of chaletgenoten, en voor het niet of wel terugkrijgen van de €150,- borg per bungalow. De Huiskarpers zijn per loting aangewezen: Harry in de Wilgenroos, Wim in de Waterlelie 1. en Nico in de Waterlelie 2.

4. Wist jij al dat elke bungalow een eigen visbootje met buitenboordmotor heeft?
In goed onderling overleg wordt bepaald wie er de hele dag, de ochtend of de middag met het bootje op visvangst gaat. Hou er in de verdeling ajb. rekening mee dat er mensen zijn die pas later in de week komen en ook graag van het bootje gebruik willen maken. Per bungalow wordt de brandstof geregeld en gedeclareerd bij Eric.

5. Wist jij al dat er een Ontbijt- en Dinerrooster is en er in ieder geval 1, maar misschien 2 diner-estafettes zijn?
De eerste diner-estafette is op dinsdagavond, want dan speelt het Nederlands Elftal en eten we dus thuis. Voorgerecht in De Waterlelie 1., tussengerecht in de Waterlelie 2 en het nagerecht in De Wilgenroos. Alle ingrediënten zijn al ingekocht en per gerecht en dus huisje bij Eric te verkrijgen. De regels voor het ontbijtrooster staan op papier, en zijn ook bij Eric te verkrijgen. Indien jij, altijd samen met een andere bewoner van jouw huisje, verantwoordelijk bent voor het ontbijt (inclusief de inkopen voor het lunchpakket, frisdranken en bier) ben je dat niet alleen voor je eigen huis maar ook van de andere 2 huisjes. Dat betekent dus dat je de bewoners van de andere huisjes ook voorziet van dat wat ze nodig hebben voor ontbijt en lunch. De avond van te voren even checken dus.

6. Wist jij al dat we vrijdagochtend om 08.00 uur inschepen in den Oever voor een dagje zeevissen?
Was je van plan om op vrijdagochtend te komen, kom dan op donderdagavond en laat dat dan even aan Eric weten. Doe je dat niet zijn we misschien uit eten, en sta je voor een dichte deur.

7. Wist jij al dat we een aantal avonden uit eten gaan?
Bijna Iedereen heeft een voorschot betaald voor 2 nachten (3 dagen), 4 nachten (5 dagen) of 6 nachten (7 dagen). We gaan ons best doen om binnen het voorschot te blijven. Dat kan bv. als we uit eten gaan, een ieder er rekening mee gaat houden dat het budget per persoon -inclusief drankjes- maximaal €##,- per keer is. Is het budget op basis van de uitgaven van die dag hoger, dan krijg je dat te horen voor aanvang van het bestellen.

8. Wist jij al dat je een Vispas 2010 in je bezit moet hebben?
Die is te verkrijgen bij de receptie van de Groote Vliet. Het wel of niet hebben van een Vispas is een ieders verantwoordelijkheid.

9. Wist je al dat jij jouw eindafrekening ontvangt per mail binnen een week na terugkomst?
Je gaat nooit meer betalen dan dat er per dag en per aanwezige persoon is uitgegeven. Uiteraard werken we met de werkelijk uitgaven per dag en gedeeld door het aantal deelnemers per dag. Het zal je niet verbazen dat o.a. de huur van de verblijven, de gehuurde bootjes, linnenpakketten, de eindschoonmaak en de basisvoorraad per verblijf etc. gedeeld worden door het aantal totaal overnachtingen (naar verwachting 82).

Namens de organisatie ontzettend veel zon, gezelligheid, plezier, rust en goede vangsten toegewenst!!!

Al gauw bleek dat de leden van het De Kleine team deze brieven wel hadden ontvangen, maar wat lezen betreft niet verder gekomen waren dan ‘beste vissers’ en ‘punt 1’.

Tijdens de koffie op het terras bij Eric werden namelijk de volgende opmerkingen geventileerd:

Harry: “hoe laat vliegen we eigenlijk Eric”?
Eric (in gedachten): “ ???? …..in de brief stond toch dat we in Nederland bleven “?
Ton: “hoeveel huisjes heb je geboekt Eric”?
Eric (in gedachten): “ ???? …..in de brief stond toch de indeling van de bungalows “?
Nico: “ik moet nog wel ff pinnen Eric, hoeveel moet ik nog meenemen voor het eten en zo”?
Eric (in gedachten): “ ???? …..in de brief stond toch ‘all inclusive’ “?
Wim: “moest ik ook handdoeken meenemen”?
Eric (in gedachten): “ ???? …..in de brief stond toch; een lakenpakket besteld voor iedereen “?
Herman: “kunnen wij ook een visbootje huren daar, anders zijn jullie Beunken in het voordeel met jullie visboot”?!
Eric (in gedachten): “ ???? …..in de brief stond toch dat iedere bungalow een visboot tot zijn beschikking heeft “?

Onderweg in de auto zeiden de gebroeders Beunk nog tegen elkaar dat die De Kleines waarschijnlijk zaten te dollen, maar bij aankomst in Onderdijk bleek dat de De Kleines wel mailtjes openen die van Eric afkomstig zijn....maar vervolgens denken; “......die komt van Eric, dat zit wel goed,.....ff snel doorlezen dan maar”.
Nico vond dan ook al snel de afkorting L & L van toepassing op zijn familietak, ‘LEZEN & LUISTEREN’ !
Lezen & luisteren waren 2 vaardigheden van de De Kleines welke bij de start van deze Vistripweek wel erg op de proef zouden worden gesteld. Maar toegegeven, na een paar dagen liep de planning  perfect.
Om een uur of 3 ’s middags konden we de bungalows in, maar we waren ruim voor die tijd in de buurt van het bungalowpark ‘de Grote Vliet’. In de buurt, want de uitgestippelde weg van de Tom-Tom werd bij binnenkomst van Onderdijk geblokkeerd door een groot bord (zie foto) met daarop de aankondiging ‘KERMIS’, ondersteund door een inrijdverbod + afzettingsblokken.
Voor de Beunken was dat ff lastig manoeuvreren met een visboot + trailer achter de BMW, maar uiteindelijk parkeerden we zonder schade de auto voor de receptie van het park. Toen we dat ‘KERMIS’ bord  zagen was onze eerste gedachte; ‘leuk, kunnen we vanavond ff gaan kijken’, maar Nico wist al gauw te melden dat ‘KERMIS’ in deze contreien hetzelfde inhield als carnaval in Sassendonk.......groot feest dus in het dorp........we hebben ook altijd pech!
Bij de receptie (zie foto) werden we ontvangen door een alleraardigste gastvrouw. Ze reageerde vrolijk en ad rem op alle vragen van de ongeduldige en onwetende Vistrippers, en alles was te regelen. Zo werd ons duidelijk bij de verrassing die ze voor organisator Eric in petto had. Volgens haar was doorgegeven dat er twee bungalows van 6 personen vanaf maandag waren geboekt, maar dat de grote bungalow van 10 personen pas vanaf donderdag was geboekt. Kleine schrik, maar gelukkig was de bungalow vrij, hij moest alleen nog even een eindcontrole ondergaan waarna de De Kleine Vistrippers alsnog hun bungalow konden gaan betrekken.
De indeling van de bungalows was bepaald op aankomstdatum en de bekende bloedlijnen.

Op onderstaande plattegrond zie je een overzicht van het park en de bezetting van de bungalows gedurende de Vistripweek en wat overige info:


De Beunken gingen op weg om hun visboot alvast te water te laten via de aanwezige trailerhelling, en met de hulp van concurrent Bob lag de boot in een mum van tijd in het kraak heldere water van het vaartje van het bungalowpark. Er lagen mooi velden plompenbladen, met andere woorden, een eldorado voor jagende Snoek. Marc vaarde de visboot naar de steiger van de bungalow van Ton en Wim, op nog geen minuut lopen van de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow. De andere Vistrippers gingen intussen hun bungalow indelen en maakten hun rondje over het park.
Op hun verkenningstocht over het park waren enkele Vistrippers ene Jaap tegengekomen. Hij woonde permanent op het park en dan weten Vistrippers wat hun te doen staat, informeren naar de vis + uitgaansmogelijkheden ter plaatse. Deze Jaap kwam op deze namiddag al niet meer door de alcoholcontrole volgens het getuigenverslag van de Vsitrippers, hij lulde een lantarenpaal in bloei zullen we maar zeggen.
Jaap bleek volgens eigen zeggen / lallen een eerste klas stroper.
Hij had de koeling vol met Paling en Snoekbaars. Wanneer we wilden komen eten, geen probleem, alleen zelf voor de drank zorgen, Jaap regelde de gerookte Paling en Snoekbaars. Ook wist hij te vertellen dat sommige eigenaren van de huisjes op het park ( laat ik het voorzichtig opschrijven) lieden waren die een antecedentenonderzoek niet allemaal glansrijk zouden doorstaan. Dat was ons al opgevallen, want de architectuur op het park verschilde van riante bungalows tot houten schuren waar de wietteler ongestoord z’n handel zou kunnen ophangen en verbouwen.
Ja, die Jaap had ons prima geïnformeerd, we waren weer volledig op de hoogte. 
Na het rondje over het park zochten de Vistrippers de grote De Kleine Bungalow op voor een bakkie leut met appeltaart van Marjolein. Michel en Nils waren intussen ook gearriveerd, en met de koppen in de zon werd genoten van de eerste Vistripuren op het terras aan de rand van het vismeer ‘de Groote Vliet’.
Voor deze jubileum Vistrip had Herman weer een oude traditie in ere hersteld en had een ‘Daywinner’ T-Shirt laten maken + speciale 2010 Vistripcaps met de opdruk ‘20 BK’, en die kwamen prima van pas met die felle zon op de kop.

Tussen de fluitende vogels kwamen er de hele middag  ‘Hazes’ geluiden uit de richting van het dorp. Op de Kermis in het dorp hadden ze ook live optredende artiesten op het programma staan.
Deze eerste avond stond het diner buiten de deur op het Vistripweekschema, en omdat een eerste avond weinig Vistrippers de BOB wilden spelen ( afgezien van 1 echte) gingen we maar is ff een eetgelegenheid in het dorp zoeken. Op de wandeling van een klein kwartiertje kwamen we een curieus teken tegen. Had Herman net de caps met BK uitgedeeld, we waren amper het park uit of we zagen dezelfde letter combinatie in kleur uitgebeiteld op een betonnen paal langs het voetpad.

Vistrippers: “kijk BK, wat een toeval”!

Nico; “ben je gek, ze wisten dat we kwamen…….. wat een sympathiek gebaar”. 

Kermis bij ons in de stad betekend de binnenstad vol met attracties, goktenten, eettenten en ander vermaak, in Noord-Holland is dat anders. Er wordt daar op een plek in het centrum een feesttent neergezet en dan gewoon 4 dagen feestvieren ( waar de jeugd een jaar voor schijnt te sparen, en het geld er in dat lange weekend vervolgens doorheen draait). Voor een restaurant in het dorpscentrum stond de tent en we werden er ontvangen op de klanken van Hollandse-hit artiesten.

Naast de tent stond >een caravan anex sleurhut, maatje small, en dat ding werd door iets of iemand dat er in zat behoorlijk op de proef gesteld wat betreft vering en stabiliteit van de gehele constructie.
Harry heeft er deze beelden van gemaakt, de man achter de laptop was de DJ, en de rest danst in de caravan met een stuk of 8 man en vrouw op de 2 m2 ! Het vergt weinig verbeeldingkracht om te begrijpen dat het voor middernacht einde oefening was voor de caravan. We begrepen later op de avond dat het thema voor de Kermis feestweek ‘in the navy’ was, en die militairen hadden in ieder geval op de sleurhut hun overwinning eenvoudig binnengehaald.
Van het zonovergoten terras en de wandeling hadden we behoorlijk dorst gekregen, dus eerst ff een Biertje happen.
In de feesttent vertelden ze ons dat we eerst muntjes moesten gaan halen, pecunia’s waren onbruikbaar vanavond, alleen betalen met muntjes van € 1,80 het stuk. Schatbewaarder van de Vistrippot Eric sloeg een voorraad in, en we gingen direct ff een tafel reserveren in het overvolle restaurant. We moesten nog minstens een uurtje wachten, dus het eerste Biertje werd gedronken op het terras aan het water met de plaatselijke jeugd van Onderdijk. Ze vertelden dat het feest zaterdag was begonnen, en vanavond de laatste topavond zou worden. Dinsdag was het meer afbouwen van het feest, zeg maar haringhappen van het carnaval. We vertelden ze uiteraard wat wij in Onderdijk ( off all places) kwamen doen, en kregen een paar visstips van een fanatieke visser onder de aanwezigen. Een paar Biertjes later werden we opgehaald door de serveerster en hadden ze een tafel voor ons vrijgemaakt.
Hier de menukaart.

De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen toen we de bestelling doorgaven. In het restaurant kond een paard geen kwaad doen ( en daar liepen er een paar los rond die de gelijkenis moeiteloos konden doorstaan), maar de eerlijkheid gebied te zeggen, het eten en de service waren prima.
Een goede bodem voor een eerste nacht in Onderdijk.
De verwachting was dat het wel eens een latertje zou kunnen worden en dus werd Eric geadviseerd toch nog maar een paar munten bij de bestellen.
En de De Kleines namen Eric maar gelijk op de korrel:

Herman: “zeg Eric, kun jij niet gewoon hier bij de kassa blijven zitten, dan komen wij de munten elke keer bij je halen....is wel zo makkelijk”!

Eric: “hier heb je de munten,........ ga jij ff lekker een rondje halen buurman”!

Herman ging in de tent richting tap en wij zochten een stekkie in de buurt van het podium.

Niet veel later zagen we een vent met een microfoon in z’n handen die mee mocht zingen met de ‘houseband’, ........ en op datzelfde moment lazerde hij head First het podium af !!!!!!!
Grote consternatie rond het podium, Michel stond op dat moment het dichts bij de 'stage dive' van de gelegenheidszanger en kwam melden dat de man deze snoekduik niet had overleefd want hij lag er niet best bij. Het zou uiteindelijk ruim een half uur duren voordat de man al zwabberend, maar wel rechtop werd afgevoerd, en zo te zien had hij zonder twijfel een aantal glazen te veel de huig laten passeren en was daardoor van het podium gestuiterd.
Nadat de onfortuinlijke Kermisklant de tent veilig had verlaten installeerde de volgende band zich op het podium. Het was een cover band en ze zorgden tot ver na middernacht voor een paar gezellige uurtjes, .............waarna Herman als laatste het licht in Onderdijk uitdeed.

De start van de Vistrip was weer als vanouds.


De Karper bijt, en de kroegtafel glijd......!?

De weersvoorspelling voor de Vistripweek liepen nogal uiteen. Had weerprofeet Piet ‘oant moarn’ Paulusma  het bij het rechte eind dan waren de eerste dagen wat minder, waarna het in het midden van de week beter zou worden. Op weerkamer.nl waren ze minder positief, de hele week kans op buien, weinig zon, en kans op harde wind ( lekker vooruitzicht voor het zeevissen op vrijdag!?). Deze morgen hadden ze het alle twee bij het rechte eind, buiten regende het pijpenstelen, dus vandaag maar jacht op de Karper. Marc had voldoende aan 4 uurtjes slaap en pakte als eerste Vistripper z’n visspullen uit de foedralen.

Midden op het park was een Karper vijver aangelegd. Volgens de foto’s op de site van het bungalowpark zwommen er aardige 20 plusser in de bak water.  De tuin van de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow grensde met een houden vlonder aan het Karperwater, dus de Vistrippers konden vanuit de woonkamer de Karperhengels in de gaten houden. Wel zo handig met die regen.
Er werd gedurende het jaar waarschijnlijk meer dan regelmatig een vishengel in de Karpervijver gehangen, dus de te volgen vistactiek zou lastig zijn want die vissen zouden wel eens behoorlijk geconditioneerd, dan wel gedresseerd zijn. Eén voordeel, in het visreglement van het park stond dat er niet gevoerd mocht worden in de Karpervijver. Wanneer alle vissers van het bungalowpark zich aan de visregels hadden gehouden zouden de vissen dus hopelijk niet overvoerd zijn. De Beunken ( dwz ….op dat moment Marc, Eric lag nog onderzijl) zetten 3 hengels uit; 1 met rode maïs bij de plompenbladen links van de vlonder , 1 met  een pallet links van de boom aan de overkant, en 1 met een kleine boilie ( smaak aardbei-vanille) rechts van de boom. Intussen regende het behoorlijk waardoor vanuit de bungalow het geluid van de beetverklikkers amper te horen was. Het oude ‘balletje-balletje’ waaksysteem  bracht uitkomst, die balletjes waren prima te zien vanaf de bank (!!!!!........ja, de Vistrippers zijn van het type ‘comfort tijdens de visdag ).
De kleine boilie werd als eerste gepakt. Die lag er amper 10 minuten in, goed begin. De run was echter niet spectaculair, en bij de hengel aangekomen zag Marc dat het geen Karper run was. De vis kwam eenvoudig onder de kant, een mooie maat Brasem van 58 cm. De boilie hengel werd opnieuw uitgezet en na nog een Brasem aan de maïs en boilie was Bob de volgende Vistripper die z’n nest verlaten had en het licht zag. De balletjes bleven daarna  rustig hangen en aan het eind van de morgen zaten de Beunken, Nico en Bob aan het verlate ontbijt. Het ‘voedselpakket’ was volgens planning door de Beunken voor iedere Bungalow verzorgd en op maandag afgeleverd. Eric had dit schema uitgestippeld. In elke bungalow had hij een zogenaamde 'huisKarper ' aangewezen. Deze Vistrip huisKarper  was verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in, om, aan, op, langs en door zijn bungalow.
De huisKarper Vistrippers waren;
Nico; huisKarper van Eric, Marc, Hans, Max en Bob bungalow.
Wim; huisKarper van Ton, Michel en Maikel bungalow.
Herman; huisKarper van Harry, Jan, Hessel, Stef, Sjoerd, Ralf, Nils, Jesse en Kjell bungalow.

In elke Vistripbungalow waren dagelijks 2 Vistrippers verantwoordelijk voor het verzorgen van het ontbijt + aanverwante bestellingen voor de volgende dag. Elke huisKarper kon z’n bestellijst inleveren bij deze 2 Vistripcateraars, die moesten de spullen bij de plaatselijke Hanos ( in Wervershoof was dit de ‘DEEN’ ) inslaan en daarna afleveren bij de 3 Vistripbungalows.
Die middag werd duidelijk dat de L & L opmerking van Nico in de bungalow van Ton & Wim nog niet was begrepen. Ze stonden op het schema om de catering voor de volgende dag te verzorgen. Dat ‘verzorgen’ werd door de beide Vistrippers van het De Kleine team begrepen als: “bestelling opnemen........en het papiertje vervolgens afgeven aan Eric, die handelt het vervolgens verder af !!!!!??????. 
Eric was flabbergasted op het moment dat hij de bestellijst in zijn handen gedrukt kreeg ....... maar wist nogmaals de rust op te brengen om Ton en Wim het idee nog een keer uit te leggen.

Nico: “daar gaan we weer.............L & L heren”!

 

Dat was gelukkig de laatste keer dat Eric het systeem moest uitleggen, de rest van de week was alleen zo af en toe controle nodig. We hebben in ieder geval geen morgen zonder vers brood, jus de range, melk, ei, rosbief, kaas, e.d. gezeten, dus het plan van Eric werd begrepen en uitgevoerd ( of we hebben ongelooflijke mazzel gehad, dan kan natuurlijk ook!).
Vlak voor de middag was het weer iets opgeknapt, was het af en toe droog .....en ging in de voortuin de pieper af van een van de Karperhengels. Marc in de sprint naar de hengels en zag dat de boilie hengel weer was gepakt. Dit keer was de run heftiger. De vis nam een goede spurt langs de overkant van de vijver en na zo’n 30 meter had Marc de lijn strak en kon de vis worden gekeerd op zijn vluchtweg richting een veld plompenbladen bij de rechter buren. Bob, Nico en Eric waren intussen ook op de vlonder om de drill te volgen en de Vistrippers zagen op het moment dat de Karper voor het eerst langs kwam zwemmen dat het een leuke maat vis was. Die kwam zonder twijfel in aanmerking voor minimaal de Day-winner notering.

Bob: “ zeg Marc, hoe haal je dat beest uit het water”?
Marc: “....... met het schepnet Bob”!
Bob:“ met welk schepnet”?

Marc moest na deze opmerking van Bob inderdaad constateren dat het Karperschepnet nog niet uit de foedraal was gehaald. Er zat dus niets anders op dan Bob ff de Karperhengel in z'n handen te duwen en op zoek te gaan naar het Karperschepnet......waarna een verbaasde De Kleine de drill van de Karper overnam.

Voor Bob een nieuwe ervaring, want volgens eigen zeggen had hij wel eens een vis gevangen, maar de power van deze Karper was nieuw voor hem. Het schepnet was niet veel later inzetbaar, waarna ook Nico nog even een stuk van de drill kon voelen. Nico had namelijk het weekend op z’n 60e verjaardag een nieuwe ( z'n eerste !) molen gekregen en was vast van plan deze Vistripweek mee te gaan strijden om de ereplaatsen. Dus toen hij vroeg “hoe werkt zo’n slip?” en “wanneer is hij moe en kun je hem scheppen?” kreeg ook hij de hengel + Karper in handen om eens te voelen hoe dat gaat.
Nadat Nico ff genoten had van de drill kreeg Marc de hengel weer overhandigd en kon de vis worden geland. Niet veel later lag de Karper op het droge en na meten gaf het meetlint 72 cm aan, een mooie start van de Vistripweek.
Alle Vistrippers die aan de drill hadden meegewerkt werden met Karper op de foto vastgelegd door Eric, waarna de vis weer gezond werd teruggezet. Met de 3 foto’s werden de Vistrippers die niet getuige waren geweest van de vangst nog ff bij de poot genomen. Toen Vistrippers langskwamen met de vraag hoe de vangsten waren bij de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow werd uiteraard geantwoord:

Eric: “gaat lekker, we hebben al 3 Karpers”!
Vistripper: ” ....3......??!!!....dat meen je niet”!

En vervolgens werden de foto’s getoond aan de verbaasde Vistrippers en gingen er een paar gedesillusioneerd op weg naar hun eigen stek ( ze hadden zelf nog weinig vermeldenswaardigs gevangen ), maar een paar snuggere De Kleines hadden toch wel door dat die Karpers wel erg veel op elkaar leken.
Michel zou die morgen nog een Snoek van 68 cm vangen in het vaartje bij hun bungalow. Nou is de vangst van een dergelijke maat Snoek leuk, maar is een verslag van zo’n vangst normaliter niet gebruikelijk, .........maar we hebben het hier over een vangst van Michel.
Voor visbekers en medailles moet je bij Michel zijn, maar zelf zo’n onderscheiding in de wacht slepen ……… dat zien we Michel nog niet zo snel doen. Volgens hem is hij zelden (zeg maar alleen tijdens een Vistrip)  aan het viswater te vinden. Hoe een Snoek eruit ziet weet hij sinds de Vistrip van 2009, maar één zelf vangen was hem nog nooit overkomen. Michel had die morgen een vishengel met aan de lijn een (rappala) plug bij de bungalow zien staan, en geen andere Vistripper/eigenaar in de buurt. Hij had gehoord dat de Champion Snoek van Harry in 2009 gevangen was met een visje, dus dan moest het ook met dit imitatie visje lukken dacht hij. Bij z’n visstek aangekomen gooide hij de plug in het water,.......zette de hengel in de ruststand (!?....wist hij veel.....), en ging verder met z’n vaste hengel met dobber en made aan de haak. Toen hij na een klein kwartier nog geen actie aan de Snoekhengel had gezien (een geoefende visser vind dit idd niet vreemd) besloot Michel de plug op een andere stek uit te gooien.
Hij pakte de hengel, draaide de plug voor het eerst (!!!!) binnen, ........ jullie raden het al ........ de bewegende plug was een stuk verleidelijker voor de in de aanslag liggende Snoek dan gedurende het kwartier waarin de plug nog bewegingsloos op het water had gedreven..........en prompt werd de plug gegrepen door de Snoek. Het bewijs was maar weer eens geleverd, voor succes tijdens een Vistrip hoef je geen geoefende  visser te zijn. Michel werd door Ton geholpen met landen van de vis, werd met vis vereeuwigd en kwam z’n visavontuur melden aan de verbaasde Vistrippers elders aan het viswater.
Weer een mooi Vistripmoment. Voor de Vistrip auteur nooit gebrek aan tekst kan ik jullie vertellen, de vraag is alleen wat ik me nog kan herinneren ……… en wat de Vistrippers (durven te) vertellen gedurende de Vistripdag,....... 'never a dull moment' !

Het bleef overdag regenen met zo af en toe een opklaring, en alleen Herman was even kort met een visboot het water op gegaan (maar was niet succesvol geweest). Er werden verder nog wat Brasem gevangen in de Karpervijver en in het vaartje, maar Day-winner van de eerste visdag werd Marc en kreeg hij het Day-winner T-shirt + cap uitgereikt. Tijdens de namiddagborrel in de grote bungalow gooide Michel nog een ‘handhengel’ uit in de vijver en sloot rond het terras van de grote bungalow,  en tot onze stomme verbazing ( en niet in de laatste plaats die van hem zelf) haalde Michel er achter elkaar kleine Karpertjes van zo’n 10 cm uit. Volgens de ichtyologen (dit zijn wetenschappers die zich bezighouden met de studie naar vissen, het is een tak van de zoölogie, die zelf weer tot de biologie behoort, je weel wel.......) onder de Vistrippers was dit uiterst zeldzaam want het viswater in ons koude land in niet geschikt voor het kuit van de Karper, dus zich succesvol voortplanten doen de Karpers dan ook niet in Nederland ….. maar wel in deze sloot in Onderdijk??
Tijdens de Borrel belde de volgende arriverende Vistripper. Max was onderweg en werd langs de sluiproute om de Kermis geloodst richting ‘de Groote Vliet’. Intussen waren de voorbereiding voor het diner in gang gezet. In de weekplanning stond dat elke bungalow deze dinsdagavond een deel van het Vistripdiner zou verzorgen, en dat we ons voor elk gerecht zouden verplaatsen naar desbetreffende bungalow om daar aan aan tafel aan te schuiven. Het schema was gelukkig voor improvisatie ontvankelijk, want er werd al rap beslist dat het lopen tussen de gerechten door niet handig was (nat weer, meer afwas, risico op kwijtraken van Vistrippers bij verplaatsing, etc......).
Het diner zou daarom worden verzorgd en genuttigd in de grote bungalow, waarna heerlijk onderuitgezakt zou worden genoten was de wedstrijd Nederland-Finland (van het eten hebben we genoten, de wedstrijd was niet veel soeps ondanks de 3-2 winst). Er was afgesproken dat het voorgerecht (uiensoep, stokbrood+ gruyere onder de grill) verzorgd en opgediend zou worden onder leiding cq lijding van huisKarper Wim c.s.
Regisseur van het hoofdgerecht (Entrecote, pasta, pepercrema, harricovert) was huisKarper Nico c.s.
Het nagerecht ( bavarois + aardbeien) werd opgediend door huisKarper Herman c.s.
Een nieuwe ervaring voor de Vistrippers, en het bleek te werken ook, want het diner werd algemeen beoordeeld met ***, Jonnie.....eat your hart out !
Het diner werd op een bijzondere manier afgerond.  
Zoals gezegd had Joyce voor een mooi Vistripcadeau gezorgd. Ze had ons 4 mooie flessen Prosecco meegegeven met een speciale boodschap aan Ad, en de Vistrippers;

Eric las het kaartje voor.......

........waarna de toast op Ad werd uitgebracht,........” levenslang in ons hart ” ........

.........en werd het voor even stil aan de Vistripperstafel.........


Harry kroop achter z’n PC + gadgets, hij had namelijk al de digitale beelden meegenomen die hij van de 20 Vistrips had. Na het diner hebben we met de prosecco in de hand weer eens genoten van de beelden, en dan speciaal van die van de 1995 Vistrip waar Aadje en Ad samen aanwezig waren;
........Aadje met z’n glijbaanstunt, ..........en Ad, volgens de beelden ’s morgens om 7.30 uur met een Baco in de hand na een avond palingvissen en OH-en met Marc.
Die beelden zouden gedurende de Vistripweek nog een paar keer langskomen voor de later arriverende Vistrippers, en elke keer zorgden de beelden weer voor mooie momenten van herinnering en hilariteit.
Zo rond een uur of tien die avond bemerkte Herman dat hij nog wat Kermis munten in z’n zak had. Zonde om weg te gooien. Was de animo om nog ff het dorp in te gaan eerst niet bij alle Vistrippers aanwezig ( het was tenslotte volgens de dorpbewoner een rustige slotavond van de Kermis). Toen de groep van Vistrippers die nog ff een afzakkertje wilden gaan halen één voor één groter werd, ging niet veel later de gehele Vistrippersgroep richting feesttent . Dat het de slotavond was hadden we al aan het eind van de middag gemerkt. Kwamen de vorige dag de klanken van de ‘live-muziek’ ons over het viswater tegemoet, deze dinsdagavond was het rustig. Aangekomen bij de feesttent werden onze vermoedens bevestigd, het was een ‘tent’ geworden, het ‘feest’ was pleite.
Ook in het restaurant was het rustig geworden. Marc deed z’n Day-winner rondje in aan de bar, en tijdens de SKOLL zagen we dat de band die er eerder die dag had opgetreden z’n spullen aan het afbreken was. Van het barpersoneel kregen we de tip dat er nog een café in het dorp zat, en dat daar waarschijnlijk nog wel wat te doen was ( en Herman z’n munten nog zou kunnen verzilveren). Een kleine 10 minuten wandelen en we zouden de bar vanzelf vinden. Er was maar één andere kroeg in het dorp.
Één Vistripper was niet zo blij met deze mededeling,........Ton. 
Dat kwam zo.
Eerder die avond was Ton aan beide benen geblesseerd geraakt. Tijdens de trip in het donker langs het viswater op het bungalowpark was Ton vol op een betonnen bankje geklapt en had daarbij beide schenen open gehaald. In de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow was de schade zo goed mogelijk opgelapt, maar verder dan wat pleepapier + visdraad om de lappen vast te zetten waren we niet gekomen. Ton was dus niet zo blij met het vervolg van de avondwandeling op weg naar de place to be in het dorp. Ton had echter mazzel, na later zou blijken een geluk bij een ongeluk. Op de tocht naar de kroeg kwamen we twee redelijk in de lorum zijnde Onderdijkers tegen die Ton zagen strompelen. Toen de heren door Ton op de hoogte waren gebracht van de reden waarom Ton met een ‘schijnbeweging in beide heupen’ achter de groep Vistrippers aan waggelde, waren de heren direct bereid Ton te hulp te schieten. Ze hadden snel een vervoersmiddel voor Ton geregeld. Ze vonden een afgebroken verkeersbord, lieten Ton er in een soort kleermakerszit op plaatsnemen ……… en niet veel later passeerde Ton ons met donderend lawaai, voortgetrokken door het koppel feestvierders.
Maar ook in dit Vistripgeval geldt de Cruijfferiaanse wijsheid, ‘elluk voordeel heb ze nadeel’ ! ........Ton z’n nieuwe trui zou deze tocht niet overleven, .........een winkelhaak van de ene oksel tot aan de andere !!!!!
Eerst maar even een Biertje voor Ton om te bekomen van de schrik. De kroeg hadden we gevonden, en gezellig was het er. Live band, dansende mensen, jong en oud waren het feest van de vorige avond aan het voortzetten. Van haringhappen was hier nog lang geen sprake. Ook Ton was al weer snel hersteld van zijn scheenbeenblessure en de teleurstelling van de gescheurde trui. En wanneer Ton het naar zijn zin heeft en muziek in de buurt heeft, dan is hij niet te houden. Of het nu op klassiek muziek van Mahler is, of in dit geval tijdens een Vistripstapavond op de klanken van ‘Sunday bloody Sunday’ van U2 of ‘Oerend Hard’ van Normaal, Ton kan op elke muziek STIJLdansen!
Ton is wat dat betreft niet kieskeurig, en ook wat danspartner betreft is voor Ton de keuze snel gemaakt. Wie wil bewegen kan op een uitnodiging rekenen, en Ton ging lekker van z’n vaatje af. De rest van de Vistrippers vermaakte zich ook prima, met als hoogtepunt laat op de avond (of beter gezegd vroeg in de morgen) het ‘Tafel-Curling’ met Ton als wedstrijdleider / animator / watersmijter / tafelveger /........... alias Benidorm Bastard ......dat zat zo.
Op een gegeven moment kwamen er uit één van de ruimtes van de kroeg, we kunnen wel zeggen ‘enthousiaste aanmoediging geluiden’!
Al gauw hadden de Vistrippers van het late uur zich gemeld bij het gebeuren. Wat zich aan ons gezichtsveld ontvouwde was weer een novum in 20 jaar Vistrippen. In dit vertrek van de kroeg had de oudere jeugd van Onderdijk een rij van circa 4 meter  stoelen opgesteld, gevolgd door een rij tafels van ongeveer 10 meter waarvan de laatste tafel eindigde ........ je raadt het nooit ..........in een pleepot van de Heren WC......... !!!!!!?????
Aan het begin van de rij stoelen stond een gozer met ontbloot bovenlijf in een raamkozijn opgesteld. Boven de eerste stoel in de rij stond hij klaar om in actie te komen, maar eerst werd er nog een emmer zeepsop over de tafels geleegd! Het geluid en de aanmoedigingen zweelden langzaam aan........ langs de tafels stonden nog een tiental lefgozers in hetzelfde tenue als de man in het kozijn, en één van hen begon met een stok over de rij tafels te slaan........ zette het op een blèren...... waarna de man in het kozijn in actie kwam en na de aanloop over de stoelen een head first duik nam over de tafels ...... maar net voor de pleepot tot ‘stil-lig’ kwam.........daar hadden ze maten echter een gepaste oplossing voor .........pakten de diver bij z’n broekriem en sleurden hem richting pleepot.......waar hij uiteindelijk head first in belande...........dit tot grote hilariteit en waardering van het grotendeels vrouwelijke gezelschap dat rond het decor stond opgesteld.........!!!!!!!!?????? ......... is dat wat!
Zo gingen de heren één voor één richting pleepot.
De ene haalde het uit zichzelf, de ander werd ‘een stukkie op weg geholpen’!
En dat op weg helpen, dat koste behoorlijk wat kracht zo bleek in de loop van het gebeuren. En ja, dan is er vanzelfsprekend altijd wel een Vistripper die de helpende hand wil toesteken om het duikvee richting pot te sleuren ..........onze TON !
Zijn blessures aan schenen en schouders !? .........verdwenen als sneeuw voor de zon,........als vis voor z’n vishaak !!
Ton werd de ceremoniemeester van de tafelcurling op de 2010 KERMIS van Onderdijk. Hij sleurde dat het een lieve lust was, de ene na de andere Onderdijker belande head first in de pleepot, en Ton genoot er het meeste van.
Was het zeepsop uitgewerkt, Ton ging ff een emmer halen en smeet het over de tafels en de kroeg in. Op een gegeven moment was Ton wat te vroeg met de emmer zeepsop, de tafel gleed nog prima...........maar Ton had wel een andere leuke bestemming voor de inhoud van die toch wel zwaar wordende emmer. In de opening van de WC zag hij een kroegbezoeker staan die gewoon gebruik maakte van de pleepot, die mensen waren er namelijk ook nog. Maar Ton was dusdanig in zijn rol als animator ‘gegroeid’ dat hij zijn unieke (ondeugende) brainwave niet kon weerstaan.
Je kent dat gevoel vast nog wel,.......je was nog jong en onbedorven........ je zag een grote rode knop........en niemand in de buurt,.......DRUKKEEEEEEN!
We zagen Ton op de nietsvermoedende ‘afwaterende’ pleebezoeker aflopen, ........hij zwaaide de emmer behoedzaam naar achteren…… en leegde de emmer in één zwiep vol over de nietsvermoedende pleebezoeker !
We kwamen niet meer bij, vooral niet meer toen we dat gezicht van Ton zagen waarop af te lezen was hoe fantastisch hijzelf van zijn stunt genoot. En het mooie, maar ook gelijk verbazingwekkende was dat er werkelijk niemand een probleem had met het optreden van Vistripper Ton. Zelfs de doorweekte pleebezoeker niet, die liep op Ton af, sloeg zijn armen om hem heen om Ton te bedanken ( ? ), .......maar door deze hug er voor zorgde dat Ton het strijdtoneel zeker niet droog zou verlaten.
Ter afsluiting van Ton zijn optreden sleurden z’n nieuw gemaakte vrienden hem voorzichtig, edoch zonder aarzeling over de tafels (natter kon hij toch niet worden) en verliet hij onder applaus het curling toneel............niet nadat hij ook nog ff Marc had begeleid tijdens zijn head first sliding !
Het kon namelijk niet zo zijn dat er geen Vistripper aan deze Noord-Hollandse folklore zou deelnemen. Vooraf werd er onder de Vistrippers geënquêteerd met de vraag; “er moet een Vistripper gaan, maar wie”?, ....... vervolgens kon de ene na de andere Vistripper worden afgevinkt:

Nico: “neeeee, ik heb slechte knieën, dat weten jullie”!
Eric: “neeeee, er moet er een de verstandigste zijn, wanneer ik dit niet overleef is dit de laatste Vistrip geweest omdat jullie dan geen organisator meer hebben”!
Harry: “.....?
Vistrippers: “waar is Harry.....”!
Nils: “neeeee, ik moet de beelden maken, jullie weten niet hoe dit apparaat werkt”!
Herman: “ neeeee, dan wordt m’n sigaar nat, ik heb net een nieuwe opgestoken”!
Bob: “neeeee, als eigenaar van het oudste café van Zwolle kan ik deze actie niet goedkeuren,…. wat een kolere troep”!
Max: “neeeee, oude voetbalblessure, jullie weten het......m’n enkel, ik haal die aanloop niet eens”!
Michel: “neeeee, ik mag niet van Ton, hé Ton”!

................en zo bleef er één over, dit was een opdracht die paste bij de status van een Day-winner;

Vistrippers: “ jij sport de hele dag, uit dat Day-winner shirt Marc, jij vertegenwoordigt ons”
Eric: “ hou de Beunk eer hoog Marc, jij kunt dat ........ Hans zou het ook doen”!
Marc: “fijn Bro, sinds wanneer ben jij het zo eens met die De Kleines”!
Eric: “ daar gaat het nu ff niet om, het gaat nu om de eer van de Vistrippersclan”!
Marc: “ontroerend heren, dit onvervalste vertrouwen in mij......maar dan eerst ff een Baco met veel ijs voor me klaarzetten “!

Vistrippers: “ERIC, MUNTJEEEES”!

Ton kondigde de Vistripper aan door met z’n stok over de tafels te slaan, ...... en daarging Marc met Baco & ijs in de hand, headfirst........waarna de Vistrippers definitief waren geaccepteerd en opgenomen in de Onderdijkse gemeenschap (?!).
Dit soort folklore is bij ons al een paar eeuwen uitgestorven, maar hier niet.  In deze contreien van Nederland heeft de culturele kaalslag nog geen voet aan de grond gekregen.
Het barpersoneel zei dat de jeugd van Onderdijk ieder jaar een nieuwe stunt bedenkt en mag organiseren. Vorig jaar liep het iets uit de klauw. Toen moest er over de bar worden gedoken en belande men ( al dan niet met een beetje hulp) met de kop in de wasbak. Één van de divers kwam echter iets te hard in de wasbak en brak bijna z’n nek. Die had een paar maanden nodig voordat hij weer lopend door het dorp naar de kroeg kon.

Een paar weken na de Vistrip ontdekten we deze beelden op het www van de Kermis in Onderdijk. De lokale 'Jan Stappenbeld' had Vistrippers vastgelegd op de foto's van de Kermis 2010. We zijn dus opgenomen in de geschiedschrijving van 'Onderdijk door de eeuwen heen'......we voelen ons vereerd !?

Zo rond 03.00 uur vertrokken de laatste Vistrippers (na een broodje kroket) richting bungalowpark. Nico was al iets eerder vertrokken en toen de gebroeders Beunk, Max en Bob bij hun bungalow kwamen zagen ze Nico zitten (dutten) op een stoel naast de voordeur.

Eric: “ hé Nico, kon je de sleutel niet vinden”!
Nico: “ nee,.... hij ligt niet op het achterwiel”!
Marc: “ heb je wel goed gekeken”?
Nico (....stond op en liep naast de X5....) : “ ja hoor, kijk maar..... hij ligt niet op het rechter achterwiel ”!
Max: “ ......dat is het linker wiel Nico........de sleutel ligt hier, op het andere linker wiel.......het rechter “!

.......en zo eindigt er zelden een Vistripdag in mineur !!!!


Weer Karper, en een actief avondprogramma.

De vangst van de Karper de vorige Vistripdag motiveerde Max en Marc om weer vroeg aan de Vistripdag te beginnen. Een paar uurtjes slaap was meer dan voldoende en kort na 7 uur zaten de Vistrippers op de bank in de woonkamer om hun Karper rigs klaar te maken. Buiten miezerde het een beetje, maar op het vroege journaal voorspelden de weerprofeten dat het in de loop van de middag droog zou worden, waarna de zon zich ook nog zou laten zien.
Max zette zijn Karperhengels aan de rechterkant van de vlonder op de rodpod. Marc bezette de andere kant, op zijn stekken van de dag ervoor. De beide Vistrippers zetten deze morgen 5 hengels met 5 verschillende boilieflavours in het viswater uit, Marc hield 1 hengel met pallets als aas. Vanaf de bank met een kop leut bij de hand werden de Vistrippers langzaam echt wakker, waarna Marc als eerste in actie moest komen. Zijn boilies bleven opnieuw in de smaak vallen van de grote Brasem. De eerste drie aanbeten waren op zijn hengels door de Brasem, bij Max op zijn stek bleef het rustig. Bob was ook deze morgen de volgende Vistripper die tot de ontwakende kon worden geteld, en niet veel later stak Michel z’n hoofd door de schuifpui van de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow. Hij had een big smile op z’n gezicht ........en in z’n hand een schepnet met een vis erin.

Michel enthousiast: “dit is echt de dikste vis die ik ooit gevangen heb........is dit een Karper “?
Max: “nee Michel, mooie vis , maar dat is een Brasem”.
Marc: “je staat wel op de eerste stek, het wordt misschien een Day-winner, maar het is pas 9 uur, dus nog niet te vroeg juichen”.

Michel vertrok niet minder goed gehumeurd weer snel richting z’n visstek aan het vaartje want het was zijn laatste visdag, en hij wilde de Brasem wel levend terugzetten. Rond een uur of 11 kwam Nico als laatste z’n nest uit, en daar was hij bij geholpen door zijn bungalowfamilie. Hij had de vorige dag beloofd als huisKarper deze morgen voor een uitgebreid ontbijt te zorgen, maar als de Vistrippers hem niet uit z’n nest hadden getrokken was het met de nodige twijfel en moeite misschien een lunch geworden. Maar kort voor het middaguur stond er dan toch echt een stevig ontbijt voor de liefhebbers; gebakken spek met ei…… een bodem voor de Vistrippers met stevige maag en honger. De Vistrippers van de andere bungalows kwamen ook buurten na het ontbijt, ze hadden her en der al een vis gevangen.
Kort na de middag ging Max z’n waker af ( dat ding had een volume waardoor het hele bungalowpark wist wanneer Max beet zou hebben gedurende de Vistripweek) , het was een Karper die de boilie had genomen en een run nam. Max moest hem uit de plompenbladen halen maar na een paar spannende momenten had hij de Karper vrij. Een paar minuten later kon hij een Schubkarper van 67 cm. in het schepnet landen. Binnen een dag hadden we dus meer Karpers gevangen dan vorig jaar tijdens een hele week jagen in België. Max had Michel verdreven van de Day-winner stek.

Na de lunch kwam de zon goed door en besloten de Vistrippers de visboten te gaan inzetten. Herman & Harry, Wim, Ton & Michel, en Max & Marc gingen het water van ( en rondom) ‘de Groote Vliet’ verkennen.
Het vaartje waar de bungalow van Wim en Ton aan lag was zoals gezegd kraakhelder. Het was amper 4 meter breed, maar met zijn waterplanten en plompenvelden een prachtige stek voor de Snoek. Michel had er al één gevangen, en Marc voorspelde dat voor ze het vaartje met de visboot uit waren, Max of hij een Snoek zou haken.
En ja hoor, nadat er een paar liter water uit de visboot was gehoosd ( het hemelwater van de vorige dag) en de Vistrippers amper 50 meter hadden gevaren greep een Snoek van 51 cm Marc z’n plug. De plug die gegrepen werd was een imitatie van een Snoek en werd de kannibalistische inslag van de familie Snoek maar weer eens bewaarheid.
Zo’n start beloofde veel voor de jacht op de Snoek die middag.
Herman en Harry gingen het grote meer van ‘de Groote Vliet’ op en vingen de nodige aasvissen ( voorn) maar Snoek zouden ze niet aan de haak slaan.
Wim, Michel en Ton visten langs een rietkraag van het meer en vingen ook wat kleine Voorn.
Max en Marc gingen eerst trollen door de kleine polderslootjes op en rond het park. Dat water was een stuk minder helder ( zeg maar gewoon troebel) wat bepaalt geen gunstig vooruitzicht was voor de vangst van Snoek. Ook het vismeer en de poldervaarten waren niet helder door de vele regen van de afgelopen dagen. De Vistrippers kwamen langs prachtige stekken, maar verder dan een paar aanvallen op de plugs (Marc verspeelde een Snoek na een korte drill) kwamen ze deze woensdag niet. Op hun sleeptocht kwamen de Vistrippers ook langs de achtertuinen van verschillende vakantiewoningen en dat was toch ook behoorlijk vermakelijk. Van prachtig aangelegde tuinen van trotse hobbyisten tot de grootst mogelijk kitsch.........maar de man is happy, dus hij is er blij mee.

Max had nog twee maal op een bijzondere wijze beet aan het uiteinde van z’n spinhengel (niet onbelangrijk deze Vistripweek met een trofee voor de meest bijzondere vangst van de Vistrip). Eerst bijna een Fuut in de boot, en daarna nog vast aan de reling van een brug. Een passerende (nietsvermoedende) fietser kroop door het oog van de naald, of beter gezegd, die miste de vlijmscherpe dreggen op een haar na. Was de eenzame fietser 2 sec. eerder van huis vertrokken had Max hem zonder twijfel van z’n fiets en de brug het viswater ingetrokken.

In de tuin van de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow zaten Eric en Nico achter de Karperhengels en aan het eind van de middag kreeg Marc kort na elkaar 2 smsn:
Bericht 1: ..... 49 cm.
Bericht 2: ..... 72 cm.
Eric was nog de enige Vistripper bij de Karper hengels en kreeg aan zowel een Karperhengel op Marc, als op Max z’n stek beet (Nico was even een stukkie gaan wandelen en liep een drill met de Karpers tot zijn spijt mis). Eric ving eerst een Spiegelkarper van 49 cm, en kort daarna een Schubkarper van 72 cm. Met die Schubkarper stond hij samen met Marc aan de leiding van het Champion klassement, met Max als goede 2e.
Bij de namiddagborrel (+ appeltaart van Marjolein) in de grote bungalow werd Eric gekroond tot Day-winner en moest het De Kleine team helaas constateren dat ze er nog niet best voorstonden. 2 Beunken op 1, en een Huiberst op 2, drie ereplaatsen voor de concurrentie.
Na de toast op de Day-winner vertelde Eric wat er op het avondprogramma stond. Hij had een avondvullend programma geboekt bij Party Centrum Happy Day’s in Grootebroek. We zouden om 19.30 uur gehaald worden door een taxibus. Er hoefden dus weer geen BOB’s vrijwillig worden aangewezen vanavond, alom bewondering en waardering voor deze planning van de organisator.
Kwartiertje met de taxi naar Grootebroek en na een Biertje aan de grote tafel werden we ontvangen in het restaurant voor een 'steengrill' diner. Onbeperkt vlees, salade, stokbrood, frites, etc., ..........dan hebben sommige Vistrippers het geweldig naar hun zin, ........ de penningmeester van Happy Day’s zal wat minder in zijn sas geweest zijn. Maar het restaurant zat gezellig vol, dus te klagen hadden ze er alleen over onze tafel wat betreft aanvullen van de vleesschalen. Het diner werd afgesloten met Viennetta Triple Chocolate IJs, irish coffee of koffie + cognac, lekker voldaan natafelen en eten laten zakken, waarna we bij de Lasergame werden verwacht. De ‘soldaat’ van het Party Centrum die de Vistrippers ontving en welkom hete in zijn ondergrondse donkere wereld probeerde de spelregels kort en bondig uit te leggen, maar kreeg prompt nog een paar heldere vragen te verwerken, zoals;

Een Vistripper: “je komt op het slachtveld in de frontlinie toch wel langs met een Biertje” ?

Maar uiteindelijk wist de soldaat het Vistripperszaakie in hun gevechtskorset te hijsen en van door hem verzonnen naam te voorzien; zoals daar waren Joker, Top Gun, 007, Batman, Mad Maxx, Android, Rambo, Iron Man, T-Rex, Robocop en Scarface !
Zie je het voor je!
Wie de winnaar werd zou nooit duidelijk worden, maar gein hebben we gehad. Volgende actieve programma onderdeel werd een bowlingcompetitie ( en zo zouden sommige Vistrippers in een fysiek betere conditie thuis komen, dan de fysieke 'toestand' waarin ze verkeerden toen ze vertrokken richting Vistrip 2010 !!??!!).
Bij het bowlen hadden de Vistrippers het nog meer naar hun zin, want ze schonken er alcoholische versnaperingen. Een uur bowling samengevat; veel lachen om de ‘gootsmijters’ onder de Vistrippers. Ze probeerden echt op de knotsen te mikken, ‘maar wie heeft die dingen zo ver weg gezet’ was een veel gehoorde klacht. En tips die ook regelmatig werden gegeven aan concurrent bowlers van de Vistripfamilie; “nee, die knotsen die je op de andere baan raakt tellen niet mee”! .......en zelfs vragen als; “waarom zitten er gaten in de bal ”? ........werden met alle geduld van de wereld rustig beantwoord. Oftewel, sommige Vistrippers ( op leeftijd!) hadden nog nooit een bowlingbaan van dichtbij gezien, laat staan hun vingers in die gaten gestopt ......en toen ze hun eigen schoenen moesten verwisselen voor de speciale bowlingschoenen raakten sommige Vistrippers ook al helemaal in de war op het moment dat ze voor het rek met bowlingschoene stonden....... “joh, verkopen ze hier ook schoenen,......leuk model wel, wat kosten die dingen”?
Eén Vistripper zei ook nooooooooit te bowlen, ............. maar gooide vervolgens 8 Strikes op rij, waarna hij volkomen onschuldig en vol verbazing richting z’n bank terugkeerde en zei:

Max: “makkelijk spelletje zeg, gewoon die bal door het midden gooien…… wat doen jullie nou moeilijk”!
Marc: “je kunt ons toch gewoon vertellen dat je bij een bowlingclubje zit, vinden wij niet erg hoor Max”!
Max: “moet ik je ff uitleggen hoe je een bal rechtdoor moet rollen”?
Marc: “wat kost dat nou zo’n jaarabonnement in Alkmaar, om 3x per week te kunnen bowlen”?

En zo ging dat nog ff door tijdens en na de Strikes en Spares van Max. Nog net geen baanrecord, maar de bowlingclub van Grootebroek zou blij zijn met een transfer van Huiberts. Het Party Centrum liep al aardig leeg toen de Vistrippers hun laatste rondje aan de bar indeden, vergezeld van een volgende serie bitterballen. Een passend slot aan een leuke avond, en we werden ook nog thuisgebracht, het kon niet beter.
Bij aankomst op het bungalowpark werd afscheid genomen van Michel, hij werd weer verwacht in z’n trofeeën en sportprijzen zaak. Michel gaat met het Vistripjaar beter vissen, met z’n 4e stek van dat moment kwam hij dicht in de buurt van een ere plaats, maar dit Vistripjaar moest hij de bekers ( die hij uiteraard zelf had geregeld) nog aan andere Vistrippers laten.

De Vistrippers werden bij thuiskomst uitgenodigd voor een borrel in de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow. Harry, Nils en Max hadden de bewegende beelden van de vorige avond geschoten en lieten deze zien. Ton had namelijk niet meer op z’n harde schijf (tussen de oren) staan wat er die vorige avond allemaal was gebeurd, laat staan dat hij zich kon herinneren waarom hij was gedoopt tot ‘Benidorm Bastard’. Hier de beelden die Harry schoot van het moment waarop Max Ton de beelden laat zien.
We konden ons niet aan de indruk onttrekken dat de gelaatsuitdrukkingen van Ton bij het zien van de beelden, toch een zekere mate van trots verraden. Je zag hem denken; “goed gedaan jochie, daar zullen ze in Benidorm trost op zijn”!
Maar na het zien van de beelden (en een paar Biertjes later) sloeg de twijfel een forse deuk in Ton z'n overtuiging van de slechte kwaliteit van de beelden;

Ton: “zeg, die beelden komen toch niet op You Tube hé”?
Nico : “helaas Ton , die staan er al op”!
Ton: “......hoezo, kan dat dan zo snel”?
Max: “ja sorry Ton, ik dacht dat ik de beelden naar Alex stuurde, maar ik heb ze per ongelijk geupload vanaf m’n iPod naar You Tube, dat doe ik wel vaker met beelden van de voetbal wanneer we aan het scouten zijn “!

Toen meenden we Ton toch wat wit weg te zien trekken……en denken: “ menen ze dit nou............als Ciel ..........”?!!!
En zo kwam er weer een laat einde aan een mooie Vistripdag, al zocht Ton wat minder gerust z’n nest op.
De volgende Vistripdag zou een grote groep nieuwe Vistrippers arriveren. Hans aan het eind van de middag en daarna Ralf, Jan, Hessel, Sjoerd, Maikel en de twee debuterende Vistrippers van de derde generatie, Jesse en Kjell.

De groep Vistrippers waar we nog veel gein mee zouden beleven.


16 Vistrippers, en Max komt op 1.

Die avond zou de grote groep nieuwe Vistrippers arriveren en de overmacht van de De Kleines maximaal aangroeien, dus Vistrippers Max en Marc rolden weer vroeg hun nest uit om de voorsprong op de aanstaande concurentie nog wat te vergroten in centimetres, of beter nog in decimeters. Kort na zevenen lagen de haken + boilies in het water, en 1 hengel had een nieuwe aasaanbieding voor de Karper. De vorige dag hadden we ff moeten wachten voordat de taxi ons naar Grootebroek zou brengen. Voor het restaurant bij de receptie spraken we een oude ervaren visser van de Karpervijver. Hij zei dat hij er vroeger veel Karper ving met roggebrood + stroop. Dat kwam met name het De Kleine team bekend voor.
Opa De Kleine viste vroeger ook met die aascombinatie op Karper in de Vecht. Volgens deze vroege sage van de De Kleine clan legde Opa zelfs een met stroop ingesmeerde ‘dakpan’ bij z’n aas. Met die bijzondere tactiek ving Opa de nodige Karper op zijn visdag aan de Zwolse Vecht.
Op de bestellijst van de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow van de vorige dag stond dan ook o.a. roggebrood en stroop. De verzorgers van de Vistripbootschappen dachten dat het beleg zou zijn voor het ontbijt of de lunch! Dat klopte wel, maar dan het ontbijt, de lunch of het avondeten voor de Karper. Wat dat betreft zou je een Karper gerust kunnen uitnodigen aan je ontbijt , lunch en diner tafel, want deze bootschappen staan op zijn favorietenlijst.
In de loop van de ochtend pakten weer vier mooie grote Brasems Marc z’n boilies, maar de haak met roggebrood & stroop bleef onaangeroerd.
Intussen was een andere Vistripper ook actief geworden. Ton was hyperactief want kleinzoon Maikel was in aantocht. Dat had Ton al 2 dagen laten weten, want hij had alle vertrouwen in Maikel. Maikel was de Karperspecialist van de De Kleine clan en dus konden de gebr. Beunk en Max gaan vrezen voor hun 3 topstekken in het klassement tot die donderdagmorgen. Als eerste ging Ton met Maikel in de visboot op jacht naar de Snoek. Met de vangst van een Snoek dachten ze de beste kans te maken op het passeren van de huidige leiders van het tussenklassement. Kort na de lunch kwamen Maikel en Ton echter zonder Snoekvangst terug van hun sleeptocht over ‘de Groote Vliet’. Dan maar een Karper op de kant dachten ze, en een paar kavels naast de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow vonden Ton, Wim en Maikel hun nieuwe stek aan de Karpervijver. Na een paar uur vissen kregen ze bezoek van de buren van het bezette perceel. Deze vroegen of de Vistrippers de nieuwe eigenaren waren. Toen de Vistrippers de vraag van de ‘oppas’ buren ontkennend moesten beantwoorden werden ze vriendelijk edoch dringend verzocht hun visstek te ontruimen. Ton probeerde de situatie nog te redden;

Ton: “ Goh, we zagen die mat met ‘WELKOM’ bij de ingang van de tuin liggen, dus we dachten dat we welkom waren om hier ff een hengeltje in het water te laten”!?
De Buren: “leuk geprobeerd heren, maar dat welkom is bedoelt voor uitgenodigde gasten, en dat bent u NIET ”!

De de Kleine Vistrippers moesten op zoek naar een andere visstek aan de Karpervijver.
Het weer was die middag aanzienlijk opgeknapt. Verschillende Vistrippers besloten de visboten te bemannen op jacht naar de Snoek. Herman ( toch de record Champion) was nog niet bepaald succesvol geweest en kon het stropersvirus (dat nog steeds niet uit zijn bloed verdwenen is, het zit namelijk in zijn DNA) niet weerstaan. Die morgen had hij wat aasvisjes gevangen en we verdachten hem ervan dat er die visdag toch zo af en toe een ‘doodlevend’ voorntje aan zijn Snoekrig werd uitgezet.
Ook Max en Marc gingen het grote water op, maar staken de Groote Vliet over en hadden het plan te gaan trollen met de pluggen door de poldervaartjes die op het vismeer uitkwamen. Ze vaarden weer langs rustieke visstekken, legden af en toe de visboot stil op prachtige Snoekstekken om ze met hun pluggen af te vissen.
Marc beleefde nog een Déjà-Vu. Op één van die mooie Snoekstekken stonden de beide Vistrippers hun pluggen over de stekken uit te werpen, toen Max z’n plug in een boom smeet.

Max: “OH Shit,.... ik zit vast in een boom” !
Marc: “knap Max, gisteren bijna een fietser van z’n fiets getrokken, en vandaag in de boom......je begint al aardig op Aadje te lijken”!
Max: “Kolere, ik krijg hem er ook niet uit......”!

Waarna Max de boom in moest op jacht naar z’n favoriete plug, die wilde hij niet verspelen. Na een paar uurtjes door het (troebele) polderwater besloten ze een poging te gaan wagen op de Snoekbaars. Ze lieten zich door de wind over het vismeer blazen en met wat kleine shads werd er getjoepd op de ‘glasogen’. Maar helaas, alle visbootVistrippers zouden die middag zonder vangst aan de borreltafel aanschuiven.
Die avond zouden Hans, Ralf, Jan, Hessel, Sjoerd, Jesse en Kjell arriveren. We besloten het diner weer in de grote bungalow te organiseren. Lekker en simpel, de meesten stemden voor de Chinees. Hans was de eerste die binnen werd geloodst en een bord Chinees voedsel ( uit de magnetron) kreeg voorgezet en op de hoogte werd gebracht van de Vistripstory tot dan toe.
Hans had voor z’n komst nog een opdracht gekregen en gelukkig konden we constateren dat hij het cadeau voor één van de Vistrippers niet was vergeten. Alle Vistrippers ( behalve Eric) hadden de week voor vertrek deze mail van Max ontvangen.

Beste familie,
Volgende week is het dan weer zover voor de 20e keer gaat de familie met elkaar de strijd aan om de felbegeerde visbeker in de wacht te slepen. Ik heb zelf 4 keer deelgenomen aan deze geweldige uitjes en er mooie herinneringen aan over gehouden. Ik zat me te bedenken dat er eigenlijk in al die jaren qua organisatie nooit wat is mis gegaan, alles is altijd tot in de puntjes geregeld. De hoofdverantwoordelijke daarvoor is Eric en ik vind dat wij na 20 jaar met elkaar eens iets voor Eric moeten organiseren.
Ik stel voor om voor ieder jaar dat er gevist is # euro in te leggen ongeacht of je 1, 2 of 20 keer bent mee geweest. Er zal dus ## euro p.p betaald worden en daarvan zullen Marc en ik een mooie kist met goede wijn voor Eric aanschaffen en hem die aan het einde v/d week of als de totale groep aanwezig is overhandigen. Mocht er iemand een ander idee hebben mbt dit initiatief mail of bel me dan even.

Gr Max

Vanzelfsprekend algehele goedkeuring voor het initiatief van Max. Want, werden de eerste Vistrips nog georganiseerd door afwisselend de De Kleine en Beunk clan, vanaf 1998 nam Eric het initiatief voor de organisatie van de Vistrips. Dus van de 20 Vistrips was Eric bij minimaal 16 ervan de animator en stuwende kracht. Een prestatie op zich, want waar je als organisator al niet mee geconfronteerd wordt gedurende 16 jaar Vistriporganisatie. Een kleine bloemlezing van de problemen met Vistrippers voor,tijdens en na de Vistrips die ik me nog kan herinneren:

Waar gaan we heen, hoe krijg je alle Vistrippersneuzen in dezelfde richting tijdens de Vistripvergadering, die wil naar de zon, die wil naar Ierland, die wil liever een week in de Vecht vissen, die wil bij voorkeur een week in een forellenvijver vissen, die wil naar Canada,…
Hoelang gaan we, wat mag het kosten, all inclusive of selfservice, moeten we Gillies inhuren of denken de Vistrippers de vis wel zelf te kunnen vinden....
Wanneer gaan we.....?, die kan alleen in September, 3 NIET, 4 alleen een midweek, wat is de beste visperiode op de Vistripstek, ........ en zijn er voldoende Pubs in de buurt.
Wat neemt wie mee, waar zijn de viskokers, hoeveel zijn er nog heel, en hebben we de schroefdeksel nog........
Welke vlucht is het meest voordelig, fly-drive? , hoe komen we naar Schiphol of Eindhoven, en hoeveel auto’s hebben we in het Vistripland....wie moeten hun rijbewijs meenemen, en wie hun vliegbrevet(?) en vaarbewijs.....!
Hebben ze allemaal al betaald voordat we de eerste betaling moeten voldoen........
De cruisers in Ierland blijken een week voor vertrek niet op de plaats van bestemming te liggen maar een kleine 100 km verderop, of we dat stukkie maar ff willen rijden.......NEE DUS !
Op Eindhoven airport slaat Ryan airlines al voor vertrek een gat in de begroting omdat de bagage niet in de Vistripprijs was inbegrepen........
Op Schiphol moet een paspoort voor een Vistripper worden geregeld omdat deze verlopen was........
Zijn de Vistripbekers gegraveerd ........

...... en zo moet een organisator van vele markten thuis zijn, vooral wanneer je met Vistrippers een week opstap gaat.
Max z’n voorstel werd dan ook zonder uitzondering door alle Vistrippers gesteund. Als liefhebber van goed eten met daarbij een mooie fles wijn hadden we besloten om een beste kist wijn te bestellen bij Eric z’n favoriete wijnproeverij Mondovino in Zwolle.
Hans was het wijnpakket niet vergeten, dus zonder Eric z’n inbreng wisten we ook zelf iets volgens plan te regelen.
Rond een uur of acht melden de volgende zes Vistrippers zich in de grote bungalow. De grootste groep Vistrippers in 20 jaar Vistrippen verwelkomde elkaar. Met name de twee Vistrippers van de 3e generatie Jesse en Kjell werden op enthousiaste wijze ontvangen. Harry had intussen de videobeelden van 20 jaar Vistrippen op de flatscreen getoverd. Onder het genot van een Biertje, Baco, wijn, Cola en borrelhappen werden de nodige herinneringen opgehaald bij het zien van de oude beelden. Met name de beelden van de 1995 Vistrip werden een paar keer herhaald. Vooral de glijbaanstunt van Aadje ging weer een paar maal achterelkaar over het grootbeeld. Mooie bijzondere momenten, en daar werd deze avond met de bijzondere Vistrippersgroep weer op gepaste wijze bij stilgestaan.
Er zijn in 20 jaar Vistrippen heel wat tradities ontstaan, en één daarvan is de Zoco-toast met Aadje. Marc zette de Zoco glaasjes klaar en sneed de droge worst aan. Die had moeder Beunk weer meegeven met begeleidend briefje voor de Vistrippers. Marc vroeg alle Vistrippers of ze daarnaast voor zichzelf hun favoriete drank wilde inschenken, en nam het woord om de Vistrippers die er sinds de 2006 Vistrip niet meer bij waren geweest de bedoeling van dit Vistripmoment uit te leggen. Sinds 2006 wordt er op een avond van de Vistrip getoast op Aadje met een Zoco, en geknaagd op een stuk droge worst die Aadje altijd meenam. Maar vanaf dit Vistripjaar zal het traditie zijn om op deze avond te toasten op Ad & Ad. Marc vroeg de Vistrippers om een toast met de Zocco en een volgende met hun favoriete drank.
Een emotioneel en bijzonder moment in memoriam aan Ad & Ad op deze Vistripavond, ......en dat zal het vanaf die dag tijdens elke Vistrip blijven......voor altijd in ons hart !

We zaten die avond tot in de vroege uurtjes aan de grote tafel.
Ton werd nog ff geconfronteerd met z’n bijnaam de Benodorm Bastard. Hessel was geïnformeerd over Ton z’n optreden op de Kermis en joeg Ton ff de stuipen op het lijf:

Hessel: “trouwens, hé Ton, .....leuke beelden op You-Tube
Ton: “......hoe zo,..... welke beelden”?
Hessel: “dat je hier in het dorp de boel op stelten hebt gezet, .....of ik kan beter zeggen,.... je hier hebt misdragen , TOP”!
Ton: “ ...........??????........ staat dat op You-Tube”?
Hessel: “ in geuren en kleuren TON”!

En zo werd Ton nog ff op de kast gejaagd.

Er waren weer veel verhalen, anekdotes, plannen, vragen, en Eric nam een moment om de Vistrippers het idee omtrent de 3 trofeeën van deze jubileum Vistrip nader toe te lichten.
De beelden spreken dacht ik voor zich, maar kort samengevat was dit het plan; er wordt dit Vistripjaar gestreden om 4 trofeeën; allereerst is er de traditionele "Ad Beunk trofee" voor de Champion, maar dit jaar kon de Champion Vistripper zich ook verheugen op het in de wacht slepen van een tweede trofee, de ‘Ad & Ad memorial’ Champion trofee. Dan was er de ‘Ad & Ad memorial’ zoutwatervis trofee, voor de vangst van de grootste zoutwatervis. De 4e trofee was de ‘Ad & Ad memorial’ trofee voor de meest bijzondere vis die een Vistripper deze Vistrip uit het water zou trekken.

Na middernacht werd Eric de deur uitgewerkt met één of andere smoes dat er nog wat gedaan moest worden in de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow, en kon het plan met het cadeau van Eric worden uitgevoerd. Het was de bedoeling dat er op de grote wijnkist door iedere Vistrippers een persoonlijke boodschap/dankwoord aan Eric werd geschreven. Dat bleek niet aan dovemansoren gericht, want zo vroeg in de morgen zaten de Vistrippers niet bepaald verlegen om ‘aan te brengen tekst’. Met name Sjoerd moesten we de viltstift uit handen trekken want die bleek ongekende dichterkwaliteiten ten toon te spreiden, .......en iets teveel daarvan op de wijnkist.
Zo rond een uur of 01.00 gingen de lichten uit in de grote bungalow en gingen Bob, Max en Marc richting hun slaapvertrekken. Er werd nog een afzakkertje genomen bij de Karperhengels. De Vistrippers hadden amper hun drank in de vingers of Max zag dat hij 2 keer beet had gekregen. Een paar minuten later had hij een Zeelt van 59 cm. op de kant, en na de volgende drill zat er een Schubkarper van 82 cm. in het schepnet. Max dus niet alleen al aan de leiding van het Day-Winner klassement van de ( intussen vroege ) vrijdag, maar ook stond hij op 1 in het Champion klassement.

Dat moesten ze natuurlijk even laten weten aan de 3 Vistrippers die boven in hun nest lagen en die de drill dus hadden gemist. Nico, Eric en Hans zouden even later bruut uit hun remslaap worden gehaald, en bij het openen van de ogen vrijwel zeker voor het eerst in hun leven geconfronteerd zijn geworden met deze verschijning,....touch ..... ZZZZZ....zzzzzzz.....;

................je maakt 's nachts wat mee op zo'n Vistrip!


Vistripdag vissen op de Waddenzee.

Op het Vistripprogramma dat Eric had uitgedacht stond het voornemen om op de Vistripdag waarop de meeste Vistrippers aanwezig waren, we die dag op zee zouden gaan vissen.

Mede bepalend was het weer op de (vrijdag)zeevisdag, want bij windkracht 6 en hoger zouden we niet voor een dag ‘over de reling hangen’ kiezen, maar was het alternatief bijvoorbeeld een dag vissen aan een forellenvijver.
De weersvoorspelling was echter prima voor deze vrijdag, want het zou niet harder gaan waaien dan 3 bft. Dat was ook te zien die vroege vrijdagmorgen, want er hing een dikke laag mist over Onderdijk en omgeving.
Windkracht 0 om 7.00 uur.
Voor de zekerheid had Vistripper Hans cyclizine ingeslagen, dat zijn pillen tegen zeeziekte. Die dingen hadden echter een vervelende bijwerking, vervelend voor sommige mensen welteverstaan, andere mensen vinden het een uitkomst........!.......... je wordt namelijk slaperig van die pillen.
Een paar Vistrippers zonder zeebenen vroegen voor vertrek Hans om een paar pillen ...... over het gevolg later meer !
Eric had de vistrawler ‘ MS Stella ‘ geboekt en we werden voor 8 uur in Den Oever verwacht. De mist hing nog over de kade van de haven toen we ruim voor 8ten arriveerden. De ‘Stella’ was snel gevonden, en na een klauterpartij over een paar andere schepen werden we door de Kapitein Alex en z’n vrouw ontvangen. Mevrouw Kapitein heette ‘Stella’ , dat kon geen toeval zijn.

We werden benedendeks ontvangen en onder het genot van een kop leut werd de gang van zaken + de regels aan boord uitgelegd.
Stella vertelde dat we op het Wad zouden gaan vissen, want de ‘Stella’ was niet geschikt om op de Noordzee te mogen vissen. Het was wel de grootste visboot in de haven, er was plaats voor zo’n 50 vissers aan boord. Ze zei dat wij de enige groep waren, maar dat er ook nog een Duitser werd verwacht. De reactie die deze mededeling voortbracht deed Stella toch zonder twijfel vermoeden dat deze Oosterbuur een moeilijk visdagje tegemoet zou gaan.

Er zijn zoals jullie weten enkele Vistrippers van de leeftijd die de ‘kabeljauwse twisten’ van ’40-’45 nog vers in het geheugen hebben staan, en het grootste deel van de Vistrippers hadden de nederlaag van ‘München 1974’ live meegemaakt. Stella kon zich niet aan de indruk onttrekken dat onze Oosterbuur niet alleen blij mocht zijn met een gevangen vis, maar ook wanneer hij droog en aan boord de visdag zou kunnen afsluiten.
Geintje natuurlijk, maar toen de kapitein om exact 8.00 uur de trossen loste, en Stella de telefoon opnam en de Duitser in ‘vloeiend’ West-Fries-SteenkolenDuyits moest mededelen dat hij “tzuh laat wahrs” en dat “ dass Schif al wekg wahs” , was Stella daar zelf het minst over teleurgesteld.
Na dit vrolijke intermezzo kregen we van Stella consumptiebonnen; 5 voor dranken, 1 voor een broodje gehaktbal, en 1 voor een Saté of Uitsmijter Ham/Kaas. De Kapitein stoomde ondertussen op richting Texel en de mist trok langzaam weg waardoor er een vaag zonnetje door het wolkendek kwam.
Voor de Kapitein de eerste keer de boot stil legde boven een visstek lagen/zaten de Vistrippers met de kop in de zon.
Koppie koffie erbij, de start kon beroerder.
Vandaag kon de eerste Vistriptrofee worden gewonnen. De Vistripper die de grootste zoutwatervis aan de haak sloeg werd de trotse bezitter van de ‘Ad & Ad memorial zoutwater trofee’. Toen de Kapitein iets onder Texel het anker voor het eerst liet zakken lagen de hengels dan ook binnen no time het water in.
De jacht zou vooral op Makreel zijn, met een dikke zeehengel die we gehuurd hadden en dit soort rigs. De visstek die de Kapitein had uitgezocht was echter geen beste, want na een halfuur had nog niet één Vistripper een tikkie gevoeld. Anker binnenboord, Vistrippers onderdeks naar de bar van ‘Stella’, op zoek naar een betere stek.

Stella hield de moed er bij de Vistrippers wel in, het was geen Oostenwind, dus dan moest het goed komen, al waren de visresultaten van de laatste week volgens de Kapitein niet helemaal top geweest. Die had z’n centen van Eric al binnen, dus die vertelde gewoon de waarheid. Stella had een andere (betere) tactiek, die hield deze Vistripdag de sfeer er wel in. Was het niet met het vooruitzicht op vangst van een Markreel, dan was het wel met een lekker bakkie leut, eigen gedraaide gehaktballen, saté van de Topslager van Den Oever, of het draaien van tranentrekkende zeebonken-hits.
Zo konden sommige Vistrippers aan het eind van de dag het nummer van de Havenzangers uit volle borst over de woelige baren meezingen; voor de liefhebbers onderstaand de karaoke tekst , en voor de ECHTE liefhebbers (....met een Biertje achter de kiezen vindt men op het Wad al gauw alles mooi) de begeleiding van De Havenzangers LIVE:


De Havenzangers: "als de klok van Arnemuiden"

Als de klok van Arnemuiden
Welkom thuis voor ons zal luiden
Wordt de vreugde soms vermengd met droefenis
Als een schip op zee gebleven is

Wend het roer, wij komen thuis gevaren
Rijk was de buit maar lang en zwaar de nacht
Land in zicht en onze ogen staren
Naar de kust die lokkend op ons wacht

Als de klok van Arnemuiden
Welkom thuis voor ons zal luiden
Wordt de vreugde soms vermengd met droefenis
Als een schip op zee gebleven is

Rijke zee waarvan de vissers dromen
Want jij geeft brood aan mam en vrouw en kind
Wrede zee, jij hebt zoveel genomen
In jouw schoot rust menig trouwe vrind

Als de klok van Arnemuiden
Welkom thuis voor ons zal luiden
Wordt de vreugde soms vermengd met droefenis
Als een schip op zee gebleven is

Wordt de vreugde soms vermengd met droefenis
Als een schip op zee gebleven is

Na een 20 minuten varen over de Waddenzee zette de Kapitein de motor uit. We hoorden het donderende geratel van de ankerketting en gingen weer bovendeks om op de nieuwe stek tussen Texel en Vlieland de lijnen van de hengels overboord te laten zakken. Op deze tweede stek kreeg als eerste Ralf een vis aan boord. Het was in ieder geval geen Makreel, en de Kapitein kon ook al geen merknaam op het beest plakken.

 • De kaart met vissoorten werd benedendeks geraadpleegd om de soort te bepalen. Stella kwam uiteindelijk met de juiste doopnaam voor deze geschubde vriend, het was een Alosa Fallax, een ‘Fint’ ( een soort haring ) van 35 cm ! Hij had liever de vis die links naast de Fint op de kaart staat gevangen, maar met deze vis stond Ralf aan kop van het dagklassement.

  Verder geen vangsten op deze stek, wel zagen we zo af en toe een zeehond opduiken……… en een paar Vistrippers onderduiken.........!....... dat kwam zo!

  Zoals eerder gezegd had Hans van die anti zeeziekpillen geregeld, en in de bijsluiter stond dat je er wel duf van zou kunnen worden. We kregen nu toch sterk de indruk dat een paar Vistrippers niet 1, maar voor de ‘zekerheid’ een hele strip van die pillen achter de kiezen had gewerkt, want de heren waren (net voor de middag) niet meer wakker te krijgen. Neeee, die pillen hoefden ze niet meer op proefpersonen uit te testen, die dingen werkten prima…..ook als slaappil te gebruiken!!!
  Na de middag verslechterde het weer. De wind trok aan waardoor de golven in hoogte toenamen en af en toe over de reling sloegen, en het ging ook regenen. De Kapitein was met behulp van z’n fishfinder weer op zoek naar een nieuwe stek, de Vistrippers zaten bij Stella aan de gehaktbal, saté, of de Uitsmijter. Het smaakte de Vistrippers prima, sommigen werden na de middag dan ook niet meer bovendek gesignaleerd. Die misten na 5 dagen Vistrippen toch wel moeder de vrouw en bleven dicht in de buurt van Stella, die ze op hun verzoek van hun natje en droogje voorzag, ......als waren ze thuis.......!.... home sweet home.
  Bovendeks waren Wim en Jesse de volgende scorende Vistrippers.
  Wim met een Makreel van 37 cm, maar Jesse werd de Day-winner van de Waddenzeevisdag met een Makreel van 38 cm.

  Ondertussen werd in het vooronder het plan besproken voor die avond, de Vistripavond waarop volgens de Vistriptraditie een poging werd gedaan de debuterende Vistrippers Jesse en Kjell op gepaste wijze ‘een natje te laten lopen’. Hessel zei dat hij Jesse nooit had verteld over dit Vistripscenario, en de kans dat Kjell wist wat hem stond te wachten was dus ooit nihil. Het Beunk team was verantwoordelijk voor de ‘inauguratie’ van de 3e generatie Vistrippers, Hans en Marc zouden de ceremonie organiseren en uitvoeren.
  Op deze beelden geeft Hessel zijn goedkeuring, en had hij zelf ook nog wel wat ideeën voor het gebeuren van die avond !!!!!!!, .......maar Hessel, zo vonden WIJ .......die sloot bij de grote bungalow was wel erg goor .....!!!!!??????
  Het weer werd er na de middag niet beter op, en rond een uur of 3 hadden de Vistrippers het wel gehad op het wad. Het hele zaakie ging onderdek en werd de Kapitein vriendelijk verzocht koers te zetten richting vaste wal. Op de terugvaart werd een kwartet kaarters rond een tafel geformeerd. De klaverjasduo’s waren Nico & Wim tegen Max & Ton.

  Het nakaarten was vermakelijk om te zien en aan te horen. De roem, contra’s en re’s vlogen over tafel, en de boom werd uiteindelijk krap gewonnen door het gemengde familie duo.
  De consumptiebonnen waren er ruim voor afmeren doorheen gedraaid en dus werd Eric gevraagd de Vistripperspot in te zetten. Stalla kon achter de bar en in de keuken blijven zodat we richting kade in Den Oever nog van de nodige versnaperingen konden genieten. Toen de Kapitein ‘de MS Stella’ soepel had afgemeerd werd er afscheid genomen van het vissersechtpaar, niet nadat Stella nog ff een groepsfoto had geschoten. Een foto van de grootste Vistrippersgroep sinds 20 jaar Vistrippen, dus die hebben we maar in XL formaat op de Vistripperssite geplaatst, met daar onder nog een foto slide met beelden van de Wad Vistripdag.

  Voor de terugreis naar Onderdijk was het wel noodzakelijk geweest om 3 BOB’n aan te wijzen, want die Biertjes aan Stella’s bar waren zeer in de smaak gevallen. Die muziek op ‘de Stella’ had de trommelvliezen van de Vistrippers meer dan genoeg geteisterd. Met vaste grond onder de voeten en de gedachten nog aan de dag op het Wad was het weer tijd voor wat Bob Marley & the Wailers, DON't ROCK MY BOAT, ..... Rastaman chant..... langs en over het water van de Waddenzee......

  We waren vroeger dan gepland terug op ons Bungalowpark zodat er nog tijd was om een hengeltje in het zoetwater uit te hangen. De jongste Vistrippers Kjell en Jesse pakten een visbootje en gingen het vismeer op, en ook Ralf wierp vanaf de kant een dobber in ‘de Groote Vliet’. De ‘dieHard’ Vistripper van de De Kleine clan was echter Bob. Die was de hele Vistripweek al niet bij het water weg te slaan, en ook deze namiddag zat hij, in de regen met een Biertje bij de hand op de visvlonder aan de Karpervijver.
  Bij de Beunk-Huiberts-De Kleine bungalow werden ook de Karperhengels uitgezet, waarna tijdens de namiddagborrel werd besproken wat we met het diner zouden doen. De meerderheid van stemmen was voor een bezoek aan de Italiaan in Medemblik, dit na een tip van Nico.
  Nico had in de zomermaanden een ‘rondje IJsselmeer’ per fiets gedaan en had op zijn monstertocht van ruim 500 km. in Medemblik overnacht in een B & B. Volgens Nico zaten er een paar leuke kroegen in dit Zuiderzee dorp, dat werd dus eten en Biertje in Medemblik.

  Herman, Harry en Marc gingen richting Medemblik om een geschikte Italiaan te zoeken. Deze was snel gevonden, in het gezellige centrum zaten er twee in de hoofdstraat bij de haven. De Vistrippers waren ook op pad gegaan voor het cadeau voor Vistriporganisator Eric. Ze wilden Eric naast de kist wijn nog een visserscadeau geven. De wijn was voor bij het diner na de visdag , tijdens de visdag had hij een hengel nodig en dus gingen ze in de plaatselijke viswinkel op zoek naar een Top hengel. Het werd deze spinhengel met een zogeheten baitcaster molen. Dat is een type waarmee je met een andere techniek je vislijn uitwerpt.
  Herman was de huisKarper die voor de foerage van de zaterdag moest zorgen. Het trio Vistrippers was dus ook op weg gegaan om bootschappen in te slaan bij de DEEN (de Hanos van Wervershoof). De namiddagborrel werd een uurtje later voorzien van het nieuwe Biertje + knabbel in de grote bungalow.
  Het regende ‘s avonds pijpenstelen dus lieten we ons door de bestelde Taxi’s voor deur van de Italiaan afzetten. Het zat er behoorlijk vol wat een goed teken was. We werden door het personeel vriendelijk ontvangen en via een trap in het restaurant begeleid naar een grote tafel op de bovenverdieping. Na het eerste Biertje, Wijn en Baco werden we aan een heeeeeeeeele grote, en erg druk gesticulerende Italiaan voorgesteld, de kok Antonio (of zo iets). Hij zat vol ideeën over het diner dat hij de groep Vistrippers wilde gaan voorschotelen.
  Gelukkig was Eric de enige Vistripper die er wat van begreep, en samen met de ADHD kok werd een speciaal Vistripdiner genoteerd. Van anti Pasta’s tot Pizza’s , Bruschetta’s met aubergine, Linguine alla puttanesca, Tagliatella met Zalm en rozemarijn, Paddestoelen met truffelolie, etc, etc, het was allemaal prima, alleen zwom de (medium) Ossenhaas van Max in het bloed, dus die had na de pan te weinig rust gehad. Ook het nagerecht was Top, Harry genoot weer optimaal van een XL bak Italiaans ijs.
  Bij verlaten van het restaurant regende het nog iets heftiger dan eerder op de avond, dus doken we de dichtstbijzijnde kroeg aan de overkant van de straat in. Veel volk zat er niet aan en rond de bar, maar bij het tweede Biertje werd het drukker en zagen we dat de stamgasten van de kroeg een Jordanese inslag hadden. Veel bontkragen, kettingen en Hazes uit de boxen.
  Rond een uur of 10 hadden we het wel gezien en wachtte ons een ander belangrijk onderdeel van de Vistripavond. De nieuwe Vistrippers Jesse en Kjeel stond nog een soort van ‘ontgroening’ te wachten. De hele Vistrippersgroep ging richting de grote bungalow.
  Daar was het al snel gezelliger dan in de kroeg van Medemblik. Toen het echt gezellig was geworden vroeg Marc om een moment rust in de tent. Het scenario voor de Vistripontgroening was door de Beunken bedacht en Jesse en Kjell werden naar voren geroepen. Hans stond klaar om te assisteren en Marc legde het duo de gang van zaken uit.
  Wat er vervolgens stond te gebeuren blijft een Vistrippersgeheim, voor de Vistrippers die er bij zijn geweest zegt deze afbeelding voldoende. De volgende Vistrippers van de 3e + daaropvolgende generaties willen we namelijk niet wijzer maken dan ze al zijn. Ik kan alleen zeggen dat de beide neven er ‘met boter en suiker ’ in zijn gegaan. Alle Vistrippers (inclusief Jesse en Kjell) lagen weer in een deuk, en duurde het ff voor de gemoederen tot bedaren kwamen.
  Direct daarna overhandigde Marc Jesse z’n eerste Vistrippers hoofdprijs. Met de vangst van de Markreel van 38 cm. was hij de winnaar geworden van de eerste ‘Ad & Ad memorial trofee’ , en wel die voor de grootste zoutwatervis van de Vistrip. Eric had ook nog een verrassing voor Jesse en Kjell in petto. Hij vertelde het duo nogmaals hoe mooi de Vistrippers van het eerste uur het vonden dat ze er dit jaar voor het eerst bij waren, en als waardering voor hun aanwezigheid, en niet in de laatste plaats voor de manier waarop ze de ‘Vistripontgroening’ hadden ondergaan, kregen ze allebei een Vistripmedaille met naam en inscriptie.
  Een paar Biertjes en Baco’s later namen twee volgende Vistrippers het woord. Max en Nico vroegen om een volgend moment van aandacht. Allereerst nam Max het woord en vertelde op bijzondere wijze hoe speciaal deze Vistrips met de familie zijn. Hoe mooi en waardevol hij het had gevonden er dit jaar weer bij te kunnen zijn, dit voor Max en familie zware jaar waarin we afscheid hebben moeten nemen van Ad,
  ........ en ook nu werd het weer voor even stil in de Vistrippersbungalow , en was het overduidelijk waar iedere Vistripper met z’n gedachten was.
  Nadat de Vistrippers hun waardering en steun aan Max hadden laten blijken vervolgde Max zijn verhaal. Na een inleiding met waarderende woorden voor Vistriporganisator Eric verzocht Max Eric naar voren te komen, en ging Nico de Vistripperscadeau’s halen. We kregen toch sterk de indruk dat we één en ander voor Eric goed verborgen hadden weten te houden want dit had hij niet zien aankomen.
  Het moment waarop Max hem had verzocht naar voren te komen was de schrik/verbazing op zijn gezicht af te lezen........stond hem ook de nodige onheil te wachten ........?......
  .........maar toen hij Nico met de kist wijn zag aankomen en daarna een vishengel zag pakken klaarde Eric z'n gezicht op. Met donderend applaus en gejoel ondersteunden de Vistrippers de woorden van Max, waarna Eric de Vistrippers bedankte voor de cadeau’s en deze blijk van waardering voor de organisatie van al die Vistripjaren.
  Hier de beelden waarop Eric wordt uitgelegd wat voor een type vishengel hij had gekregen, de spinhengel met baitcaster. Het idee daarachter was dat Eric dus regelmatig (lees...vaker !) moet gaan vissen in de Vecht, wil hij met dit materiaal succesvol zijn en vis aan de haak slaan.
  Vervolgens ontstond een levendige discussie omtrent de organisatie van de toekomstige Vistrips.
  Een paar stellingen die werden geponeerd en besproken:
  Wanneer ( in welke maand) gaan we vastleggen waar we heen gaan?
  Blijven we vaker dichter bij huis om meer Vistrippers mee te krijgen, of gaan we vaker naar het ( zonnige) buitenland?
  Het sparen op de Vistriprekening wordt (maar) door een 6-tal Vistrippers gedaan. Deze manier van ‘vooruitsparen’ is voor de financiële afhandeling van een Vistrip erg handig, hoe kunnen we de familieclans er van overtuigen om (maandelijks automatisch) hieraan mee te doen!
  Wie moet er nog een Biertje-Baco-Cola ?
  Gaan we in navolging van dit jaar ieder Vistripjaar strijden om 3 Vistripbekers?
  Is Beunk-De Kleine de juiste naam voor de Vistrips, of moeten er familienamen bij?
  En zo kwamen er tot ver na middernacht nog verschillende onderwerpen ter discussie. Één Vistripper ging wel erg óp in de groepsgesprekken,....onze Ton. Maar zo laat op de avond was hij niet meer te volgen en kreeg hij het advies ‘wat klinkers bij te kopen’ , want een vijfde avond met een Biertje en weinig slaap eiste hun communicatieve tol ......en toiletrol, ....?....
  Ton was broer Harry dan ook erg dankbaar dat hij hem later die morgen veilig in het donker langs alle obstakels naar z’n bungalow begeleide.

  .....lekker slapen,......en morgen zonder Karper maar met een Kater gezond weer op.


  Snoek, Slibtong en Mosselen.

  Weekend, dus ook voor de Vistrippers gold.......tijd om ff uit te slapen ( al gold dit voor sommige Vistrippers al vijf dagen!!!)
  De eerste hengels lagen er deze zaterdagmorgen niet voor 9 uur in, maar één Vistripper was al wel vroeg uit de veren ! ?
  In de Beunk-De Kleine-Huiberts bungalow zat Marc kort na 9 uur al weer aan z'n rigs voor de Karperhengels te prutsen. Een uurtjel later kwamen Nico, Bob en Max in actie, niet met de vishengels maar met hun koffers. Bob moest weer aan het werk in het eetcafé, Max bij AZ, en Nico z’n kleindochter was jarig (en dan is Opa altijd van de partij).

  Eric ging deze zaterdag ook op pad. Jesper moest met FC Lisse spelen en samen met Nico ging hij de wedstrijd in de Topklasse tegen Harkemase Boys bekijken. Eric zou daarna wel weer richting Vistrippers in Onderdijk vertrekken, Nico ging verder met de trein naar Zwolle.
  Ze zouden na de middag op pad gaan dus ’s morgens werd nog ff een laatste hengel te water gelaten.
  Bij het eerste bakkie leut in de Beunk-De Kleine-Huiberts bungalow ontbrak er echter één Vistripper,...... Hans lag niet meer in z’n nest en was ook niet aan de waterkant gesignaleerd?! Harry kwam ff buurten en had Hans ook niet gezien, maar niet veel later kwam Hans in sporttenue en bezweet de bungalow binnenlopen. Hij is al enkele maanden bezig met het oppakken van de jogging sport, en de zaterdagmorgen is een van z’n vaste loopochtenden (als hij niet in het vliegtuig zit richting verre Oosten). Hans had ff een 'rondje Medemblik' gedaan. Over de dijk langs het IJsselmeer had hij een uurtje gejogd terwijl de overige Vistrippers nog horizontaal lagen.
  Even later kwam de volgende Vistripper de bungalow binnenlopen, Hessel...... niet in sporttenue maar in z'n 'legeroutfit', en hij vroeg:

  Hessel: “hebben jullie nog WC-papier”.
  Harry: “ hoezo”????
  Hessel: “Herman zit bij ons op de WC en heeft geen pleepapier meer”!

  De Vistrippers lagen gelijk in een deuk, want ze dachten aan ‘Herman op de plee zonder papier’ , en aan de beelden van Ton gisteravond op diezelfde WC ....... van boven tot onder en door de hele plee versierd met de (blijkbaar) laatste rollen WC papier van de De Kleine bungalow. Hessel werd dus direct naar de bungalow van Ton doorverwezen om aldaar het pleepapier voor z’n vader te gaan scoren. Mocht Ton ook daar de boel versierd hebben en Hessel er geen papier voor Herman kon vinden, dan zou hij mogen terugkomen voor een paar velletjes uit de Beunk-De Kleine-Huiberts WC.
  Het heeft allemaal weer niks met vissen te maken, maar zo gaat dat wel vaker bij het opstarten van een Vistrippersdag.
  Zo heeft vuurwerk ook niks met vissen te maken .....?.....maar op deze zaterdagmorgen hoorden we toch echt vuurwerkgeluiden uit de richting van het water van ‘de Groote Vliet’. Volgens Harry kon dat kloppen, Kjell en Jesse waren al vroeg met de visboot het water op gegaan en volgens Harry had hij gezien dat de jonge Vistrippers naast hengels ook wat vuurpijlen in hun visuitrusting hadden meegenomen.....?????!!!!!!!

  Eric: “ jullie de Kleines hebben ze toch wel uitgelegd dat je moet vissen met maden of pieren, en dat je stil moet zijn tijdens het vissen,.....Harry”!
  Harry: “ ben je gek, die jongens zijn uit het juiste De Kleine hout gesneden......als ze niks met de hengels kunnen vangen knallen ze die vissen wel de kant op “!
  Eric: “ dat werkt wel op een Playstation met een joystick, maar in het echte vissersleven wordt dat niks De Kleine”!
  Harry: “wacht maar af Beunk, straks ligt er één van boven de meter voor je neus”!

  Zo ging dat slap OH-en nog ff door, en kwam net voor de middag Ton ook weer onder de mensen. Hij was de film van gisteravond weer een beetje kwijt (gelukkig heeft Harry een nieuwe camera en ook deze keer alles speciaal voor Ton op beeld vastgelegd) , en kwam met een flesje water de tuin van de Beunk-De Kleine-Huiberts in strompelen. En Harry was in vorm, want die had er ook eentje voor z’n broer in petto:

  Harry: “zeg Ton , als je volgens mij alleen al naar het etiket van een Biertje kijkt word je al weer dronken”!
  Ton: “ ben je gek, ik voel me prima”!
  Harry: “nou, zo zie je d’r niet uit”!

  En zo waren Ton en z’n flesje water deze zaterdag een onafscheidelijk koppel. Na de lunch werd er afscheid genomen van de vertrekkende Vistrippers. Max als nummer 1 van het Champion tussenklassement, Bob als fanatieke debutant, en Nico als enthousiaste 60 plusser wederom behoorlijk kansloos voor de hoofdprijzen. Maar Nico heeft beloofd komend jaar meer te gaan oefenen met z’n nieuwe molen + oude vishengel van Herman.
  Het visweer die middag was prima. Zacht briesje met regelmatig de zon in het gezicht. Verschillende Vistrippers kwamen in actie, zo ging Sjoerd vanaf de steiger van de Groote Vliet vissen, en kozen Hans en Marc voor een paar uurtjes vissen vanuit de Beunk boot. De gebroeders gingen eerst de smalle vaartjes rond het bungalowpark afstruinen met wat Rapala pluggen. Na amper 200 meter slepen was het voor Hans raak. Een mooie Snoek greep zijn plug en na een korte maar spectaculaire jump drill lag er één van 74 cm. in de Beunk boot.
  Zoals eerder in het verslag vermeld werd dus ook deze dag de stelling van de Beunken bewaarheid, Hans vist nooit maar vangt of verspeeld tijdens een Vistrip altijd een bijzonder mooie vis. Met deze Snoek nam hij direct de 2e plaats in, op 8 cm van Max z’n Karper. Max werd kan ook direct via een SMS op de hoogte gebracht:

  SMS Marc: “je gaat door het oog van de naald, Hans een Snoek van 74 cm. “
  SMS Max: “ mooie vis, maar niet groot genoeg. Feliciteer Hans en ga lekker thuis een Biertje met hem drinken :o)

  Dat advies van Max werd uiteraard niet opgevolgd, en moest nog een vis van boven de 82 cm. uit het water, dus dat Briertje drinken deden de Beunken wel in de visboot. Ze vingen hun vis onder de ogen van een Onderdijker die met z’n boot langszij lag. Hij gaf ze nog een vistip en adviseerde ze met kleine pluggen te gaan vissen. Er werd daar veel met grote pluggen en Shads gevist en de grote Snoek was er slecht te vangen op grote pluggen. Hij gaf ook de tip om in smalle poldersloten te gaan Snoeken, de kans dat daar een Buffel lag was groter dan in het water van het bungalowpark.
  De Onderdijker werd bedankt voor de tips waarna de Beunken koers zetten naar de polder met z’n vele ondiepe sloten. In de loop van de middag ging het behoorlijk waaien en was het vissen op het open water van de Groote Vliet toch al niet te doen. De visboten waaide alle kanten op en waren alleen op de beschutte poldersloten goed op koers te houden. Maar ook daar kreeg meer dan eens de wind vat op de Beunk boot, ....... en ging het een keer mis. De vislijnen met pluggen sleepten vlak langs hun visboot door het water en na een krachtige windvlaag werd de achterkant van de boot ( + buitenboordmotor) over een vislijn gedrukt. De lijn kwam in de schroef en moest Marc een tijd klooien om de lijn eruit te halen en te ontrafelen.
  De Snoek van 74 cm. bleef de enige grote vis die de Vistrippers van de familieclans die Vistripmiddag boven water wisten te halen, maar ze hadden wel weer genoten van een middag op het water met de zon op kop en een Biertje bij de hand.

  Tijdens de namiddagborrel kwam Eric met een Biertje aanschuiven (Jesper had helaas verloren in Friesland) en werd van gedachten gewisseld over de invulling van het avondprogramma. Voor het diner kozen we voor een visrestaurant in Medemblik. We hadden goede recensies gezien over ‘de driemaster’, een mooi restaurant met met café en terras. Na het eten konden we er dus ook een Biertje pakken. Een paar Vistrippers wilden nog een laatste nacht op de Karper gaan vissen, waardoor de BOB’s voor de avond eenvoudig waren gevonden. Intussen waren Stef + hond ook gearriveerd en welkom geheten, en zo hadden alle 20 Vistrippers van dit jubileum Vistripjaar in Onderdijk hun gezicht laten zien.
  Aan het begin van de avond parkeerden we de auto’s in de haven van Medemblik, en daar lag voor een aardig vermogen aan zeilschepen. De waarde van de boten die voor het restaurant lagen afgemeerd werd geschat op een paar ton Euro, en er waren weinig ligplaatsen vrij! Via een trap klommen we naar het restaurant en door de hoge ligging hadden we een leuk uitzicht over de haven. Het was gezellig druk en het personeel had al een grote tafel voor 15 Vistrippers georganiseerd. Onze gastvrouw was een leuke dame die ons die avond met een vrolijk plat Amsterdams accent verzorgde. Na de eerste toast werden de gerechten doorgegeven. Helaas waren we een dag te laat om van onbeperkt slibtongetjes te kunnen gaan genieten. Deze avond waren de spareribs onbeperkt bij te bestellen, Stef ging voor die optie.
  Verder werden er voorgerechten zoals vissoep, carpaccio en paling op toast besteld. Hoofdgerechten waren Steaks, Slibtong en Mosselen, en gingen de jongste Vistrippers voor patat, kroket en frikadel.
  Vis behoort driemaal te zwemmen: eerst in de zee, dan in de boter en ten slotte in de goede wijn, dus de wijn kon doorkomen. We werden niet teleurgesteld en konden die avond genieten van prima service en heerlijke gerechten. Koffie en ijs na, en Harry had nog een leuke uitdaging in petto voor onze gastvrouw. Toen het ijs werd besteld vroeg Harry onze gastvrouw of ze voor hem alle smaken ijs de ze in ‘de driemaster’ hadden, voor hem in een coupe zou willen doen.
  Wist Harry veel !
  Even later kreeg hij een SCHAAL ijs voorgeschoteld met, ik schat 15 bollen ijs.....ruim een liter..... en dan laat Harry zich dus niet kennen. Het duurde even, maar die liter kreeg Harry achter de kiezen. Later op de avond zou deze overdadige lading ‘koud suiker’ Harry hyperactief houden. Lag hij eerdere Vistripavonden wat vroeger in z’n nest, deze avond was Harry bij elke discussie betrokken en zelden te beroerd om een rondje drank + snacks te verzorgen.
  De hele Vistripweek waren er ’s avonds goede vangsten geweest, daarom hadden enkele Vistrippers het plan gevat deze laatste Vistripavond de hengels een laatste nacht in de karpervijver te latenn hangen. Kjell en Marc zouden het langst in de tuin van de Beunk-(nu zonder)De Kleine-Huiberts bungalow de ogen open houden. Vlak voor middernacht kwam er nog een SMS van Max door nadat hem geSMSd was dat hij nog op 1 stond, maar dat er nog tot vroeg in de morgen gevist zou worden vanaf de vlonder in de tuin:

  SMS Max: "mooi dat ik nog op 1 sta, maar ga lekker op tijd slapen jullie, is beter voor jullie …… en voor mij :o)".

  Kort na 02.00 uur ging het hard regenen en zochten de laatste Vistrippers Kjell en Marc hun nest op. Geen Karpers op de kant, maar Max moest nog tot zondagmiddag 12.00 uur geduld hebben (in spanning zitten), want dat was de deadline voor de Championvis van 2010. Dus het zou voor Max nog op een horror-scenario kunnen uitlopen:

  .....geduld is een schone zaak, maar je moet er wel tijd voor hebben!


  .......It's the Journey that's Important !

  De laatste Vistripdag begon binnen met een relaxed ontbijt, en buiten met een regenbui. De Beunk-De Kleine-Huiberst bungalow was deze laatste Vistripdag omgedoopt in Beunk-Aink bungalow omdat Kjell na de late Karper visnacht niet meer was teruggelopen naar de grote bungalow, maar direct in een nest van de Beunk bungalow was gedoken. Die Kjell wist zich dus al aardig aan te passen aan de Vistripomstandigheden,..... improviseren is namelijk een onontbeerlijke eigenschap voor een goede Vistripper.
  De Beunk broeders waren het tijdens het ontbijt al snel eens over het Championship van de 2010 Vistrip. Ze vonden dat de Jubileum Vistrip met Max toch de beste Champion had....dit heeft zo moeten zijn!...... hij was de iedeale VistripChampion van de ‘Ad & Ad Memorial trofee’. De hengels werden opgeborgen en bij de eerste kop koffie bleek dat de De Kleines zich ook prima konden vinden in de gevoelens van het Beunk team toen ze vernamen waarom de Beunken niet meer gingen vissen.
  Max belde kort voor de deadline van 12.00 om te checken of hij nog op 1 stond ! De Vistrippers konden hem feliciteren, Max de Champion 2010 met z’n Karper van 82 cm. Om het lot niet te tarten had hij vanzelfsprekend de Champion trofee nog niet meegenomen bij z’n vertrek op zaterdag. De trofee moest daarom nog aan Champion Max worden uitgereikt, een uitstekende reden om nog een Vistripavond te organiseren. Hoe kon het ook anders, Vistriporganisator Eric nodigde alle Vistrippers van 2010 uit om op vrijdag 1 Oktober naar Haerst te komen. Op het programma stond de ontvangst vanaf 18.00 uur, daarna een diner verzorgd door moeder Beunk (Hongaarse Goulash, vergezeld van Flip’s wijn), met daarop aansluitend de kroning van de Champion Vistrippers in de Ierse Pub op ‘de Haerster Hoeve’.
  Bij de planning van de 2010 Vistrip ergens in mei van dit jaar was het de opzet om een speciale Vistrip te organiseren. Aan het eind van de Vistrip konden we gelukkig en zonder enige twijfel concluderen dat onze opzet meer dan geslaagd was. Dat is hopelijk gebleken uit het verslag, de foto’s en de bewegende beelden van de Vistrip. Geloof je het verslag van 'de avonturen van de Vistrippers' niet, dan rest je maar één initiateif ! Meld je aan als Vistripper voor één van de komende Vistrips en ervaar zelf dit unieke familiegebeuren tijdens een Vistripweek.
  20 jaar Vistrippen, een compliment waard voor de gehele Vistripfamilie.
  En wat hebben we nou geleerd van al die Vistripjaren......?...... ik doe een poging een paar antwoorden prijs te geven, in a poem ;

  De Vistrippers die het nog niet is gelukt Champion te worden:

  NEVER GIVE UP
  A loss becomes a victory
  When you promise not to quit,
  But a failure's just a failure
  Unless you learn from it.

  De Vistrippers die het desondanks ieder Vistripjaar weer blijven proberen:

  TEST OF CHARACTER
  Character is built each time
  We face up to the test;
  The two most difficult of course
  Are failure and success.

  De Vistrippers van het eerste uur hebben geleerd:

  THE DIFFERENCE BETWEEN WINNING AND LOSING
  Some of the significant differences between winning and losing are:
  Hanging on, persevering,
  WINNING
  Letting go, giving up easily,
  LOSING

  Accepting responsibility for your actions,
  WINNING
  Always having an excuse for your actions,
  LOSING

  Taking the initiative,
  WINNING
  Waiting to be told what to do,
  LOSING

  Knowing what you want and setting goals to achieve it,
  WINNING
  Wishing for things, but taking no action,
  LOSING

  Seeing the big picture, and setting your goals accordingly,
  WINNING
  Seeing only where you are today,
  LOSING

  De Vistrippers die blijven dromen van de winst:

  DREAM CATCHER
  Allow yourself to fish each day
  Within life's little streams
  For that is where we often find
  Just how to catch our dreams.

  Maar wat mij betreft één van de allerbelangrijkste lessen voor een (Champion) Vistripper na 20 jaar Vistrippen:

  .....IT'S THE JOUNEY THAT'S IMPORTANT...
  Life, sometimes so wearying
  Is worth its weight in gold
  The experience of traveling
  Lends a wisdom that is old
  Beyond our 'living memory'
  A softly spoken prayer:
  "It's the journey that's important,
  Not the getting there!"

  Ins and outs and ups and downs
  Life's road meanders aimlessly?
  Or so it seems, but somehow
  Leads us where we need to be,
  And being simply human
  We oft question and compare....
  "Is the journey so important
  Or the getting there?"

  And thus it's always been
  That question pondered down the ages
  By simple men with simple ways
  To wise and ancient sages....
  How sweet then, quietly knowing
  Reaching destination fair:
  "It's the journey that's important,
  Not the getting there!"

  Rest ons nog de traditionele afsluiting van 'the story of the 2010 Vistrip'; het eerbetoon aan de Champion van 2010:

  Op naar de volgende Jubileum Vistrip in 2015 !

  Vistrip 2016 snapshots:

  Vistrip logo:

  Organisatie:

  Vistrippersvergadering werd dit Vistripjaar georganiseerd op 'de Haerster Hoeve'. Organisatie van de jubileum Vistrip 2010 werd door Eric op zich genomen. Kasbeheerder tijdens de Vistrip.


  Webmaster Vistrippers.

  Vistrip 2010:

  Algemene Vistrip informatie over het verslag van de jubileum Vistrip 2010:

  Twitter:

   

  Visweer:

  Vistrippers Regenradar
  Zwolle
  Regenradar Zwolle

  Vistrippers