• Maart, 2008
 • Chinook Atlantic Salmon 114 cm
 • Chili
 • Ruca Chalhuafe Lodge.
 • De grote animator van de laatste jaren, Eric is de organisator, penningmeester en regelneef van de trips.

  Vanuit z'n stamkroeg op de Haerster Hoeve worden alle plannen gesmeed en uitgevoerd. In z'n Ierse viskroeg kwamen in voorbreiding op veel Vistrips de clans samen om te zien wat hij nu weer voor Vistripplannen had bedacht.
  Hier hangt het Beunk team aan de bar na een daggie vissen.

  Eric tapt het fluitje voor Ad. Hans en Marc staan op het punt te proosten op wat waarschijnlijk weer een succesvolle visdag is geweest ( wat niet automatisch inhoud dat er veel vis is binnengehaald, maar in de Ierse Pub hebben ze het altijd naar hun zin!).

  Eric zal toch zijn vissersleven lang herinnerd worden als hij die de wilde SpringerSalmon drillde!

  Op de foto-animatie is Eric z'n vangst te volgen, geniet nogmaals van de 'historische beelden'

  Lees meer

  De vis werd bij de plaatselijke visboer gerookt en belande de dag na deze foto op de toast [ met horse reddish] en ook de smaakpapillen

  Deze Salmon was z'n eerste Vistriptopper. Zijn tweede Vistriphoogtepunt vond plaats in 2002. Een lang gekoesterde droom ging in vervulling .........de Ad Beunk trofee een jaar lang in z'n kroeg op de Hearster Hoeve !
  Eric werd de Champion van de Vistrip 2002 door het landen van een Ierse Pike..


 • Met wereklijk z'n laatste inworp van de 2004 Vistrip haakte Eric deze 32 ponds Ebro Karper (98 cm.) waarmee hij de 2e podiumplek van dat jaarveroverde en alleen op waarde werd geklopt door Harry met z'n Champion Meerval.

   

  Lees meer

  Nog een bijzondere viservaring onderging Eric op zijn trip door Zuid-Amerika in 2008. Tijdens zijn trip door Chili had Eric een 3 daagse Vistrip geboekt in de Ruca Chalhuafe Lodge, gelegen tussen Enseñada en Las Cascadas in de omgeving van Lago Llanquihue.
  Hij heeft er onder begeleiding van Ghillies gevist op de Petro Hué rivier en op de Maullin rivier (info voor diegene die ff wil Googelen).
  En dat Eric vis op het droge heeft getrokken mag duidelijk worden uit deze video; Eric en Ghillie's op en vlot met een Chinook aan de lijn die het niet naar zijn zin heeft en vecht voor zijn vrijheid).

  Hij heeft in totaal 28 uur op,in en naast de rivier doorgebracht en gedurende deze vistrip 5 Buffels van Chinooks ( = Atlantische Zalm) gevangen. De grootste was 114 cm en 38 kilo! (en tot zijn grote afgrijzen heeft hij er helaas ook nog 4 verspeeld).
  Vanzelfsprekend speelde Eric direct met de gedachten van z'n vangsten te laten prepareren en deze trofee naar Zwolle te laten overvliegen zodat deze een prominente stek kon worden gegeven in de Ierse kroeg op de Haerster Hoeve.

 • Maar, zoals het eigenlijk ook hoort met deze bijzondere vissen, in dit natuurreservaat was het niet toegestaan gevangen vis mee te nemen. Zelfs wanneer de vis verkeerd was gehaakt en de drill niet zou overleven, moest deze in de rivier worden teruggezet zodat de vis in de voedselketen van het Lago Llanquihue zijn onmisbare taak kon blijven vervullen. Jammer dat deze fantastische visstek in stromend viswater buiten Europa te vinden is, anders hadden we er direct de 2008 vistrip geboekt.
  In het visblad “De Hengelsport” is een verslag van Eric z'n viservaringen in Chili opgenomen.

  Leer meer

 • In het Jubileum Vistripjaar 2010 werd Eric als organisator van de Vistrips door de Vistrippers op gepaste wijze bedankt. Als liefhebber van goed wijnen kreeg hij een wijnpakket, verzorgd door zijn favoriete wijnproeverij Mondovino in Zwolle. Daarnaast kreeg hij natuurlijk een cadeau waar een Vistripper in de komende Vistripjaren niet buiten kan.....nee geen Bier, Baco of wijnglas.....maar een gloednieuwe vishengel.

  In dit geval een spin hengel met een speciale molen, een zgn baitcaster. Daar had Eric nog nooit mee gevist en dus kreeg hij de opdracht mee; veel naar de kolk of de Vecht lopen met de hengel en OEFENEN!


 •  

  In 2011 hadden alle Beunken de ‘halve eeuw’ volgemaakt en dat moest op passende manier gevierd worden. De gebroeders gingen onder begeleiding van Max (er moest iemand controle op de broers houden op de trip over de grote plas) richting Fraser River in Canada.

  Op de onderstaande foto heeft Eric een wild Pink Salmon gehaakt op de Harrison River. Ook gingen er de nodige Steuren het water uit, onderstaand de familie met een machtige Steur.

 • In 2013 werd Eric voor de tweede keer keer Vistrip Champion. Op de Vistrip naar Inchigeelagh in Ierland trok hij deze Conger Eel van 1.43 meter uit de Celtic See voor de kust van Union Hall.

  Was zijn eerste Champion vis, een Pike van 53 cm op de 2002 Vistrip helaas niet vereeuwigd voor het nageslacht van de Vistrippersfamilie. Dat liet Eric niet nog een keer gebeuren en op het verslag van de 2013 Vistrip staan zelfs de bewegende beelden van zijn Champion catch.

  Lees meer


 • Op de 25e jubileum Vistrip in 2015 naar Caspe in Spanje ving Eric in de laatste uurtjes van de Vistrip deze Karper van 88 cm. en 18 pond.
  Met deze Karper voorkwam hij een volledig De Kleine podium. Hij werd derde en daarmee met 1 cm. geklopt door de nummer twee van dat jaar, Bob.


  Lees meer • Tijdens de 26e Vistrip op Ameland waren de vangsten in de forellenvijver 't Nijlân top. Er zaten niet alleen forellen in de vijvers, in één van de drie visvijvers konden Steur, Karper, Meerval en Black Bass gevangen worden.
  Hier Eric met z'n Karper vangst, en touch de foto voor de foto van Eric + Steur.


  Lees meer


  Vistrip Champion in:

  2002: eerste Championship met de vangst van een Ierse Pike van 53 cm uit Loughe Key.

  2013: tweede Championship met de vangst van een Conger Eel van 143 cm uit de Celtic Sea in het zuiden van Ierland.

  Top 3:

  Eric met Atlantic Chinook Salmon op zijn trip door Zuid-Amerika in 2008. Op de Petro Hué river en de Maullin river ving hij 5 Chinooks, waarvan de grootste 28 kilo woog.

  In 2011 ving Eric samen met broers en Max deze 8 foot Steur op de Fraser river in Canada.

  In 1999 ving Eric deze 'springer' Salmon van 87 m in de river Moy in Ierland.

  AINZ:

  Vistrips:

  Twitter:

   

  Visweer:

  Vistrippers Regenradar
  Zwolle
  Regenradar Zwolle