• Mei, 2001
 • Palometa 131 cm
 • Riomar
 • Middellandse Zee
 •  

  De tobvisser van de De Kleine clan. Heeft de Ad Beunk trofee reeds 7 maal binnen getrokken. Zonder deze Kapitein op het De Kleine vissersschip lijkt het team van de De Kleines stuurloos, dit wat het vissen betreft wel te verstaan. Wat betreft zijn navigatiekwaliteiten als kapitein ............ deze worden toch wel degelijk in twijfel getrokken door z'n broers en de rest van de vistrippers.


 • Het hoogtepunt voor Herman zelf in zijn vistrippers bestaan kwam in 2001.

  Na enkele dagen zonder succes te hebben gejaagd op Merval en Karper besloot Herman midden in de visweek in z'n ééntje te gaan vissen op zee. Na een gevecht [ volgens eigen zeggen] van ruim 1 uur trok hij deze Champion vis uit de Middellandse Zee.

  Een Palometa van 1.31 meter.

  Lees meer

 • Zodra er echter een Beunk als navigator annex stuurman in de boot met Herman vertoeft blijven de schade aan de vissersboten beperkt en weet Herman tot z'n betere visprestaties te komen. Hier is hij mede winnaar in 2000, Spanje.

  De gebroeders Beunk waren die dag samen met broer Harry aan boord en prompt behoort hij tot het winnende team van dat jaar.

  V.l.n.r: Herman & Bluefish ,Marc ,Hans , Harry & Bleufish.

  Lees meer


  Tijdens de 2007 Vistrip naar Ballina in Ierland hadden we en Ghillie ingehuurd om ervoor te zorgen dat de meeste Vistrippers deze Vistrip een Wild Salmon zouden haken.

  Daar zou Ghillie Paddy perfect in slagen, op de video vangt Herman zijn eerste Grills Salmon.

  Uiteindelijk zouden alle Vistrippers die Vistrip een Salmon te haken.

  Lees meer


 • Tijdens de 2008 Vistrip naar Denemarken werd Herman voor de 6e maal de Champion Vistripper. Voor de tweede keer moest hij het Championship delen. In 2000 moest hij de trofee delen met broer Harry en de gebroeders Beunk, in deze uitgave van de Vistrip was Ralf de gedeelde Champion.

  Dit duo Championship had Ralf mede te danken aan een mooi vissers gebaar van Herman. De Champion-Snoek had de aasvis van Herman voor de 2e maal die dag gepakt ( ! ) en omdat Ralf bij Herman zat liet Herman Ralf de vis drillen en landen. Mooi gebaar dus, een groot Champion waardig.

  Leer meer

   

 •  

   

  Op de Vistrip 2013 naar Inchigeelagh in Ierland trok Herman deze Pollak uit de Celtic See voor de kust van Union Hall. Het zou een van de
  Het was dan wel gen Champion vis, maar het zou en zeeVistripdag worden met ongekende vangsten. Alle Vistrippers trokken die dag tientallen zeevis aan dek, en die prestaties levert de Vistrippersgroep zelden. Maar dat was weer zo’n beste Vistripdag.

   

  Leer meer

   

  Zoals eerder vermeld heeft Herman als kapitein van de De Kleine boot enkele memorabele stunts op zijn palmares bij kunnen schrijven. Aan het roer draaien was hem wel toevertrouwd maar bij de lessen navigatie op de schippersschool bleek Herman de instructies niet best te hebben begrepen. Wat presteerde hij namelijk in het jaar op de wateren van Upper en Lower lough Erne!? Na ruim 2 uur navigeren langs (en na later bleek vooral rond) de eilandjes van de lough's kwamen we op de visplek uit die we.............jawel 2 uur daarvoor hadden verlaten (om toch echt richting Enniskillen te varen om daar de plaatselijke kroegen te verblijden met onze aanwezigheid).

  Dat werd dus een kleine 4 uur later......... Toppie Herman!
  Touch de afbeelding of 'lees meer' en geniet nogmaals van de toeristische trip van kapitein Herman.

  Lees meer

  Dat was stunt 1 !

 • De tweede "navigatie-whiplash "vond plaats in 1996. Voor het verslag van deze strakke actie van Herman verwijs ik graag naar Het verslag van de 1996 Vistrip via de 'Lees meer' button. Om het hier even kort te houden. Herman dacht een binnenbocht op een rivier te kunnen nemen , een zgn. shortcut ................resultaat van dit eigen initiatief.........de De Kleine boot muurvast op een zandbank!...........gevolg; muiterij op de De Kleine boot, want ze misten door deze stunt de uitzending van de EK voetbalfinale in de Pub.

  Lees meer

 •  

  De 25e Vistrip werd geboekt bij Sierra Ebro in Caspe, Spanje. Herman wist deze jubileum Vistrip te winnen door op de 6e Vistripdag deze Karper uit het stuwmeer te takelen. Die buffel was 95 cm. lang en woog een kleine 32 pond.
  Een waardige Champion vis voor deze 25e Vistrip.

   

  Lees meer

   

 • Herman er verzorgde in de eerste jaren van de Vistrips (inmiddels is Hessel in de reclame voetsporen van z'n vader getreden en is de boss van ‘De Kleine, groot in belettering’ ) voor de productie van de stickers van het Vistriplogo.

  Zo zijn de Vistrippers instaat op discrete wijze (!?) hun ‘voetsporen’ achter te laten op de bezochte Vistripstekken (zoals hier op een kunstwerk boven Ad aan de wand van en Pub in Carrick on Shannon met het doel de ‘pittoreske werkje’ ietwat te censureren)

  Vistrip Champion in:

  1990: Eerste Championship met de vangst van een Braseml van 49 cm in Denemarken.

  1995: Tweede Championship met de vangst van een (dead?)Irish Pike van 92 cm uit de Shannon River in Ierland.

  1996: Derde Championship met de vangst van een Ierse Pike van 105 cm uit Lough Ree bij Athlone in Ierland.

  2000: Vierde Championship met de vangst van een Bluefish van 102 cm uit de Middellandse Zee bij Riomar.

  2012: Vijfde Championship met de vangst van een Palometa van 131 cm uit de Middellandse Zee voor de kust van Riomar in Spanje.

  2008: Zesde Championship met de vangst van een Snoek van 102 cm uit de Alling Å bij Ans in Denemarken.

  2015: Zevende Championship met de vangst van een Karper van 95 cm. uit het stuwmeer bij Caspe in Spanje.

  Top 3:

  Herman met een Palomta van 131 cm waarmee hij de Vistrip 2001 naar Riomar in Spanje won. Herman zou uiteindelijk met vis en al in het zwembad worden gejonast

  In 2008 met een Snoek van 102, met deze Buffel zou Herman het Championship van dat Vistripjaar delen met Ralf (want die zou dezelfde Snoek later op Vistripdag vangen).

  Geen vis op stek 3 maar één van Herman z'n betere Vistripstuntten. In 1996 navigeerde Herman de De Kleine Shannon-cruiser muurvast op de rotsen na het nemen van een binnenbochie !

  De Kleine:

  Vistrips:

  Twitter:

   

  Visweer:

  Vistrippers Regenradar
  Zwolle
  Regenradar Zwolle