• September, 2007.
 • Atlantic Salmon 69 cm.
 • Ierland.
 • The River Moy.

Marc is de enige Vistripper die alle Vistrips van de eerste tot de laatste minuut heeft meegemaakt. Zesvoudig winnaar van de Ad Beunk trofee & enkele malen tweede en daarom voor elke vistrip door de Beunkclan 'gepromoveerd ' tot de man van het Beunk vismateriaal.

Dat hij deze taak ieder jaar weer met plezier op zich neemt heeft zo zijn reden:
Ten eerste; doet HIJ het niet, wordt er door de Beunken waarschijnlijk geen vis op het droge getakeld.
Ten tweede; omdat de beide Bro's zelden een hengel in de hand houden en vader Ad toch wel tot één van de meest 'handige' vissers kon worden gerekend, levert het iedere visdag dusdanig veel hilarische vismomenten op wanneer Marc ze de opgetuigde hengels in de handen 'duwt', en er vervolgens met de Beunk clan een dag in een vissersboot wordt doorgebracht...........!
Alleen daarom al loont het ieder jaar weer om meerdere malen per dag nieuwe haken , lijnen , vishengels en droge kleding aan te reiken. Alleen wanneer ze het water in donderen moeten ze zelf aan boord zien te komen , de rest regelt Marc

 • Een typerend voorbeeld voor Marc van een gezamenlijke visdag der clans ziet je hier ......
  V.l.n.r: Klaas: zit weer eens een mop te tappen. Harry: luistert. Max: luistert naar Herman.
  Herman: staat te zingen [?]. Wim: slaapt.
  Marc zet een haak aan Eric z'n onderlijn.
  Eric: wacht. Ad: kijkt naar z'n dobber. Hans: dringt een biertje terwijl hij naar z'n dobber tuurt (buik vooruit)......... met andere woorden; de Beunken zijn met vissen bezig , de anderen...........?. Op deze vistripdag in Friesland zou broer Hans z'n Championvis (Brasem) van dat vistripjaar landen.

 • Dat er ondanks de vele herstelwerkzaamheden gedurende zo'n visdag ook meer dan regelmatig een vis in het net beland wanneer Marc de waterkant op zoekt blijkt wel uit deze foto. De Meerval (samen met Hans) trok hij uit het water in Mequinenza op de 2005 Vistrip naar Spanje.
  Met deze Meerval van 1.84 cm. werd hij de Champion van dat jaar en kon deze Buffel als recordvis op de 'Ad Beunk trofee' worden gegraveerd. 

  Op de foto-animatie is Eric z'n vangst te volgen, geniet nogmaals van de 'historische beelden'

  Lees meer


  Marc gaat elk jaar een avond vissen op de Karper in de 'Vistrippers'-kolk bij Eric en Herman. Ze weten dat er een paar Karpers in de kolk rondzwemmen, maar dat er één van rond de 20 pond er z’n baantjes trekt was niet bekend.

  Tijdens de drill (onder toeziend oog van Herman en Eric) bleek het schepnet niet groot genoeg en moest Marc het Karper schepnet nog ff op de boerderij halen, vandaar dat Herman ook nog met de Karper op de foto staat want hij nam in de tussentijd de drill van Marc over, waarna Eric en Marjolein de foto's schoten. • In 2011 hadden alle Beunken de ‘halve eeuw’ volgemaakt en dat moest op passende manier gevierd worden. De gebroeders gingen onder begeleiding van Max (er moest iemand controle op de broers houden op de trip over de grote plas) richting Fraser River in Canada.

  Hier heeft Marc een gehaakte Steur in de Jetboat op de Fraser River. •  

   

  In 2012 werd Marc voor de vijfde maal Champion Vistripper in België met de vangst (op de laatste dag) van een Karper van 72 cm uit het meer van Vielsalm. Dat werd voor de Beunkclan wel weer eens tijd want sinds 2005 hadden ze drooggestaan wat betreft Championships.

  Dat Vistripjaar maakte Sander zijn debuut voor het Beunkteam zodat de vooruitzichten op winst weer wat beter waren. Hans stond de 2012 Vistrip al enkele dagen aan kop met een Zalmforel van 56 cm, dus de 4 Beunken hadden hun concurrentie positie aanzienlijk verbeterd zo bleek uit het eindpodium.


 • Na 2012 en 2013 was het voor de Beunkclan in 2014 voor de derde maal in successie raak. Hun eerste trilogie werd het 24e Vistripjaar volbracht. Met de vangst van deze Steur van 1.36 meter werd Marc voor de zesde maal Champion Vistripper en kwam met deze overwinning naast koploper Herman van de De Kleine clan die ook zesvoudig winnaar van de 'Ad Beunk trofee' is.

  Op de Vistrip naar Wedde in Groningen wist Marc op de laatste visdag van de Vistrip Nico met 1 cm te verslaan.


   

  In de zomermaanden is Marc ook regelmatig te vinden in zijn Bellyboat ergens op de Vecht of één van de zijkolken.

  Hier vangt hij een mooie Snoek. Het is zaak om zo’n rover van 82 cm. goed moe te drillen want wanneer deze krachtpatsers bij het landen nog een paar koprollen maken is de kans niet ondenkbaar dat één van de dreggen in de drijvers terecht komt.

  Dan wordt het terugzwemmen en dat gaat lastig met de nodige vismaterialen in je bagage.

   

   


 •  

  Tijdens de 26e Vistrip op Ameland waren de vangsten in de forellenvijver 't Nijlân top. Er zaten niet alleen forellen in de vijvers, in één van de drie visvijvers konden Steur, Karper, Meerval en Black Bass gevangen worden.
  Hier Marc met de vangst van een Karper, en touch de foto voor de foto van Marc + Steur.


  Lees meer


   

   

  Vistrip Champion in:

  1991: Eerste Championship met de vangst van een Regenboogforel van 53 cm in Denemarken.

  1994: Tweede Championship met de vangst van een Ierse Pike van 72 cm uit Upper Lough Erne in Ierland.

  2000: Derde Championship met de vangst van een Bluefish van 102 cm uit de Middellandse Zee bij Riomar.

  2005: Vierde Championship met de vangst van een Meerval van 184 cm uit de Segre bij Mequinenza in Spanje.

  2012: Vijfde Championship met de vangst van een Karper van 72 cm uit Lac de Doyards in België.

  2014: Zesde Championship met de vangst van een Steur van 136 cm in Weddermeer, Groningen.

  Top 3:

  Marc en Hans met de record Vistrip Champion vis, een Meerval van 184 cm. Hans was de skipper van de visboot en Marc ving de Merval in de rivier de Segre, bij Mequinenza tijdens de 2005 Vistrip naar Spanje.

  In 2011 ving Marc deze 6 foot Steur op de Fraser river tijdens de trip naar Canada samen met broers en Max.

  In 2007 ving Marc deze Salmon van 69 cm in de river Moy in Ierland.

  Padel & Tennis:

  Vistrips:

  Twitter:

   

  Visweer:

  Vistrippers Regenradar
  Zwolle
  Regenradar Zwolle