• September, 2011.
 • Karper 63 cm.
 • Frankrijk.
 • Lac Coucouron.

 • Nico , ook een De Kleine van dé DE KLEINE !

  Bij Nico in het eetcafé gingen de eerste jaren de Vistrips van start. Op de dag van vertrek was Nico de gastheer van de gehele familie. Onder het genot van een 'bakkie' werd de Vistrip van dat jaar ingeluid.

  Inmiddels is Nico per 2010 niet meer als barkeep en eigenaar in het eetcafé aanwezig, hij komt er nu alleen nog als gast want Bob de Kleine heeft de zaak dat jaar overgenomen.

  Als barkeep was Nico ( en is hij eigenlijk nog steeds) een topper,.....wat z'n visprestaties betreft ...... dat was toch iets minder...... tot zijn 'moment of glory' tijdens de Vistrip in 2011.

   

 • Hij heeft er 21 jaar op moeten wachten, en dat wachten was nou juist het probleem. Vaak zat Nico met een boek of een Sudoku langs het viswater en genoot van het uitzicht op de visstekken. De vishengel nam hij pas in de handen wanneer de rest van de Vistrippers de nodige vissen op de kant hadden getrokken.

  Nico was dan ook met name opgenomen in de Vistrippersgroep omdat hij een ´neus heeft voor de beste kroeg van de Vistripdag´, een niet onbelangrijke kwaliteit voor een Vistripper. In 2007 beleefde Nico's al z'n eerste 'finest fishing moment'. Op dag 4 van de Vistrip trok hij een wilde Grills Salmon uit de River Moy, 60 cm schoon aan de spinner.

  Wanneer je tot het selecte groepje Nederlanders mag worden gerekend die de vangst van een wilde Zalm op hun vissers cv hebben mogen bijschrijven, .... ja, dan laat je jezelf + Zalm
  natuurlijk vereeuwigen in de pose van een echte jager........Nico en Zalm door Harry vastgelegd aan de oever van de river Moy tijdens de Vistrip in 2007 naar Ierland.

  Deze bijzondere prestatie van Nico werd door broer Harry ook voor het nageslacht vastgelegd op bewegende beelden.

  Niet meer dan terecht leek ons om dit voor Nico toch historische moment hier te laten zien.

  Lees meer

 • Van Nico bestaan verder weinig foto's van de beginjaren van de Vistrips waarop hij met vis staat afgebeeld. Meestal stond hij met de handen in de zak langs het water want echt druk met het uit het water trekken van vis heeft hij het zelden. De eerste decennia van de Vistrips liep hij regelmatig stage bij de Beunk clan , op de achtergrond zijn op deze foto Hans en Marc aanwezig en houden een oogie in het zeil.

  De foto is gemaakt door Ad op de Vistrip 1992 naar Denemarken. Mocht Nico dan ook gedurende deze stage een grote vis aan de haak slaan dan kan Ad hem snel HELPEN (?) de vis te landen. Alleen wel oppassen voor de sigaar van Ad , Nico!

  Lees meer

 • Dat Nico zo'n dagje stagelopen bij de Beunken wel kan waarderen blijkt ook uit deze opname.

  Op weg naar de haven van Sneek familiair met de gebroeders Beunk op de achtersteven van de sloep.

  Nico maakte kort na deze foto een vervelende opmerking waardoor Hans en Marc zich genoodzaakt zagen hem kennis te latn maken met het (koude)water van de haven in Sneek. Nico kon een lekker stukkie gaan schoolzwemmen.

  Leer meer


 • Woensdag 14 december 2005 bestond het oudste & meests sfeervolle café van Zwolle, Nico z'n eetcafé De Kleine 70 jaar.

  Deze voor Zwolle (en in de vaderlandse horeca) historische mijlpaal werd in de Zwolse Stentor uitvoerig beschreven, met Nico op de voorpagina (en dit vanzelfsprekend BOVEN de fouw !!!) • Op de Vistrip 2014 was Nico heel dicht bij zijn tweede Championship.

  Tot de laatste visdag stond hij op de eerste stek met deze Steur van 135 cm.

  Helaas gooide een concurrent uit de Beunk clan roet in het eten. Marc ving een Steur van 136 cm. waardoor Nico tot z’n grote teleurstelling het Championship misliep.

   

   

  Lees meer

 • Tijdens de 26e Vistrip op Ameland waren de vangsten in de forellenvijver 't Nijlân top. Er zaten niet alleen forellen in de vijvers, in één van de drie visvijvers konden Steur, Karper, Meerval en Black Bass gevangen worden.
  Hier Nico met de vangst van een Steur.

  Lees meer


  Vistrip Champion in:

  2011: Eerste Championship met de vangst van een Karper van 63 cm uit Lac Coucouron in Frankrijk.

  Top 3:

  Eric met Atlanti Chinook Salmon op zijn trip door Zuid-Amerika in 2008. Op de Petro Hué river en de Maullin river ving hij 5 Chinooks, waarvan de grootste 28 kilo woog.

  In 2011 ving Eric samen mt broers en Max deze 8 foot Steur op de Fraser river in Canada.

  Er zijn geen foto's van deze 'droogduik' van Nico gemaakt, maar de Vistrippers die erbij waren weten wat deze foto moet uitbeelden. Denk er alleen een stoel bij en Nico z'n stoel-hanstand op de boulevard van Riomar, gevolgd door een klapper op zijn schouder waardoor hij 3 dagen niet meer inzetbaar was ….en jullie kunnen je en voorstelling van deze (in de lorum)stunt voor de geest halen.

  eetCafé de Kleine:

  Vistrips:

  Twitter:

   

  Visweer:

  Vistrippers Regenradar
  Zwolle
  Regenradar Zwolle